top of page

márc. 09., K

|

6+1 alkalmas online program

Meditáció, mint gyógyító erő - Összehangolva tovább! / Új csoport

Új csoport indul - 6+1 alkalmas, online csoport Dr. Prezenszki Zsuzsanna pszichiáterrel - Kérünk, a "Tovább lépek" gombra kattintás előtt figyelmesen olvasd végig a lenti tudnivalókat!

A regisztrációt lezártuk
Egyéb rendezvények
Meditáció, mint gyógyító erő - Összehangolva tovább! / Új csoport
Meditáció, mint gyógyító erő - Összehangolva tovább! / Új csoport

Idő és helyszín

2021. márc. 09. 16:30 – 18:30

6+1 alkalmas online program

Az eseményről

Tarts velünk, hogy felfedezd a meditáció világát, amely:

• egy összehangolt, fókuszált állapot

• módszer, hogy testi-lelki harmóniád megteremtsd és megőrizd

• eszköz, hogy a benned szunnyadó, gyógyító lehetőségeket felfedezd  

• út, amin feltárul a világ erőforrás tára

• segítség, hogy kiszakadj az elme zakatolásából 

• mód, hogy belső elcsendesülést teremts

• eszköz, hogy az egészséged őrző védelmi rendszered működését támogasd

Szeretnéd megtapasztalni, hogyan segít a meditáció az egészséged visszaszerzésében és megtartásában?

Akkor ez a program épp neked szól!

Dr. Prezenszki Zsuzsanna pszichiáter, a pszichoonkológia területén több évtizedes tapasztalattal rendelkező pszichoterapeuta legújabb, 6+1 alkalmas online programja a meditáció területére vezet el bennünket.

„Miként kapcsolódhat össze a meditáció és a gyógyulás? Ha sikerül egy belső, kiegyenlített, összehangolt állapotot létrehoznod, a fejedben villódzó gondolatok is lecsitulnak. Egy olyan állapotba jutsz, amikor a védelmi rendszeredet terhelő gondolati és érzelmi állapotok kisimulnak, s máris a célnál vagy: az immunrendszered tehermentesíted ezzel, amelynek így több energiája marad a belső gyógyító feladatok végrehajtására.”

 

Meditáció és Simonton-módszer?

Ha korábban részt vettél az „Összehangolva a Simonton módszerrel” elnevezésű programunkon, vagy Dr. Prezenszki Zsuzsanna más Simonton alapú csoportfoglalkozásán, akkor már ismered a „gyógyító mozi” kialakításának fortélyait. A gyógyító imagináció a Simonton házaspárhoz kötődik, akik onkológusként és pszichológusként az 1970-es években dolgozták ki gyógyítási technikájukat, mely hosszú és sikeres utat tett meg a kezdetek óta.  Carl Simonton ismerte fel a szervezetünknek azt a rejtett, de könnyen kiaknázható képeségét, hogy reagál a gondolatban felidézett képekre, vagy másképp mondva az „imaginátumokra”. A belső képek tudatos megválasztásával pedig lelki és fizikai állapotunk áthangolására válunk képessé.

Ha még nem találkoztál a Simonton módszerrel, talán akkor sem nehéz észrevenned, hogy a fejünkben futó képek befolyásolják testi-lelki megélésünket. A minket érő mindennapi megterhelések mögött is megbújik a sokszor észrevétlen, tudattalan „mozizás”. Amikor bosszankodunk, amikor valami zavaró vagy bántó élményen őrlődünk, a sérelem képeit hívjuk elő újra és újra. Ezzel pedig – akaratlanul - újra „előállítjuk” szervezetünkben ugyanazokat a kellemetlen, romboló érzeteket, mint a konfliktus tényleges megtörténtekor. 

A meditáció nem más, mint az elme fókuszálásának, az akartalanul futó képek lecsendesítésének képessége. Akárcsak a Simonton módszer és a Dr. Prezenszki Zsuzsanna által kidolgozott „Összehangolva” módszer, ez is abban segít, hogy minél jobban „összehangolódj” szervezeted védelmi rendszerével.

Úgy érzed, Te nem vagy képes rá?

