top of page

máj. 19., Cs

|

3 alkalmas online program

Gyorssegély daganatos betegeknek - a Merj segítséget kérni! projekt programja

3 alkalmas online program, daganatos betegek, tünetmenteseknek és hozzátartozóknak - Kérünk, a "Tovább lépek" gombra kattintás előtt figyelmesen olvasd végig a lenti tudnivalókat!

Sajnáljuk, a regisztráció lezárult.
Más események
Gyorssegély daganatos betegeknek - a Merj segítséget kérni! projekt programja
Gyorssegély daganatos betegeknek - a Merj segítséget kérni! projekt programja

Idő és helyszín

2022. máj. 19. 10:00 – 11:55

3 alkalmas online program

Az eseményről

- Segítség daganatos betegséggel küzdőknek,tünetmenteseknek és hozzátartozóknak

 • Frissen kaptad kézbe a diagnózist és sokkol a hír?
 • Régóta küzdesz és egyedül maradtál a betegség terhével? 
 • Félsz a visszaeséstől?
 • Nincs kivel megosztanod az érzéseidet?
 • Jól jönne egy pszichológus segítsége a gyógyuláshoz?
 • Szeretnél egy közösséget, ahol támogatnak és megértenek?
 • Megismernél új módszereket, melyek segítenek a szervezeted egyensúlyának visszaállításában, megőrzésében?
 • Még nem vettél részt az „Összehangolva - Gyógyít a képzeleted! Alapítvány” programjain?

Akkor ez a program épp Neked szól! 

Gyere és hangolódj ránk Te is!

De mit is takar a „Gyorssegély daganatos betegeknek" program?

Alapítványunk 2022. márciusában megnyerte a Richter Anna Díj pályázatán a közönségdíjat a "Merj segítséget kérni!" projekttel.

Ennek köszönhetően valósul meg a jelen program, a betegek számára ingyenes részvétellel.

A daganattal érintett betegek sokszor szégyenként élik meg betegségüket, a gyógyulás időszaka alatt nagy teher nehezedik rájuk és hozzátartozóikra. A pszichoonkológiai módszerek segítségével a betegséggel való megküzdés könnyebb.

A csoportokon tanult, könnyedén elsajátítható technikák:

 • segítik oldani a betegség körüli szorongást
 • erősítik a már meglévő megküzdési stratégiákat
 • segítenek felszínre hozni a még szunnyadó belső erőforrásokat.

Alapítványunknál az érintettek találkozhatnak olyan sorstársakkal, akik pár hónapja, éve vagy akár évtizede gyógyultak. Ez szintén sok erőt ad az út elején járóknak.

Ki segít neked?

A foglalkozások vezetője:​ Dr. Prezenszki Zsuzsanna, pszichiáter

A „Gyorssegély daganatos betegeknek” három alkalmas online programot Dr. Prezenszki Zsuzsanna pszichiáter, az onkopszichológia területén dolgozó pszichoterapeuta vezeti, aki több mint 20 éve támogatja daganatos betegek gyógyulását.

Dr. Prezenszki Zsuzsanna több évtizedes kórházi szakmai gyakorlata és elméleti tudása garantálja, hogy a betegek minél szélesebb körét ismerhessék meg mindazoknak a kiegészítő lehetőségeknek, amelyek segíthetik a gyógyulásukat.

Dr. Prezenszki Zsuzsanna az "Összehangolva- Gyógyít a képzeleted!" Alapítvány alapító tagja. Magánorvosi praxisa és alapítványi munkája mellett rendszeresen segíti daganatos betegeket támogató civil szervezetek munkáját, és részt vesz a szakemberképzésben. Magyarországon ő vezette be elsőként a Simonton módszerre épülő imaginációs technikát.

Mire számíthatsz, a 3 alkalmas online program során?

1. Alkalom: Nyomasztó tévhitek és erő az induláshoz

Daganatos betegséggel érintettként, biztosan Te is találkoztál már ezekkel a mondatokkal: 

„Te csináltad magadnak” 

„Gondolkodj pozitívan” 

„Csak hinned kell a gyógyulásban” 

Bár jó szándékkal hangzanak el ezek a mondatok, többet ártanak, mint használnak. Miközben a betegre egyszerre szakad rá a félelem, a betegség összes terhe ezek a mondatok csak zavart keltenek és a tehetetlenséget erősítik. 

Van segítség! Bár a gondolatainkkal valóban nem tudjuk „meggyógyítani” magunkat, ahogy látásmódunk, hozzáállásunk változik, úgy a lelkierőnk is hatékonyan harcba állíthatóvá válik. A csoport, a sorstársak ereje erős támogatást jelent a gyógyulás folyamatában!

