top of page

nov. 16., K

|

Online csoport 6+1 hét

Összehangolva a Simonton módszerrel – segítség daganatos betegséggel küzdőknek

6+1 alkalmas, online csoport - Kérünk, a "Tovább lépek" gombra kattintás előtt figyelmesen olvasd végig a lenti tudnivalókat!

Sajnáljuk, a regisztráció lezárult.
Más események
Összehangolva a Simonton módszerrel – segítség daganatos betegséggel küzdőknek
Összehangolva a Simonton módszerrel – segítség daganatos betegséggel küzdőknek

Idő és helyszín

2021. nov. 16. 16:30 – 18:30 CET

Online csoport 6+1 hét

Az eseményről

 • Megismerkednél a Carl Simonton nevéhez fűződő gyógyító kép technikával?
 • Szeretnél ennél is jóval többet megtudni, hogyan fedezheted fel saját, belső erőforrásaidat, melyekkel támogathatod a daganatos betegség legyőzését?
 • Szeretnél a mindennapokban is alkalmazható technikákat, eszközöket kapni, melyek segítenek a megküzdésben?
 • Szeretnél egy támogató közösség tagja lenni, ahol sorstársak erősítenek a legnehezebb pillanatokban?

Akkor ez a program épp neked szól!

Alig van, aki daganatos betegségben érintettként ne hallotta volna, hogy

"a gyógyulást csak akarnod kell"

"minden fejben dől el"

"gondolkodj pozitívan"

Azt azonban sokkal nehezebb megmondani, hogyan is kell megfelelően "akarni" a gyógyulást, vagy mit jelent "pozitívan" gondolkodni, azon kívül, hogy eljátszuk a környezet kedvéért, hogy minden rendben van.

A Simonton házaspár módszerére alapozó, de azt jelentősen továbbfejlesztő „Összehangolva - a benned rejlő gyógyító erő” elnevezésű módszer abban támogat, hogy szervezetünk saját belső erőforrásait felfedezzük. Ennek alapjait sajátíthatod el jelen, 6+1 alkalmas online kurzus keretében. A program alapvető célja, hogy kialakítson egy olyan szemlélet- és életmód váltást, amiben a betegség passzív elszenvedőjéből az egész-ségünk alakításának cselekvő részeseivé váljunk. 

A 6+1 foglalkozást tartalmazó program során elindulunk az úton, ahol felfedezzük és támogatjuk a belső erőt, amit szervezetünk védelmi rendszerének összehangolt működése jelent.

 

A csoport vezetője Tótiván Tibor pszichológus:

"Két éve ismertem meg Dr. Prezenszki Zsuzsannát és az általa képviselt szemléletet, amit a daganatos betegek gyógyításában használ. Módszerét először az általa vezetett csoportfoglalkozások koterapeutájaként alkalmaztam, mára pedig saját pszichológusi munkámban is kamatoztatom.

A kórházi munkám során megtapasztalhattam, hogy a testi és a lelki folyamatok összefonódnak, komplex szemléletet képviselek a gyógyításban. A rendelésemen elsősorban daganatos betegek egyéni támogatásával foglalkozom. Ez az a terület, mely mellett elköteleződtem, melyen tudásom folyamatosan igyekszem fejleszteni, hogy a legteljesebb segítséget nyújtsam. A Pázmány Péter Katolikus Egyetemen oktatóként a betegségek pszichoszociális megközelítésére fókuszálok, ami rávilágít a csoport, a közösség gyógyulást segítő erejére.

Mindezek a tapasztalatok az „Összehangolva a Simonton módszerrel” csoportokon összeadódnak, annak érdekében, hogy minél több daganatos beteget segíthessek hozzá a gyógyuláshoz."

"A daganatos betegség villámcsapásként változtatja meg az életet. A diagnózis után ugyanazokat a hétköznapi teendőket végzed, de közben már csak azon jár a fejed: „Vajon van kiút?” Egyszerre vágysz a gyógyulásra és vagy szkeptikus, amikor találkozol a legkülönfélébb, gyógyulást ígérő módszerekkel.

Amikor szakemberként először találkoztam a „gyógyító kép” technikával, magam is megkérdőjeleztem egyes elemeit. Miben segít ez pontosan? Hogyan hathat a gyógyulást kereső beteg szervezetére? Aztán pont ez a szkeptikus kíváncsiság adott lendületet, hogy elmélyedjek a módszerben. Hiszem, hogy a legtöbb kérdésben, kétkedésben ott a lehetőség, hogy előre mozdítson minket.

Ma már tapasztalatól tudom: a gyógyító kép technikai nem bonyolult, nem komplex, és nem kíván különleges képességeket. „Rólad szól”: egyszerű gondolati alapokat ad, hétköznapokban is jól használható technikákkal ismertet meg, melyek segítségével az immunrendszeredet támogathatod a gyógyulás útján. Célommá vált, hogy ezt a gyógyulási lehetőséget minél több betegnek megmutassam."

Igaz, hogy nem szabhatjuk át örökletes tulajdonságainkat, nem mindig választhatjuk meg a külső körülményeket, de gondolataink, belső képeink világa sokkal gazdagabb lehetőségeket rejt, mint hinnénk. A program:

 • lehetőség a Simonton-féle gyógyító kép módszerének megismerésére
 • segítség, hogy szervezeted védelmi rendszerével összehangolódj
 • lehetőség, hogy saját lelki szükségleteidet felismerd és kifejezd, hogy életedet valódi igényeidhez szabd
 • eszköz önmagadhoz, hogy a betegség elszenvedőjéből aktív, önmagáért tenni tudó emberré válj
 • útmutató, hogy szemléletmódot, életmódot válts
 • segítség a betegségtudattal való megküzdésben
 • új eszköztár a környezettel való kommunikációban
 • hatékony lehetőség a betegség megelőzésében, a prevencióban
 • a hagyományos onkológiai kezelés mellé a mindennapokba könnyen beépíthető, egyszerűen megtanulható eszközöket nyújt, hogy testi - lelki egyensúlyod helyreállítsd és megőrizd
 • relaxációs, imaginációs és meditációs technikákat, egyszerű testgyakorlatokat tartalmaz
 • sorstársak, úton lévők és gyógyultak támogató, gyógyító közösségével ajándékoz meg

Ár, időpont, feltételek:

A 6+1 alkalmas, online kurzus 2021. november 16-án indul, minden héten kedden zajlik majd, 16:30 és 18:30 között, 7 héten át.