A meditációs rutin a keleti ember számára természetes. Aki abban a kultúrában nő fel, ismerősnek tartja az elméletét, és természetesnek a használatát. A mi, nyugati életmódunkban azonban ez nem így van. Szerencsére a rengeteg feszültséggel teli világunk azonban kezdi újra felfedezni, és átemelni ezt az ősi tudáskincset. A meditációt nálunk számos félreértés övezi. Sok a fenntartás vele szemben, sokan érzik úgy „á, ez nem nekem való” vagy „ugyan, ez nekem úgysem megy”…

 

Ha eddig Te is azt hitted, hogy

• a meditáció egy „kiválasztott csoport” előjoga

• különleges képesség szükséges hozzá

• meditálni azt jelenti, hogy kifacsart pózban a föld felett lebegsz

• hiába próbáltad, a meditáció neked nem megy

Akkor ez a program neked szól!

 

Ugyanakkor ha már van meditációban jártasságod, akkor is sokat profitálhatsz ebből a programból, felfedezhetsz új utakat, elsajátíthatsz új technikákat.

A foglalkozások vezetője:

Dr. Prezenszki Zsuzsanna pszichiáter, az onkopszichológia területén dolgozó pszichoterapeuta, aki több mint 20 éve támogatja daganatos betegek gyógyulását. 

Dr. Prezenszki Zsuzsanna több évtizedes kórházi szakmai gyakorlattal és elméleti tudással rendelkezik. Törekvése, hogy a betegek minél szélesebb körét ismerjék meg a kiegészítő lehetőségeknek, amelyekkel segíthetik a gyógyulásukat.

Dr. Prezenszki Zsuzsanna az "Összehangolva- Gyógyít a képzeleted!" Alapítvány alapító tagja. Magánorvosi praxisa és alapítványi munkája mellett rendszeresen segíti daganatos betegeket támogató civil szervezetek munkáját, és részt vesz a szakemberképzésben. Magyarországon ő vezette be elsőként a Simonton módszerre épülő imaginációs technikát.

 

Kicsit kézzelfoghatóbban?  

Most induló csoportunkon hétköznapi meditációs technikákkal, mindennapi elmélyülési lehetőségekkel ismerkedünk meg. A cél az, hogy mindenki számára érthető, elsajátítható formában mutassuk meg ezt a csodálatos és hatékony „gyógyírt”. Azt a bennünk rejlő lehetőséget, ami segít megerősíteni testünk és lelkünk összehangolt működését – és ami egyszerűbb, mint hinnénk!

 

• A program elvégzése után egyedül is tudsz majd meditálni

• Megtapasztalod, hogyan tudod a gyógyuláshoz vezető utadon használni a meditáció eszközeit

• Megtudod, hogyan csökkenheted az immunrendszeredre háruló terheket, miként változtathatsz apránként aggódó, pesszimista vagy épp bosszankodó hozzáállásodon

• Felfedezheted, miként csökkentheted a stressz hatásait a hétköznapokban

• Megtanulhatod, hogy ha baj van, hogyan juss levegőhöz, hogy konfliktushelyzetekben hogyan segítheti a megoldást, a döntést egy-egy légzőgyakorlat vagy más technika

• Sorstársakból álló, támogató közösség tagjai között lehetsz

Kiknek szól?

A program szól mindazoknak, akik érintettek daganatos betegségben vagy gyógyultak és szeretnék a meditáció eszközével segíteni gyógyulásukat illetve egészségmegőrzésüket.

 „A Meditáció, mint gyógyító erő” elnevezésű, 6+1 alkalmas online program az „Összehangolva a Simonton módszerrel” csoporton elsajátított technikát bővíti ki.

Várunk minden olyan daganatos betegségben érintettet és gyógyultat, aki már elsajátította a Simonton-féle gyógyító kép technikát Dr. Prezenszki Zsuzsanna csoporjain, vagy akár más szervezet csoportján, más pszichiáter vezetésével.

Ár, időpont, feltételek

A 6+1 alkalmas, online kurzus 2021. március 9-én indul, 16:30 ás 18:30 között.

