top of page

máj. 03., H

|

1 alkalmas online program

Meseterápia Útkeresőknek

- Kincskereső meseterápiás módszer és dinamikus rajzelemzés - Kérünk, a "Tovább lépek" gombra kattintás előtt figyelmesen olvasd végig a lenti tudnivalókat!

A regisztrációt lezártuk
Egyéb rendezvények
Meseterápia Útkeresőknek
Meseterápia Útkeresőknek

Idő és helyszín

2021. máj. 03. 16:30 – 18:30

1 alkalmas online program

Az eseményről

Meseterápia útkeresőknek 

Ismerd meg önmagad, és találd meg a saját utad a mesék ösvényeinek segítségével!

-Kincskereső meseterápiás módszer és dinamikus rajzelemzés 

-daganatos, krónikus betegek és gyógyultak számára ​ 

Az egészség és belső harmónia sosem életre szóló adomány: fenntartása mindig tudatos munka eredménye. Ahhoz pedig, hogy ez a munka sikeres lehessen, hasznos, ha értjük saját magunkat, tudatosítjuk környezetünket, és értjük kapcsolataink mozgatórugóit. Ebben segítenek a mesék, melyek évszázadok bölcsességeit sűrítik egybe életünk próbatételeinek örömeiről és nehézségeiről. 

A mesék történetei felismeréseket, fogódzókat és mintákat rejtenek, melyek felfedésével tisztázhatjuk, miből fakadnak külső-belső konfliktusaink. A csoportban feldolgozott mesék révén nemcsak jobban megértjük testünk-lelkünk működését, hanem hatékony technikákat és alkalmazható módszereket is találunk a szövegekben és a közös beszélgetések során. Megértjük, hogy nehézségeink megoldása a kezünkben van, ha hagyjuk magunkat megérinteni a mesék „gyógyító ereje” által, és megtapasztaljuk, hogy a megbillent harmónia egy magasabb szinten mindig helyreállítható.

Mire számíthatsz a meseterápiás programon?

 • Meghallgatunk egy előre kiválasztott mesét, és megosztjuk egymással első gondolataikat.
 • A csoportvezető kérdései segítségével lépésről-lépésre közösen fejtjük fel a mese gyógyító mintázatát.
 • Dr. Antalfai Márta Kincskereső Meseterápia Módszere ® alkalmazásával összekapcsoljuk a mese fonalát és szimbolikáját saját életutunkkal, döntéseinkkel és érzelmeinkkel.
 • Elmélyítjük és tudatosítjuk a megszerzett önismereti felismeréseket.
 • A meséről képeket is készítünk, melyeket közösen beszélünk meg, Prof. Dr. Vass Zoltán dinamikus rajzelemző módszerének bevonásával.

Kiknek ajánljuk?​

Azoknak, akik már elindultak az élet sűrűjébe. Akik túl vannak egy-két komoly próbatételen, de maradtak feldolgozatlan kérdéseik, vagy éppen egy válságos időszakba értek és a következőkre keresik a választ:

 • ​Hogyan ismerem fel, hogy hol tartok a veszteségekben és a feldolgozási folyamatban?
 • Hogyan tudom erőforrásaimat mozgósítani?
 • Milyen eszközeim vannak arra, hogy megküzdjek a nehézségekkel?
 • Mi kell ahhoz, hogy elmozduljak jelen állapotomból?
 • Kik a segítőim, kik/mik hátráltatnak?
 • Miben áll a testi-lelki felépülés mesei mintázata?
 • Mi kell ahhoz, hogy megtartsam egyensúlyi állapotom?

A csoportot vezeti:​ 

Czimer Györgyi, akkreditált meseterápiás szakember, önismereti tréner, 

a Debreceni Kossuth Lajos Gyakorló Gimnázium irodalomtanára, vezetőtanár, mestertanár. 

"A nő titkai - A női beavatás útja a magyar népmesék világában" c. könyv szerzője.

