top of page
SIM_4181.JPG

Hétvégi Erőforrás tábor
a Richter anna Díj támogatásával

richter logo.png

2022. július 8-10
Mátraháza

Nagy öröm, hogy a Zoom csoportok után most a Richter Anna Díj támogatásával személyesen is találkozhatunk.

A daganatos betegség sok érzelmi hegyen és völgyön vezet át. A közösen töltött három nap célja, hogy a nyár, a környező táj, a harapnivalóan friss levegő nyújtotta erőforrásokkal megtámogatva, a csapat, a közösség erejét is kihasználva ösvényt keressünk a kihívások között. Az együtt töltött idő lehetőséget kínál, hogy kiszakadjunk a hétköznapok forgatagából, hogy felöltődjünk új energiákkal, hogy egy kicsit másfelé induljunk, a lehetőségeink, örömeink új útjaira rátalálva. 

Ez a három nap most azoknak szól akik:

 • részt vettek a közelmúltban a "Gyorssegély daganatos betegeknek" elnevezésű online csoportjainkon 

 • vagy alapítványunk korábbi programjainak visszatérő résztvevői voltak.

 

A program lehetőséget jelent a mindennapokba könnyen átültethető, az egyensúly megőrzését támogató eszközök elsajátítására is. Várjuk a stabil állapotú daganatos betegséggel érintett résztvevőket, s azokat is, akik tünetmentesen vagy gyógyultan már túl vannak a nehezén és az egészségük megőrzését támogatnák ezzel a három napos, erőgyűjtő, feltöltő együttlétre.

Tarts velünk Te is!

Amire biztosan számíthatsz:

 • Saját erőforrásaidat mozgósító csoportos foglalkozások Dr. Prezenszki Zsuzsanna vezetésével

 • Matuszka István irodalomterápiás fogalkozása

 • Közös útkeresés Czimer Györgyi meseterapeuta vezetésével

 • Vezetett közös játékok, élmények, ÖH kártya, mozgásprogramok Dr. Prezenszki Zsuzsanna irányításával

 • Jelenlét meditáció és más meditációs és relaxációs technikák megismerése, ill. korábban ismertek elmélyítése

 • ZumBalaton Szabó Krisztával, hogy  megtapasztald a tánc örömét

 • A közösség támogató ereje, folyamatos pozitív impulzusok

További Lehetőségek:

 • Már reggel friss energiákkal való feltöltődés a szabadban végzett közös mozgással

 • Esti programok a fény tematikája mentén, formabontó tábortűz, csillagnézés

 • Selyemfestés Székely Ildikóval

 • „Szélcsengő” – közös örömvarázslás Dr. Prezenszki Zsuzsanna, Czimer Györgyi, Győrfi Andrea pszichológus és Matuszka István irodalomterapeuta vezetésével 

 • Beszélgetős esték és nappalok

 • Szabadidős program, mozgásprogramok az időjárás függvényében

 • Nagy nevetések és finom falatok

 • Csodálatos környezet feltöltő energiái

Helyszín:

Magyar Tudományos Akadémia

Tudós Üdülő

Cím: 3233 Mátraháza, Külterület

 

Megközelítés 

Autóval: Budapest irányából: M3-as autópályán Miskolc irányában a 70-es számú kijáratig (Gyöngyös - Nyugat), majd a 24-es úton haladva Gyöngyösön keresztül elérjük Mátraházát.


Miskolc/ Debrecen irányából: M3-as autópályán Budapest irányában a Gyöngyös - Kelet kijáratig, majd a 24-es úton haladva Gyöngyösön keresztül elérjük Mátraházát. Az üdülő kb. 200 méterre található a 24-es út mellett a ’MÁV- üdülő’ buszmegállótól.


Autóbusszal: Budapest – Stadionok pályaudvarról naponta több alkalommal indul közvetlen járat Gyöngyös-Mátraháza felé. Az átlagos menetidő 1 óra 50 perc, javasolt leszállás Mátraháza, Üdülők megálló. Az üdülő épülete kb. 200 méterre található a megállótól, a 24-es út mellett.
 

Időpont:

2022.  július 8-10.

Érkezés 8.-án, délután 14.30 órától, hazautazás 10.-én délutáni-esti órákban (szobák elhagyása délelőtt 10 óráig)

Utazás módja:

Egyénileg, saját költségen (az autók összeszervezéséhez indítunk egy zárt Faceboook csoportot az eseményt megelőzően, ahol egymás között egyeztethetnek a résztvevők.)

Részvételi Díj:

A Richter Anna Díj jóvoltából a részvétel ingyenes.

Tartalmazza:

 • A részletes programban meghirdetett programokon való részvételt

 • szállást két éjszakára kétágyas, standard szobákban, amelyek saját fürdőszobával, színes televízióval, hűtővel és ingyenes WIFI-vel rendelkeznek. 

 • étkezéseket: péntek vacsora, szombat reggeli, ebéd, vacsora, vasárnap reggeli (a regisztráció során tudsz majd főételt választani. Emellé az ebédek része egy leves és minden étkezéshez gyümölcs is jár. Az étkezésekhez csapvíz biztosított, egyéb ital külön fizetendő.)

