top of page

márc. 01., K

|

6+1 alkalmas online program

Van kiút a szorongásból!

6+1 alkalmas, online csoport Dr. Prezenszki Zsuzsanna pszichiáterrel - Kérünk, a "Tovább lépek" gombra kattintás előtt figyelmesen olvasd végig a lenti tudnivalókat!

A regisztrációt lezártuk
Egyéb rendezvények
Van kiút a szorongásból!
Van kiút a szorongásból!

Idő és helyszín

2022. márc. 01. 16:30 – 18:30

6+1 alkalmas online program

Az eseményről

Online csoportfoglalkozások daganatos betegeknek és gyógyultaknak

Lépj ki az ördögi körből!

Az egyik pillanatban még teszed a dolgod, a másikban tehetetlen félelem, erős kiszolgáltatottság, kínzó bizonytalanságérzés szorít.

Úgy érzed, valami megnevezhetetlen, kivédhetetlen, uralhatatlan veszély fenyeget. Szorít a torkod, alig kapsz levegőt, a szíved kalapál – egyre elveszettebb vagy​...

Van segítség?

Ha az gondolod, te vagy az egyetlen, akivel ez történik, tudnod kell, hogy nem vagy egyedül.

A daganatos betegek 25 %-ánál mutatható ki szorongásos zavar. Veled együtt nagyon sok érintett azt éli meg, hogy a feje felett folyamatosan ott lebeg Damoklész kardja.

Elég egy apró testi tünet, és máris jön a kétségbeejtő kérdés: mi van, ha ez a visszaesés jele?! A félelem innentől minden ésszerű mérlegelés felett átveszi az irányítást. Szeretnél megnyugodni, de a szorongás által felkavart érzelemtömeggel szemben minden próbálkozásod kudarc.

Mégis: van kiút!

Mit tehetsz?

A választ a szervezet összehangolt működése, a fizikai és érzelmi működések kölcsönös egymásra hatása rejti.

Amikor szorongunk, testünk és elménk működése is megváltozik. Vázizmaink megfeszülnek, gondolkodásunk „vészjelző” üzemmódra áll át.

De ennek a fordítottja is igaz. Mindannyiszor, amikor a testünket, vázizmainkat tudatosan ellazítjuk és gondolati vészjeleinket tudatosan elcsitítjuk, az érzelmi állapotunk is oldódik, ellazul.

Megtanulható mindez?

Igen. A szorongással mindannyian találkoztunk már, és amit átélünk, mindannyiunknál hasonló érzelmi – gondolati mintázatot mutat.  Az pedig, hogy mit kezdünk a félelmeinkkel, kisebb részben magunkkal hozott, nagyobb részben az életünk során elsajátított reakciókból áll.  Tanult – és újratanulható!

Daganatos betegek és gyógyultak részére szervezett 6+1 alkalmas programunk célja, hogy a szorongás megszelídítéséhez:

  • ​megismerj könnyen használható relaxációs technikákat
  • segítséget kapj a szorongás hátterében húzódó gondolkodási csapdák felderítéséhez
  • elsajátíts egyszerű gondolat-kontroll technikákat
  • a megismert lehetőségekkel kialakítsd a magad szorongásoldó eszköztárát
  • részese legyél egy elfogadó, megtartó közösségnek
  • átéld a sorstársak összefogás-hálójának erejét

Ki segít neked?

A foglalkozások vezetője:

Dr. Prezenszki Zsuzsanna

pszichiáter, az onkopszichológia területén dolgozó pszichoterapeuta, aki több mint 20 éve támogatja daganatos betegek gyógyulását

Dr. Prezenszki Zsuzsanna több évtizedes kórházi szakmai gyakorlattal és elméleti tudással rendelkezik. Törekvése, hogy a betegek minél szélesebb körét ismerjék meg a kiegészítő lehetőségeknek, amelyekkel segíthetik a gyógyulásukat. Dr. Prezenszki Zsuzsanna az "Összehangolva- Gyógyít a képzeleted!" Alapítvány alapító tagja. Magánorvosi praxisa és alapítványi munkája mellett rendszeresen segíti daganatos betegeket támogató civil szervezetek munkáját, és részt vesz a szakemberképzésben. Magyarországon ő vezette be elsőként a Simonton módszerre épülő imaginációs technikát.

Kiknek szól?

A program szól mindazoknak, akik érintettek daganatos betegségben vagy gyógyultak és szeretnének új technikákat tanulni a szorongás csökkentésére.

A csoport daganatos betegek és gyógyultak számára szerveződik. A csoporton való részvétel nem pótolja, hanem kiegészíti a pánik - vagy egyéb klinikai szintű szorongásos zavar - gyógyszeres és/vagy egyéni pszichoterápiás kezelését.

Ár, időpont, feltételek

A 6+1 alkalmas, online kurzus 2022.március 01-én indul, 16:30 és 18:30 között, és 7 héten át zajlik majd, minden kedden ugyanebben az időpontban, kivéve március 15.-én.

