top of page

jan. 10., H

|

Online csoport 6+1 hét

Irodalomterápia Simonton alapokon - művészi élménnyel a gyógyulás útján

6+1 alkalmas online program, daganatos betegek és gyógyultak részére - Kérünk, a "Tovább lépek" gombra kattintás előtt figyelmesen olvasd végig a lenti tudnivalókat!

Sajnáljuk, a regisztráció lezárult.
Más események
Irodalomterápia Simonton alapokon - művészi élménnyel a gyógyulás útján
Irodalomterápia Simonton alapokon - művészi élménnyel a gyógyulás útján

Idő és helyszín

2022. jan. 10. 16:30 – 18:30

Online csoport 6+1 hét

Az eseményről

Ma már tudományosan bizonyított, hogy a daganatos betegséggel való megküzdés könnyebb,

ha az azt kísérő lelki folyamatokkal is tudatosan foglalkozunk.

Legújabb programunkon a művészetterápia eszközeit is bevetve indulunk el a gyógyulás útján.

A Simonton-módszerre alapozott irodalomterápia segít mélyebben átlátni, jobban megérteni jelen helyzetünket, átgondolni nehézségeinket és meglelni a kivezető utat.

Ezen a programunkon is megismerheted a Simonton-módszer alapjait:

 • elsajátíthatod a „gyógyító kép” technikáját, 
 • megtalálhatod „belső vezetőd”, 
 • foglalkozunk neheztelésfeloldással, célállítással, relaxációval, imaginációval.

Ugyanakkor az irodalmi élmény katartikus hatása segít, hogy a Simonton-módszerben rejlő tudással még könnyebben kapcsolódj össze, és hatványozza annak hatását.

A művészeti élmény, a művekben megjelenő katarzis támogat, hogy jobban ráhangolódjunk érzéseinkre, szembesüljünk talán még önmagunk elől is rejtett gondolatainkkal.

Segít a felismerésben, és a feldolgozásban, miközben a csoporton kialakuló közösség ereje is folyamatosan energiát ad a betegséggel való megküzdéshez. S innen már csak egy lépés, hogy hozzálássunk belső gondolati és érzelmi sémáink átszabásához, mely segít bennünket a gyógyulás útján.

Ne feledd:

Ez a program maximum 10 fő részvételével kerül megrendezésre.

Amennyiben a 10 fős keret megtelik, a regisztrációt a dátumtól függetlenül lezárjuk. (Ez esetben várólistára továbbra is lehet jelentkezni.)

Jelentkezés további részletei lentebb görgetve olvashatók!

Mire számíthatsz a program során?

 • Az irodalmi élményeken keresztül megismerheted és elsajátíthatod a Simonton-módszer alapjait
 • Változik a hozzáállásod a betegségedhez és önmagadhoz, javul az önismereted és önértékelésed
 • A program segít, hogy a betegséggel járó (érzelmi) veszteségeket kezeld
 • Támogat, hogy új lehetőségeket fedezz fel, amik rendelkezésre állnak új egyensúlyod megteremtéséhez
 • Az érzéseinkre való ráhangolódást hangulat-, és élménykártyák segítik
 • Asszociációs játékok segítenek rávilágítani a gyógyulás lehetséges útjaira
 • Megismerheted és gyakorolhatod többek között a progresszív relaxáció és az imagináció technikáját
 • Megtapasztalhatod az irodalmi élmény önmagában is szorongásoldó hatását
 • A rövid irodalmi művek segítenek önmagadra reflektálni, a benned dúló érzéseket megragadni, megfogalmazni, és átalakítani.
 • Csoportunkban megérezheted a közösség erejét, erőt meríthetsz mások gyógyulástörténeteiből, megértést és lelki támogatást kapsz a gyógyulási úthoz.

Ki segít neked?

A foglalkozások vezetője: dr. Matuszka István, irodalomterapeuta, személyközpontú tanácsadó

"Több éve dolgozom a daganatos betegellátás területén önkéntesként. Munkám során aktívan használom az irodalomterápia eszközeit és módszereit.

A betegellátási tevékenység mellett egészséges felnőttek számára is szervezek önismereti célú, irodalomterápiás foglalkozásokat.

2014-ben végeztem addiktológiai konzultánsként a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán.

Ezt megelőzően tizenöt évig dolgoztam Budapesten egy szenvedélybetegeket segítő alapítványnál.

2019-ben személyközpontú tanácsadó képesítést szereztem a Magyar Személyközpontú Pszichoterápiás és Tanácsadási Egyesületnél. 2020-ban elvégeztem a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán az Irodalomterapeuta szakot."

A 6+1 alkalmas kurzus 2022. január 10-én 16:30-kor indul, minden héten hétfőnként zajlik majd, 16:30 és 18:30 között, 7 héten át.

A regisztráció határideje:

2022. január 5. vagy a létszám beteltéig. A csoport minimum 8, maximum 10 fővel indul, a regisztráció 10 főnél lezárul,

ezután várólistára lehet feliratkozni.

„Koránkelő” kedvezmény: ha 2021. december 27-ig fizetsz, az ár 27.000. Ft

Teljes ár: 31.000. Ft (fizetési határidő 2022. január 5.)

Részletfizetési lehetőség: 3 x 10.500 Ft (fizetési határidők: 2022.01.05.; 01.19.;02.09.)

