top of page

dec. 01., K

|

Online csoport 3 hét

OnkoJóga csoport Dr. Béres Zsuzsanna jóga és meditáció oktató, pszichiáter vezetésével

3 alkalmas online program - Kérünk, a "Tovább lépek" gombra kattintás előtt figyelmesen olvasd végig a lenti tudnivalókat!

Sajnáljuk, a regisztráció lezárult.
Más események
 OnkoJóga csoport Dr. Béres Zsuzsanna jóga és meditáció oktató, pszichiáter vezetésével
 OnkoJóga csoport Dr. Béres Zsuzsanna jóga és meditáció oktató, pszichiáter vezetésével

Idő és helyszín

2020. dec. 01. 17:00 – 19:00

Online csoport 3 hét

Az eseményről

Dr. Béres Zsuzsanna jóga és meditáció oktató és pszichiáter a 3 alkalmas, online OnkoJóga csoport keretében, Yogi Bhajan tanításait követve, a jóga eszközeivel igyekszik segíteni a daganatos betegségben érintettek gyógyulását, ugyanakkor szól azoknak is, akik más krónikus betegséggel néznek szembe, vagy épp gyógyultan, egészségesen keresik az egészségmegőrzés, prevenció hatásos módjait.​

„Nem hiszek a csodákban. Rájuk bízom magam!”- mondta Yogi Bhajan, aki 1968-ban azzal a küldetéssel érkezett az Egyesült Államokba, hogy megtanítsa a modern kor nyugati emberének, hogyan őrizheti meg egészségét, hogyan tud ellenállni a modern kor betegségeinek és a krónikus stressznek, hogyan stabilizálhatja, harmonizálhatja idegrendszerét, hormonháztartását az „információ elárasztás és a túlfokozott ingerek korában”.  Yogi Bhajan, a Kundalini Yoga Egyesült Államokbeli meghonosítója, külön programot fejlesztett ki és oktatott a daganatos betegségek megelőzésére és orvoslására.

​A 3 alkalmas program gyakorlatai könnyen elsajátíthatóak és segítenek:

  • a krónikus stressz hatásait csökkenteni,
  • harmonizálni a hormonháztartásod,
  • stabilizálni az idegrendszered,
  • erősíteni az immunrendszered.

A COVID-19 okozta nehéz helyzetben különösen fontos, hogy megőrizd lelki egyensúlyodat, tetterődet, elsajátíts olyan hasznos gyakorlatokat, melyek egyedül, otthon végezve is segítik a mindennapok kiegyensúlyozottabb megélését, ugyanakkor egy online közösség tagjaként ne érezd magad magányosan. Ezekben is segít a jóga Dr. Béres Zsuzsanna vezetésével.A jóga gyakorlatok egy széken ülve könnyedén elvégezhetőek, így bátran jelentkezhetnek olyanok is, akik mozgásukban akadályozottnak érzik magukat.

De miről is van szó részletesebben?

Három alkalmas, online programunkon elsajátíthatod a Dr. Béres Zsuzsanna féle OnkoJóga módszer alapjait, illetve ha már korábban is vettél részt jógaóráin, akkor alkalmad nyílik korábbi ismereteid elmélyítésére, gyakorlására. Közös jóga, meditáció és otthon is könnyedén végezhető gyakorlatsorok elsajátítása - ez várja a résztvevőket.

A promgramon megismerheted többek között azt a technikát, melyet Yogi Bhajan "ráksejtpusztító légzésnek" nevezett, illetve az "egyperces légzést" is. Ezek hozzájárulnak szervezetünk felfrissítéséhez, az általános jó közérzet kialakításához, olyan érzés, mintha "újra indítanánk a rendszert". 

Első alkalommal a Pittra Kriya-t tanuljuk. Kriya a gyakorlatsor szanszkrit neve- magába foglalja azt az kohéziós erőt, átvételre kerülő energiát, amit egy megfelelően összehangolt mozgássorozat adhat. A Pittra Kriya 3 ilyen mozgássorozat, melyet 3x11 percig végzünk és ezzel harmonizáljuk idegrendszerünk és hormonháztartásunk működését. Összehangoljuk szervezetünk energia központjait és csatornáit, ezáltal hasznos energiákat szabadítunk fel és áramoltatunk. 

A második gyakorlatsor a Subagh Kriya. Ez egy 5 elemi mozgásból álló gyakorlat, mely lelki életünket hivatott kiegyensúlyozni. A gyakorlatsor egyes elemeit külön-külön is segítségül hívhatjuk, ha elakadunk az utunkon és magunktól már nem találjuk, nem látjuk a megoldást. 

A harmadik alkalommal az ImmunJóga alapjaival foglalkozunk, melynek központjában- mint neve is mutatja- az immunrendszerünk áll. Az ImmunJóga egyik legfontosabb gyakorlatsorát végezzük el majd közösen, immunrendszerünket aktiválva.

  • Minden alkalom ráhangolódással és bemelegítő gyakorlatsorral kezdődik
  • Az órák végén a SAT NAM mantra segítségével mondunk köszönetet magunknak, egymásnak és segítő erőinknek
  • Minden alkalom légzés és mozgásmeditációval végződik, mikor speciálisan ajánlott technikákat tanulunk, melyek a szervezetből a légzéssel távozó elhasznált anyaggal együtt segítik az érzelmi, gondolati "mérgek" kiürítését.
  • Megtanuljuk a Kirtan Kriya-t is - amely arról híres, hogy tudományos vizsgálatokkal is bizonyított a kognitív funkciókra és az idegrendszer regenerálására irányuló hatása. Az Alzheimer Szövetség világszerte javasolja Alzheimer betegeknek és családjuknak jó eredményekkel.
  • Az órák végén időt teremtünk a megtapasztalások, a jóga közben megszületett érzések, gondolatok visszajelzésére, megosztására, közös megbeszélésére.