A regisztráció határideje 2021. november 13., vagy a létszám beteltéig. A csoport minimum 8, maximum 12 fővel indul, a regisztráció 12 főnél lezárul, ezután várólistára lehet feliratkozni.

„Koránkelő” kedvezmény: ha november 9-ig fizetsz, az ár 24.500. Ft

​Teljes ár: 29.000. Ft (fizetési határidő november 13.)

Részletfizetési lehetőség: 3 x 10.000 Ft (fizetési határidők: 2021.10.13. - 10.30.-12.07.)

Támogatóink segítségével további kedvezményeket adhatunk az alábbi csoportoknak, amiről a regisztrációkor nyilatkozhatsz:

 • rokkant ellátásban részesülők vagy alacsony jövedelmű nyugdíjasok,
 • tartósan táppénzen lévők (legalább egy hónapja),
 • gyermekeiket egyedül nevelők.

Számukra a kedvezményes ár:

a Koránkelő kedvezmény időszakában, azaz november 9-ig fizetve: 19.600 Ft;

november 13-ig fizetve 23.500 Ft.

A regisztráció során fogod tudni a kedvezményes díjat igényelni. A kedvezmények nem vonhatók össze, egyszerre csak egy címen vehető igénybe.

Kérjük, hogy a kedvezményt csak azok igényeljék, akik valóban rászorulnak.

Ezúton is köszönjük mindazoknak, akik a kedvezményes ár lehetőségét számunkra pénzügyi támogatásukkal megteremtik!

A program szervezője az "Összehangolva - Gyógyít a képzeleted!" Alapítvány. A csoport összetétele és a betegséged fajtája is befolyásolhatja, hogy ezt a programot, vagy esetleg mást ajánlunk neked. Ha regisztrálsz a programra, az alapítványunk munkatársai megkeresnek a megadott elérhetőségeid egyikén és sor kerülhet egy nagyjából 10-20 perces, előzetes telefonos/online konzultációra Tótiván Tibor pszichológussal, amennyiben korábban nem vettél részt alapítványunkhoz kapcsolódó programon. (Díját a részvételi díj tartalmazza.)

Felhívjuk figyelmed, hogy a jelentkezésed akkor válik véglegessé, ha lezajlott az előzetes konzultáció, és a részvételi díj is megérkezett az Alapítványunk számlájára. Miután regisztrálsz a programra, a rendszer automatikus visszaigazoló e-mailt küld számodra, melyben a banki adatokat is megtalálod. Ha a regisztrációd követő 10 percben nem kapod meg a visszaigazoló emailt, kérjük jelezd az szervezes@drprezenszki.hu címen!

A 6+1 alkalmas online program minden részletét és feltételét folyamatosan megtalálhatod ezen a linken (is): https://www.drprezenszki.hu/osszehangolva-a-simonton-modszerrel-6

Amire szükséged lesz:

szélessávú internetkapcsolat, valamilyen "okoseszköz" (számítógép/ laptop /tablet /okostelefon), mely kamerával, mikrofonnal és fülhallgatóval (vagy headsettel) rendelkezik

Amiben segítünk:

A programot a Zoom felületén rendezzük meg. Minden résztvevő ugyanúgy látja egymást, mintha egy csoportszobában ülnénk körbe. Fontos számunkra, hogy a résztvevők az online térben is biztonságban érezhessék magukat, minden elhangzó információ a csoporton belül maradjon. A Zoom „várószobájának” használatával ellenőrizzük, hogy az eseményre csak a résztvevők léphessenek be és csak a regisztrált e-mail címről.

A résztvevők minden héten a program előtti nap (azaz hétfő) délután 18 óráig megkapják a zártkörű Zoom linket, melyen csatlakozhatnak a programhoz, arra az e-mail címre, melyről regisztráltak. Amennyiben a Zoom meghívó nem érkezne meg a fenti időpontig, kérjük feltétlenül jelezd az osszehangolva@drprezenszki.hu e-mail címen. (Előtte nézd meg postaládádban a Promóciók (Promotion) és a Levélszemét (Spam) mappákat. Ha ott megtalálod, kérjük tedd át az elsődleges leveleid közé, illetve címünket vedd fel a címlistádba, így segítheted, hogy következő alkalommal már gond nélkül megkapd a meghívónkat.)

Első alkalommal a Zoom beállításához segítséget nyújtunk felhasználói leírással és szükség esetén próba belépéssel is, ha jelzed, hogy szükséged van rá.

Ha valamire nem találsz választ a fenti leírásban, kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot:

szervezési kérdések:   szervezes@drprezenszki.hu

pénzügyi, alapítványi kérdések: osszehangolva@drprezenszki.hu

szakmai kérdések: info@drprezenszki.hu

A regisztrációkor megadott adataidat az Adatkezelési Tájékoztatónknak megfelelően kezeljük és szolgáltatásunkat az Általános Szerződési Feltételeknek megfelelően nyújtjuk. Ezeket a honlap alján található linkeken olvashatóak.

Esemény megosztása

bottom of page