A regisztráció határideje 2022. február 24.-e, vagy a létszám beteltéig. A csoport minimum 8, maximum 14 fővel indul, a regisztráció 14 főnél lezárul, ezután várólistára lehet feliratkozni.

„Koránkelő” kedvezmény: ha 2021. február 15.-ig fizetsz, az ár 26.500 Ft

Teljes ár: 31.500 Ft (fizetési határidő: február 24.)​

Részletfizetési lehetőség: 3 x 10.500 Ft (fizetési határidők: 2022.02.24.;03.10.;03.;24)

A jelentkezés folyamata:

A részvétel regisztrációhoz kötött, melyet megtehetsz a "Regisztrálok" gombra kattintva.

A részvételi szándékod megerősítéseként arra kérünk, hogy a részvételi díjat utald át Alapítványunk részére a regisztrációdat követő 4 naptári napon belül, csak ezzel válik érvényessé a regisztrációd.

Miután regisztráltál a programra:

1.Rendszerünk automatikus visszaigazoló e-mailt küld számodra, melyben a banki adatokat is megtalálod. Ha a regisztrációd követő 10 percben nem kapod meg a visszaigazoló emailt, kérjük jelezd az szervezes@drprezenszki.hu címen! Kérjük, nézd meg postaládádban a Promóciók (Promotion) és a Levélszemét (Spam) mappákat is. Ha ott megtalálod a levelünk, tedd át az elsődleges leveleid közé, illetve címünket vedd fel a címlistádba, így segítheted, hogy következő alkalommal már gond nélkül megkapd a részvétellel kapcsolatos leveleinket.

2. A csoport összetétele és a betegséged fajtája is befolyásolhatja, hogy ezt a programot, vagy esetleg mást ajánlunk neked. Amennyiben korábban nem vettél részt programjainkon, kapsz egy előzetes kérdőívet, néhány rövid kérdéssel a betegséged kapcsán, ez segíti a szakmai vezetőnket, hogy előzetesen megismerjen.

3. Sor kerül egy nagyjából 10-20 perces, előzetes telefonos (vagy online) konzultációraDr. Prezenszki Zsuzsanna pszichiáterrel, alapítványunk szakmai vezetőjével,amennyiben korábban nem vettél részt alapítványunk vagy Dr. Prezenszki Zsuzsanna programjain. (Díját a részvételi díj tartalmazza.)

Felhívjuk figyelmed, hogy a jelentkezésed akkor válik véglegessé, ha a fent leírt lépések (1,2,3) lezajlottak és a részvételi díj is megérkezett az Alapítványunk számlájára.

A program szervezője az "Összehangolva - Gyógyít a képzeleted!" Alapítvány. 

Amire szükséged lesz:

szélessávú internetkapcsolat, valamilyen "okoseszköz" (számítógép/ laptop /tablet /okostelefon), mely kamerával, mikrofonnal és fülhallgatóval (vagy headsettel) rendelkezik

Amiben segítünk:

A programot a Zoom felületén rendezzük meg. Minden résztvevő ugyanúgy látja egymást, mintha egy csoportszobában ülnénk körbe. Fontos számunkra, hogy a résztvevők az online térben is biztonságban érezhessék magukat, minden elhangzó információ a csoporton belül maradjon. A Zoom „várószobájának” használatával ellenőrizzük, hogy az eseményre csak a résztvevők léphessenek be és csak a regisztrált e-mail címről.

A résztvevők mindig a program előtti napon, azaz hétfőn megkapják a zártkörű Zoom linket, melyen csatlakozhatnak a programhoz, arra az e-mail címre, melyről regisztráltak. Amennyiben a Zoom meghívó nem érkezne meg a fenti időpontig, kérjük feltétlenül jelezd az  e-mail címen. (Előtte nézd meg postaládádban a Promóciók (Promotion) és a Levélszemét (Spam) mappákat. Ha ott megtalálod, kérjük tedd át az elsődleges leveleid közé, illetve címünket vedd fel a címlistádba, így segítheted, hogy következő alkalommal már gond nélkül megkapd a meghívónkat.)

Első alkalommal a Zoom beállításához segítséget nyújtunk felhasználói leírással, és szükség esetén próba belépéssel is, ha jelzed, hogy szükséged van rá.

Ha valamire nem találsz választ a fenti leírásban, kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot:

szervezési kérdések:   szervezes@drprezenszki.hu

pénzügyi, alapítványi kérdések: osszehangolva@drprezenszki.hu

szakmai kérdések:  info@drprezenszki.hu

A regisztrációkor megadott adataidat az Adatkezelési Tájékoztatónknak megfelelően kezeljük és szolgáltatásunkat az Általános Szerződési Feltételeknek megfelelően nyújtjuk. Ezeket a honlap alján található linkeken olvashatod.

Induljunk el együtt egy közös kalandra: megszelídíteni a félelem rémét, új lehetőségeket, eszközöket felkutatni az élhető, élvezhető léthez!

Esemény megosztása

bottom of page