top of page

márc. 07., H

|

6+1 alkalmas online program

Meseterápia Útkeresőknek

6+1 alkalmas, online csoport Czimer Györgyi meseterápiás szakember, önismereti tréner vezetésével - Kérünk, a "Tovább lépek" gombra kattintás előtt figyelmesen olvasd végig a lenti tudnivalókat!

A regisztrációt lezárult
Egyéb rendezvények
Meseterápia Útkeresőknek
Meseterápia Útkeresőknek

Idő és helyszín

2022. márc. 07. 16:30 – 18:30

6+1 alkalmas online program

Az eseményről

Ismerd meg önmagad, és találd meg a saját utad a mesék ösvényeinek segítségével!

-Kincskereső meseterápiás módszer és dinamikus rajzelemzés

-daganatos, krónikus betegek és gyógyultak számára

-6+1 alkalmas online program,

Mit mondanak a mesék a természetből nyerhető erőforrásainkról?

Mire figyeljünk? Mivel jöttünk és merre tartunk? Hogy készültünk fel a tavaszra, mennyire voltunk összhangban a természet folyamataival? Hogyan és mit tervezünk most?

Az egészség és belső harmónia sosem életre szóló adomány: fenntartása mindig tudatos munka eredménye. Ahhoz pedig, hogy ez a munka sikeres lehessen, hasznos, ha értjük saját magunkat, tudatosítjuk környezetünket, és értjük kapcsolataink mozgatórugóit.

Ebben segítenek a mesék, melyek évszázadok bölcsességeit sűrítik egybe életünk próbatételeinek örömeiről és nehézségeiről.

A mesék történetei felismeréseket, fogódzókat és mintákat rejtenek, melyek felfedésével tisztázhatjuk, miből fakadnak külső-belső konfliktusaink, honnan nyerhetünk erőforrásokat a tovább haladáshoz. A csoportban feldolgozott mesék révén nemcsak jobban megértjük testünk-lelkünk működését összhangban a természettel, hanem hatékony technikákat és alkalmazható módszereket is találunk a szövegekben és a közös beszélgetések során. Megértjük, hogy nehézségeink megoldása a kezünkben van, ha hagyjuk magunkat megérinteni a mesék „gyógyító ereje” által, és megtapasztaljuk, hogy a megbillent harmónia egy magasabb szinten mindig helyreállítható.

Mire számíthatsz a meseterápiás programon?

 • Minden foglalkozás előtt pár nappal előre elküldjük e-mailben azt a mesét, amelyikkel foglalkozni fogunk, hogy el tudjatok benne mélyülni.
 • A foglalkozásokon a csoportvezető kérdései segítségével lépésről-lépésre közösen fejtjük fel a mese gyógyító mintázatát.
 • Dr. Antalfai Márta Kincskereső Meseterápia Módszere ® alkalmazásával összekapcsoljuk a mese fonalát és szimbolikáját saját életutunkkal, döntéseinkkel és érzelmeinkkel.
 • Elmélyítjük és tudatosítjuk a megszerzett önismereti felismeréseket.
 • A meséről képeket is készítünk, melyeket közösen beszélünk meg, Prof. Dr. Vass Zoltán dinamikus rajzelemző módszerének bevonásával.

Kiknek ajánljuk?

Azoknak, akik már elindultak az élet sűrűjébe. Akik túl vannak egy-két komoly próbatételen, de maradtak feldolgozatlan kérdéseik, vagy éppen egy válságos időszakba értek és a következőkre keresik a választ:

 • ​Hogyan ismerem fel, hogy hol tartok a veszteségekben és a feldolgozási folyamatban?
 • Hogyan tudom erőforrásaimat mozgósítani?
 • Milyen természet által támogatott eszközeim vannak arra, hogy megküzdjek a nehézségekkel?
 • Mi kell ahhoz, hogy elmozduljak jelen állapotomból?
 • Kik a segítőim, kik/mik hátráltatnak?
 • Miben áll a testi-lelki megerősödés mesei mintázata?
 • Mi kell ahhoz, hogy megtartsam egyensúlyi állapotom?

A foglalkozások tematikája

Hogyan alapoztuk meg a tavaszi kezdést még tavaly ősszel? – Hogyan takarítottuk be a gyümölcsöket, terményeket, hogyan hasznosítjuk most?

 1. Ősz végi folyamatok és esetleges pótlásuk – Hogyan éltük meg a természet életének záró folyamatait, megláttuk-e, hogy „az élet a magban folytatódik tovább”?
 2. Miben segített bennünket a tél? – Milyen lehetőségeket rejtett a természet téli álma? Megéltük vagy pótoljuk?
 3. A tél derekának erőforrásai – Mit kezdtünk a formák téli kikristályosodásával? Hogyan nyerhetjük ki most energiáit?
 4. Tavasz előtti készülődés – Hogyan fejlesszük várakozó álláspontunkat, jó megfigyelő képességünket, mit kezdjünk bővelkedő terveinkkel tavasszal?
 5. „Tavaszi szél…” – Hogyan hat ránk a magvak megduzzadása a földben, az új élet behatolása a régi maradványaiba?
 6. Tavaszi kibontakozás – Hogyan aktivizáljuk akaratunkat, cselekvésvágyunkat, hogyan keltsük életre vállalkozó szellemünket a sarjadási időszakban, a kibontakozó energia segítségével?