Támogatóink segítségével további kedvezményeket adhatunk az alábbi csoportoknak, amiről a regisztrációkor nyilatkozhatsz:

 • rokkant ellátásban részesülők
 • alacsony jövedelmű nyugdíjasok,
 • tartósan táppénzen lévők (legalább egy hónapja),
 • gyermekeiket egyedül nevelők,
 • munkanélkülivé váltak.

Számukra a kedvezményes ár: a Koránkelő kedvezmény időszakában, azaz 2021. december 27.-ig fizetve: 21.600 Ft; 2022. január 5-ig fizetve 25.000 Ft.

A regisztráció során fogod tudni a kedvezményes díjat igényelni. A kedvezmények nem vonhatók össze, egyszerre csak egy címen vehető igénybe.

Kérjük, hogy a kedvezményt csak azok igényeljék, akik valóban rászorulnak.

Ezúton is köszönjük közösségünk azon tagjainkat, akik a kedvezményes ár lehetőségét számunkra pénzügyi támogatásukkal megteremtik! A program szervezője az "Összehangolva - Gyógyít a képzeleted!" Alapítvány

A jelentkezés menete

A részvétel regisztrációhoz kötött. A részvételi szándékod megerősítéseként arra kérünk, hogy a részvételi díjat utald át Alapítványunk részére a regisztrációdat követő 4 naptári napon belül, csak ezzel válik érvényessé a regisztrációd.

Miután regisztráltál a programra:

1. Rendszerünk automatikus visszaigazoló e-mailt küld számodra, melyben a banki adatokat is megtalálod. Ha a regisztrációd követő 10 percben nem kapod meg a visszaigazoló emailt, kérjük jelezd az szervezes@drprezenszki.hu címen! Kérjük, nézd meg postaládádban a Promóciók (Promotion) és a Levélszemét (Spam) mappákat is. Ha ott megtalálod a levelünk, tedd át az elsődleges leveleid közé, illetve címünket vedd fel a címlistádba, így segítheted, hogy következő alkalommal már gond nélkül megkapd a részvétellel kapcsolatos leveleinket.

2. A csoport összetétele és a betegséged fajtája is befolyásolhatja, hogy ezt a programot, vagy esetleg mást ajánlunk neked. Amennyiben korábban nem vettél részt programjainkon, kapsz egy előzetes kérdőívet, néhány rövid kérdéssel a betegséged kapcsán, ez segíti a szakmai vezetőnket, hogy előzetesen megismerjen.

3. Sor kerül egy nagyjából 10-20 perces, előzetes telefonos (vagy online) konzultációra Dr. Prezenszki Zsuzsanna pszichiáterrel, alapítványunk szakmai vezetőjével, amennyiben korábban nem vettél részt alapítványunk vagy Dr. Prezenszki Zsuzsanna programjain. (Díját a részvételi díj tartalmazza.)

Felhívjuk figyelmed, hogy a jelentkezésed akkor válik véglegessé, ha a fent leírt lépések (1,2,3) lezajlottak és a részvételi díj is megérkezett az Alapítványunk számlájára.

 

Amire szükséged lesz:

szélessávú internetkapcsolat, valamilyen "okoseszköz" (számítógép/ laptop /tablet /okostelefon), mely kamerával, mikrofonnal és fülhallgatóval (vagy headsettel) rendelkezik

Amiben segítünk:

A programot a Zoom felületén rendezzük meg. Minden résztvevő ugyanúgy látja egymást, mintha egy csoportszobában ülnénk körbe. Fontos számunkra, hogy a résztvevők az online térben is biztonságban érezhessék magukat, minden elhangzó információ a csoporton belül maradjon. A Zoom „várószobájának” használatával ellenőrizzük, hogy az eseményre csak a résztvevők léphessenek be és csak a regisztrált e-mail címről.

A résztvevők minden héten a program előtti nap (azaz vasárnap) délután 18 óráig megkapják a zártkörű Zoom linket, melyen csatlakozhatnak a programhoz, arra az e-mail címre, melyről regisztráltak. Amennyiben a Zoom meghívó nem érkezne meg a fenti időpontig, kérjük feltétlenül jelezd az osszehangolva@drprezenszki.hu e-mail címen. (Előtte nézd meg postaládádban a Promóciók (Promotion) és a Levélszemét (Spam) mappákat. Ha ott megtalálod, kérjük tedd át az elsődleges leveleid közé, illetve címünket vedd fel a címlistádba, így segítheted, hogy következő alkalommal már gond nélkül megkapd a meghívónkat.)

Első alkalommal a Zoom beállításához segítséget nyújtunk felhasználói leírással és szükség esetén próba belépéssel is, ha jelzed, hogy szükséged van rá.

Ha valamire nem találsz választ a fenti leírásban, kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot:

 • szervezési kérdések:   szervezes@drprezenszki.hu
 • pénzügyi, alapítványi kérdések: osszehangolva@drprezenszki.hu
 • szakmai kérdések: info@drprezenszki.hu

Várunk szeretettel!

A regisztrációkor megadott adataidat az Adatkezelési Tájékoztatónknak megfelelően kezeljük és szolgáltatásunkat az Általános Szerződési Feltételeknek megfelelően nyújtjuk. Ezeket a honlap alján található linkeken olvashatóak.

Esemény megosztása

bottom of page