A csoportot vezeti: Dr. Béres Zsuzsanna, jóga és meditáció oktató, pszichiáter, addiktológus szakorvos

Jelenleg az Osloi Egyetem pszichiátriai és addiktológiai szakambulanciáján dolgozik konzulensként, emellett jógaterapeutaként és meditáció oktatóként a jógát és meditációt mentális betegségek és függőségek gyógyításában is hasznosítja. A Yogi Bhajan hagyományait őrző KRI- nél (Kundalini Oktató és Kutató Intézet, USA) végzett, Dharam-tól Yogamedicinát tanult, aki a Mestere, szupervízora és konzulense. Emellett képezte magát integratív táplálkozástan (Rosenthal Intezet), kínai orvoslás és ayurvéda területein is.Évek óta tart stressz, önismereti és trauma jóga csoportokat, depressziós és szorongásos problémák leküzdésében segít a jóga eszközével. Az elmúlt években családi érintettség okán kezdte tanulmányozni, majd alkalmazni Yogi Bhajan programját, amely a krónikus degeneratív betegségek megelőzésére és gyógyítására javasolt. Az Összehangolva Alapítvány alapítótagja, Dr. Prezenszki Zsuzsanna Simonton-módszerre alapozó csoportjaihoz kapcsolódva több éve tart jóga csoportokat Magyarországon is. Legutoljára a Pomázi Wattay kastélyban tartott Élménynapunkon oktatott jógát az Összehangolva Alapítvány meghívására.​

„Szívből remélem, hogy az elsajátított gyakorlatok támogatnak majd Titeket a testi-lelki harmónia kiteljesedése felé vezető úton.”

Kiknek szól?

A programra várunk mindenkit, aki daganatos betegségben, illetve más krónikus betegségben érintett vagy korábban érintett volt. Ugyanakkor várjuk azokat is, akiket a prevenció, az egészségmegőrzés miatt érdekel a jóga.Nem és kor nem számít, ahogy a fizikai állapot sem. A jóga nem verseny és nem teljesítményorientált. A magunkra való tudatos odafigyelés segít bennünket. Egyáltalán nem baj, ha valaki nem tudja végrehajtani a gyakorlatsort, csak elképzeli a pozíciót vagy a folyamatot, vagy esetleg csak velünk van és átéli.

Ár, időpont, feltételek

A 3 alkalmas, online kurzus 2020. december 1-én, kedden indul, 17:00-19:00 között, és három héten át tart. Második alkalom: 2020. december 8, 17:00-19:00. Harmadik, egyben záró alkalom: december 15, 17:00-19:00.

A regisztráció határideje 2020. november 27, vagy a létszám beteltéig. 

A csoport minimum 5, maximum 30 fővel indul, a regisztráció 30 főnél lezárul, ezután várólistára lehet feliratkozni.

Koránkelő” kedvezmény:ha november 23-ig fizetsz, a 3 alkalmas program ára részedre: 7.500 Ft 

Teljes ár: 9.000 Ft / 3 alkalom (fizetési határidő 11.27.) 

Részletfizetési lehetőség: 2 x 5.000 Ft (összesen 10.000 Ft/ 3 alkalom, fizetési határidők: 11.27. - 12.07.)   

Az alkalmakon külön-külön nem lehet részt venni. A program szervezője az "Összehangolva - Gyógyít a képzeleted!" Alapítvány.

Miután regisztrálsz a programra, a rendszer automatikus visszaigazoló e-mailt küld számodra, melyben a banki adatokat is megtalálod. Ha a regisztrációd követő 10 percben nem kapod meg a visszaigazoló emailt, kérjük jelezd a szervezes@drprezenszki.hu email címen!

Felhívjuk figyelmed, hogy a jelentkezésed akkor válik véglegessé, ha a részvételi díj is megérkezett az Alapítványunk számlájára. A részvételi díjak beérkezését számla kiállítása mellett emailben visszaigazoljuk a fizetés utáni pár napon belül.

Amire szükséged lesz:

szélessávú internetkapcsolat, valamilyen "okoseszköz" (számítógép/ laptop /tablet /okostelefon), mely kamerával, mikrofonnal és fülhallgatóval (vagy headsettel) rendelkezik

Amiben segítünk:

Fontos számunkra, hogy a résztvevők az online térben is biztonságban érezhessék magukat, minden elhangzó információ a csoporton belül maradjon. Ezért a csoport a Webex videótalálkozókra fejlesztett felületén zajlik. Az eszköz beállításához segítséget nyújtunk felhasználói leírással és szükség esetén telefonon, emailben is. Ingyenes technikai próbát tartunk 2020. november 30.-án azoknak, akik még nem használták Webex-et.

Ha valamire nem találsz választ a fenti leírásban, kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot:szervezési kérdések:  szervezes@drprezenszki.hupénzügyi kérdések:  osszehangolva@drprezenszki.huA regisztrációkor megadott adataidat az Adatkezelési Tájékoztatónknak megfelelően kezeljük és szolgáltatásunkat az Általános Szerződési Feltételeknek megfelelően nyújtjuk. Ezeket a honlap alján található linkeken olvashatóak.

Esemény megosztása

bottom of page