A regisztráció határideje 2021. március 5-e, vagy a létszám beteltéig. A csoport minimum 8, maximum 14 fővel indul, a regisztráció 14 főnél lezárul, ezután várólistára lehet feliratkozni.

„Koránkelő” kedvezmény: ha február 26-ig fizetsz, az ár 24.500 Ft

Teljes ár: 29.000 Ft (fizetési határidő 03.05)

Részletfizetési lehetőség: 3 x 10.000 Ft (fizetési határidők: 03.05. - 03.19.- 04.01.)

A 6+1 alkalmas kurzus a március 9-ei indulás után mindig keddenként zajlik majd, 16:30 és 18:30 között, összesen 7 héten keresztül: március 9, 16, 23, 30, április 6, 13, 20.

A program szervezője az "Összehangolva - Gyógyít a képzeleted!" Alapítvány. A csoport összetétele és a betegséged fajtája is befolyásolhatja, hogy ezt a programot, vagy esetleg mást ajánlunk neked. Ha regisztrálsz a programra, az alapítványunk munkatársai megkeresnek a megadott elérhetőségeid egyikén és sor kerülhet egy nagyjából 10-15 perces, előzetes online konzultációra Dr. Prezenszki Zsuzsanna pszichiáterrel, amennyiben korábban nem vettél részt a doktornő bármely programján vagy rendelésén. (Díját a részvételi díj tartalmazza.)

Felhívjuk figyelmed, hogy a jelentkezésed akkor válik véglegessé, ha lezajlott az előzetes konzultáció Dr. Prezenszki Zsuzsannával, és a részvételi díj is megérkezett az Alapítványunk számlájára. Miután regisztrálsz a programra, a rendszer automatikus visszaigazoló e-mailt küld számodra, melyben a banki adatokat is megtalálod. Ha a regisztrációd követő 10 percben nem kapod meg a visszaigazoló emailt, kérjük jelezd az  címen!

Amire szükséged lesz:

szélessávú internetkapcsolat, valamilyen "okoseszköz" (számítógép/ laptop /tablet /okostelefon), mely kamerával, mikrofonnal és fülhallgatóval (vagy headsettel) rendelkezik

Amiben segítünk:

A programot a Zoom felületén rendezzük meg. Minden résztvevő ugyanúgy látja egymást, mintha egy csoportszobában ülnénk körbe. Fontos számunkra, hogy a résztvevők az online térben is biztonságban érezhessék magukat, minden elhangzó információ a csoporton belül maradjon. A Zoom „várószobájának” használatával ellenőrizzük, hogy az eseményre csak a résztvevők léphessenek be és csak a regisztrált e-mail címről. 

 

A résztvevők minden héten hétfőn megkapják a zártkörű Zoom linket, melyen csatlakozhatnak a programhoz, arra az e-mail címre, melyről regisztráltak. Amennyiben a Zoom meghívó nem érkezne meg a fenti időpontig, kérjük feltétlenül jelezd az  e-mail címen. (Előtte nézd meg postaládádban a Promóciók (Promotion) és a Levélszemét (Spam) mappákat. Ha ott megtalálod, kérjük tedd át az elsődleges leveleid közé, illetve címünket vedd fel a címlistádba, így segítheted, hogy következő alkalommal már gond nélkül megkapd a meghívónkat.)  

Első alkalommal a Zoom beállításához segítséget nyújtunk felhasználói leírással, és szükség esetén próba belépéssel is, ha jelzed, hogy szükséged van rá.

 

Ha valamire nem találsz választ a fenti leírásban, kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot:

szervezési kérdések: szervezes@drprezenszki.hu

pénzügyi, alapítványi kérdések: osszehangolva@drprezenszki.hu

szakmai kérdések: info@drprezenszki.hu

„A lótusz az iszapból nő ki. Szükségünk van az iszapra, hogy a lótuszvirág csodája megszülethessen.”

(Thich Nath Hahn) 

A regisztrációkor megadott adataidat az Adatkezelési Tájékoztatónknak megfelelően kezeljük és szolgáltatásunkat az Általános Szerződési Feltételeknek megfelelően nyújtjuk. Ezeket a honlap alján található linkeken olvashatod.

Esemény megosztása

bottom of page