A vasárnapi ebéd külön rendelhető, ennek díját sem alapítványunk, sem a Richter Anna Díj nem fedezi (már nem része a programnak). Ára:3800 Ft. Szintén a regisztrációkor fogod tudni igényelni.

Kaució: 10 000 Ft, mely megjelenés esetén visszajár. Részletek lentebb.

A jelentkezés folyamata

A részvétel regisztrációhoz kötött, melyet megtehetsz a "Regisztrálok" gombra kattintva.

A regisztráció során elkérjük a szükséges adatokat és választanod kell az étkezési menük között. Emellett beleegyezésedet kell adnod, hogy a tábor időtartama alatt kép, videó és hangfelvétel készülhessen rólad a közösen zajló programok során. Erre azért van szükség, mert a Richter Anna Díj támogatásával egy betegedukációs kisfilm is készül, melynek egy része itt lesz felvéve, emellett a Richter Anna Díj stábja és más stáb is készíthet felvételeket. A részletes hozzájáruló nyilatkozatot a megérkezéskor alá kell majd írnod, enélkül a részvétel nem lehetséges

Fontos: A regisztráció során a pontos, személyidben, lakcímkártyádon szereplő adataidat add meg, mert a szállás igénybevétele ennek alapján történik.

A várható nagy érdeklődés miatt és a váratlan lemondások elkerülése érdekében mindenkitől 10 000 Ft kauciót kérünk, mely a táborban való megjelenés esetén visszajár, és szintén visszajár ha július 4 éjfél előtt mondod le az részvételt. (Ezt követő lemondás vagy meg nem jelenés esetén a kaució nem jár vissza.) A részvételi szándékod megerősítéseként arra kérünk, hogy a 10 000 Ft kauciót utald át Alapítványunk részére a regisztrációdat követő 2 naptári napon belül, csak ezzel válik érvényessé a regisztrációd. 

 

Miután regisztráltál a programra:


1. Rendszerünk automatikus visszaigazoló e-mailt küld számodra, benne a banki adatokkal. Ha a regisztrációd követő 10 percben nem kapod meg a visszaigazoló emailt, kérjük jelezd az szervezes@drprezenszki.hu címen! Kérjük, nézd meg postaládádban a Promóciók (Promotion) és a Levélszemét (Spam) mappákat is. Ha ott megtalálod a levelünk, tedd át az elsődleges leveleid közé, illetve címünket vedd fel a címlistádba, így segítheted, hogy következő alkalommal már gond nélkül megkapd a részvétellel kapcsolatos leveleinket.

2. Minden beérkező regisztrációnál egyenként ellenőrizzük, hogy megfelelsz-e a részvételi feltételnek, mely szerint ez a program a következő két csoportnak szól:

 • a "Gyorssegély daganatos betegeknek" elnevezésű online csoportjaink résztvevői (2022  csoportok)

 • alapítványunk korábbi programjainak visszatérő résztvevői 

A helyeket 50-50%-ban biztosítjuk ennek a két résztvevő csoportnak.

Felhívjuk figyelmed, hogy a jelentkezésed akkor válik véglegessé, ha a fent leírt lépések lezajlottak és részvételedről a végén megerősítő emailt kaptál alapítványunktól.

 

További tudnivalók:

 • Csak saját magad nevében regisztrálhatsz, egy email címről több regisztrációt nem fogadunk el.

 • Kisállat nem hozható, a programon csak 18 éven felüliek vehetnek részt, kiskorú kísérő sem lehetséges.

 • A helyszín nem akadálymentesített, a szobákhoz lépcsők vezetnek, és lesznek mozgással egybekötött programok, így áltagos állóképességre szükség van (megterhelő mozgást nem kell végezned).

 • A programokhoz kényelmes, kültérre alkalmas ruházatot javaslunk és kényelmes cipőt. A Zumbához szintén kényelmes cipőt és mozgáshoz alkalmas ruhát javaslunk, a selyemfestéshez olyan ruhát hozz magaddal, aminél nem gond, ha foltos lesz, vagy pl. egy kötényt. Elképzelhető, hogy egy-egy programnál a füvön ülünk majd, ehhez hozz egy jógamatracot vagy törülközőt magaddal. (Ha fizikai állapotod miatt nem tudsz a füvön ülni, székre lesz lehetőség). Napkrém és kullancs-, és szúnyogriasztó hasznos lehet.


A program szervezője az "Összehangolva - Gyógyít a képzeleted!" Alapítvány.
Ha valamire nem találsz választ a fenti leírásban, kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot:
szervezési kérdések:   szervezes@drprezenszki.hu
pénzügyi, alapítványi kérdések: osszehangolva@drprezenszki.hu
szakmai kérdések: info@drprezenszki.hu


A regisztrációkor megadott adataidat az Adatkezelési Tájékoztatónknak megfelelően kezeljük és szolgáltatásunkat az Általános Szerződési Feltételeknek megfelelően nyújtjuk. Ezeket a honlap alján található linkeken olvashatóak.

SIM_4163.JPG

Képek korábbi élménytáborainkból

bottom of page