"Az elmúlt másfél évtizedben együttes élményen alapuló meseterápiás foglalkozásokat vezettem, illetve pedagógusoknak szóló workshopokat tartottam. Az utóbbi években a személyközi kapcsolatokra és a személyes élményekre, krízishelyzetekre fókuszáló meseterápiás csoporttémákat dolgoztam és próbáltam ki. A mesék világából gyerekkorom óta, sem felnőttként, sem tanárként sosem léptem ki, hanem folyamatosan mélyítettem a kapcsolatom velük. Tudom, hogy neked is vannak időnként tájékozódási nehézségeid az élet erdejében. Tarts velem, hogy tisztábban láss!"​

A csoportokon részt vesz Dr. Prezenszki Zsuzsanna, alapítványunk szakmai vezetője is.

Ár, időpont, feltételek

A „Meseterápia Útkeresőknek" 2021. május 3-án 16:30- 18:30 óráig kerül online megrendezésre a Zoom felületén.

A regisztráció határideje 2021. április 26.,vagy a létszám beteltéig.

A csoport minimum 5, maximum 10 fővel indul, a regisztráció 10 főnél lezárul. 

Ne feledd: A meseterápia egy szűkkörű program, maximum 10 fő részvételével rendezzük meg annak érdekében, hogy minél jobb élményt kapjatok. Amennyiben a 10 fős keret megtelik, a regisztrációt a dátumtól függetlenül lezárjuk. Ez esetben várólistára továbbra is lehet jelentkezni.​ 

A részvételi díj: 4000 Ft/fő,melynek legkésőbb 2021.04.26-ig kell beérkeznie az "Összehangolva- Gyógyít a képzeleted!" Alapítvány számlájára. 

Miután regisztrálsz a programra, a rendszer automatikus visszaigazoló e-mailt küld számodra, melyben a banki adatokat is megtalálod. Ha a regisztrációd követő 10 percben nem kapod meg a visszaigazoló emailt:

 • Először kérjük ellenőrizd a Promóciók és Spam mappákat, ha ott ráakadsz a levelünkre, helyezd az elsődleges levelek közé, hogy később is elérhessünk.
 • Ha ott sem találod a levelünk, kérjük jelezd a szervezes@drprezenszki.hu email címen! 

​Felhívjuk figyelmed, hogy a jelentkezésed akkor válik véglegessé, ha a részvételi díj is megérkezett az Alapítványunk számlájára. A részvételi díj beérkezését számlád megküldésével emailben igazoljuk vissza a fizetés után, pár napon belül.A program szervezője az "Összehangolva - Gyógyít a képzeleted!" Alapítvány.

Amire szükséged lesz:

 • szélessávú internetkapcsolat, valamilyen "okoseszköz" (számítógép/ laptop /tablet /okostelefon), mely kamerával, mikrofonnal és fülhallgatóval (vagy headsettel) rendelkezik;
 • színes ceruzát és papírt is készíts be az asztalodra.

Amiben segítünk:

A programot a Zoom felületén rendezzük meg. Mindazok, akik regisztráltak és befizették a részvételi díjat, az esemény előtti napon, azaz 2021 május 2-án, vasárnap megkapják az eseményre szóló zártkörű linket arra az e-mail címre, melyről regisztráltak. Amennyiben legkésőbb május 2-án éjfélig nem érkezne meg hozzád a Zoom esemény csatlakozási linkje, úgy kérjük feltétlen jelezd ezt az osszehangolva@drprezenszki.hu címen.

Ha valamire nem találsz választ a fenti leírásban, kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot:

szervezési kérdések:  szervezes@drprezenszki.hu 

pénzügyi kérdések:  osszehangolva@drprezenszki.hu

" ... És azóta is minden mesemondó, költő, regös, énekes azért él-hal, teszi rá életét, hátha sikerülne kitalálnia, elmondania a mesék meséjét, amitől egyszerre jobbá-szebbé változna a világ s az emberek.

(Kányádi Sándor: Mesék meséje)

Várunk szeretettel!

Esemény megosztása

bottom of page