A csoportot vezeti:

Czimer Györgyi, akkreditált meseterápiás szakember, önismereti tréner, a Debreceni Kossuth Lajos Gyakorló Gimnázium irodalomtanára, vezetőtanár, mestertanár. "A nő titkai - A női beavatás útja a magyar népmesék világában" c. könyv szerzője. 

"Az elmúlt másfél évtizedben együttes élményen alapuló meseterápiás foglalkozásokat vezettem, illetve pedagógusoknak szóló workshopokat tartottam. Az utóbbi években a személyközi kapcsolatokra és a személyes élményekre, krízishelyzetekre fókuszáló meseterápiás csoporttémákat dolgoztam és próbáltam ki.

A mesék világából gyerekkorom óta, sem felnőttként, sem tanárként sosem léptem ki, hanem folyamatosan mélyítettem a kapcsolatom velük.

Tudom, hogy neked is vannak időnként tájékozódási nehézségeid az élet erdejében.

Tarts velem, hogy tisztábban láss!"

Ár, időpont, feltételek

A „Meseterápia Útkeresőknek" csoport 2022. március 7-én indul a Zoom felületén. Minden héten hétfőn tartjuk, 16:30-18:30 között, kihagyva április 18.-át, azaz Húsvét Hétfőt.

A regisztráció határideje 2021. március 1., vagy a létszám beteltéig.

A csoport minimum 5, maximum 10 fővel indul, a regisztráció 10 főnél lezárul, ezután várólistára lehet feliratkozni.

A részvételi díj: 28.000 Ft/fő, melynek a regisztrációdat követő negyedik napig, de legkésőbb 2022.03.01-ig kell beérkeznie az "Összehangolva- Gyógyít a képzeleted!" Alapítvány számlájára. 

A jelentkezés folyamata:

A részvétel regisztrációhoz kötött, melyet megtehetsz a "Tovább lépek" gombra kattintva.

​A részvételi szándékod megerősítéseként arra kérünk, hogy a részvételi díjat utald át Alapítványunk részére a regisztrációdat követő 4 naptári napon belül (de legkésőbb 2022. március 1-ig), csak ezzel válik érvényessé a regisztrációd. Ha 4 napon belül nem fizetsz, a jelentkezésed a várólistára kerül.

Miután regisztráltál a programra:

1. Rendszerünk automatikus visszaigazoló e-mailt küld számodra, melyben a banki adatokat is megtalálod. Ha a regisztrációd követő 10 percben nem kapod meg a visszaigazoló emailt, kérjük jelezd az szervezes@drprezenszki.hu címen! Kérjük, nézd meg postaládádban a Promóciók (Promotion) és a Levélszemét (Spam) mappákat is. Ha ott megtalálod a levelünk, tedd át az elsődleges leveleid közé, illetve címünket vedd fel a címlistádba, így segítheted, hogy következő alkalommal már gond nélkül megkapd a részvétellel kapcsolatos leveleinket.

​2. A csoport összetétele és a betegséged fajtája is befolyásolhatja, hogy ezt a programot, vagy esetleg mást ajánlunk neked. Amennyiben korábban nem vettél részt programjainkon, kapsz egy előzetes kérdőívet, néhány rövid kérdéssel a betegséged kapcsán, ez segíti a szakmai vezetőnket, hogy előzetesen megismerjen.

3. Sor kerül egy nagyjából 10-20 perces, előzetes telefonos (vagy online) konzultációra Dr. Prezenszki Zsuzsanna pszichiáterrel, alapítványunk szakmai vezetőjével, amennyiben korábban nem vettél részt alapítványunk vagy Dr. Prezenszki Zsuzsanna programjain. (Díját a részvételi díj tartalmazza.)

Felhívjuk figyelmed, hogy a jelentkezésed akkor válik véglegessé, ha a fent leírt lépések (1,2,3) lezajlottak és a részvételi díj is megérkezett az Alapítványunk számlájára.

A program szervezője az "Összehangolva - Gyógyít a képzeleted!" Alapítvány. 

Amire szükséged lesz:

 • szélessávú internetkapcsolat, valamilyen "okoseszköz" (számítógép/ laptop /tablet /okostelefon), mely kamerával, mikrofonnal és fülhallgatóval (vagy headsettel) rendelkezik;
 • színes ceruzát és papírt is készíts be az asztalodra.

Amiben segítünk:

A programot a Zoom felületén rendezzük meg. Mindazok, akik regisztráltak, befizették a részvételi díjat, és bekerültek a csoportba, az esemény előtti napon, azaz 2022 március 6-án, vasárnap megkapják az eseményre szóló zártkörű linket arra az e-mail címre, melyről regisztráltak. Amennyiben legkésőbb március 6-án éjfélig nem érkezne meg hozzád a Zoom esemény csatlakozási linkje, úgy kérjük feltétlen jelezd ezt az osszehangolva@drprezenszki.hu címen.

Ha valamire nem találsz választ a fenti leírásban, kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot:

szervezési kérdések:  szervezes@drprezenszki.hu

pénzügyi kérdések:  osszehangolva@drprezenszki.hu

" ... És azóta is minden mesemondó, költő, regös, énekes azért él-hal, teszi rá életét, hátha sikerülne kitalálnia, elmondania a mesék meséjét, amitől egyszerre jobbá-szebbé változna a világ s az emberek."

(Kányádi Sándor: Mesék meséje)

Várunk szeretettel!

Esemény megosztása

bottom of page