2. A szervezet működésének csodája, az elcsitult elme ereje

Az első alkalommal körbe jártuk és felszámoltuk a betegséget éríntő hiedelmeket.Bízunk benne, hogy Te is megtapasztaltad mennyit jelent a csoport ereje, egy nyitott, közvetlen együttlét. Az útnak még nincs vége! A második alkalommal a szervezet működésének csodájába pillantunk bele. Meghatározzuk mit is jelent a test lélek egysége, hogyan hatnak egymásra? Ezzel együtt megtanuljuk hogyan csillapítsuk háborgó érzelmeinket, így megtapasztaljuk, hogy ez a folyamat milyen jótékonyan hat a szervezet egészének működésére.

3. Összegzés, közös erőforráskör és vezetett meditáció

A harmadik, záró alkalommal megosztjuk egymással tapasztalatainkat, honnan-hova jutottunk, mit éltünk át, változott–e és miben változott az elképzelésünk a betegségről, egészségről? 

Az „erőforrás kör” gyakorlattal összegyűjtjük megélt élményeinket, közös „szerzeményt” alkotunk belőlük. Az alkalmat vezetett meditációval zárjuk. Közös erőforrásmezőnkben utakat keresünk a folytatáshoz, átnézzük, mit tehetünk magunkért a program zárultával. Hogyan maradjunk összehangolva...

Időpont, feltételek:

A „Gyorssegély daganatos betegeknek” program egy 3 alkalmas online program.

Kezdési időpont: 202.05.19., csütörtök, 10:00-12:00 óra; további alkalmak: május 26 csütörtök, 10:00-12:00 óra, június 2 csütörtök, 10:00-12:00 óra.

Figyelem! A program csak olyan érintettek és hozzátartozók számára nyitott, akik korábban nem vettek részt alapítványunk programjain vagy Dr. Prezenszki Zsuzsanna rendelésén.

A regisztráció határidejei: 2022.05.16. ​vagy a létszám beteltéig.

A csoport minimum 8 , maximum 14 fővel indul, a regisztráció 14 főnél lezárul, ezután várólistára lehet feliratkozni.​

A 3 alkalmas online program a Richter Anna díj közönségdíjának köszönhetően INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

Javasoljuk, hogy regisztráció előtt mindenképp olvasd el lentebb a "Jelentkezés folyamatát".

A jelentkezés folyamata

Kattinst a ”Tovább lépek” gombra, töltsd ki az űrlapot és már regisztráltál is!

Miután regisztráltál a programra:

1. Rendszerünk automatikus visszaigazoló e-mailt küld számodra. Ha a regisztrációd követő 10 percben nem kapod meg a visszaigazoló emailt, kérjük jelezd az szervezes@drprezenszki.hu címen! Kérjük, nézd meg a postaládádban a Promóciók (Promotion) és a Levélszemét (Spam) mappákat is. Ha ott megtalálod a levelünk, tedd át az elsődleges leveleid közé, illetve címünket vedd fel a címlistádba, így segítheted, hogy következő alkalommal már gond nélkül megkapd a részvétellel kapcsolatos leveleinket.​

2. Kapsz egy előzetes kérdőívet, néhány rövid kérdéssel a betegséged kapcsán, ez segíti a szakmai vezetőnket, hogy előzetesen megismerjen. Továbbá egy nagyjából 10 perces telefonbeszélgetés során alapítványunk munkatársával közösen tisztázzátok a technikai feltételek meglétét (Zoom használat, megfelelő eszköz, internet, stb.)​

3. Végül sor kerül egy nagyjából 10-20 perces, előzetes telefonos (vagy online) konzultációra Dr. Prezenszki Zsuzsanna pszichiáterrel.​

Felhívjuk figyelmed, hogy a jelentkezésed akkor válik véglegessé, ha a fent leírt lépések (1,2,3) mind lezajlottak.

A program szervezője az "Összehangolva - Gyógyít a képzeleted!" Alapítvány.

Amire szükséged lesz: szélessávú internetkapcsolat, valamilyen "okoseszköz" (számítógép/ laptop /tablet /okostelefon), mely kamerával, mikrofonnal és fülhallgatóval (vagy headsettel) rendelkezik

Amiben segítünk:A programot a Zoom felületén rendezzük meg. Minden résztvevő ugyanúgy látja egymást, mintha egy csoportszobában ülnénk körbe. Fontos számunkra, hogy a résztvevők az online térben is biztonságban érezhessék magukat, minden elhangzó információ a csoporton belül maradjon. A Zoom „várószobájának” használatával ellenőrizzük, hogy az eseményre csak a résztvevők léphessenek be és csak a regisztrált e-mail címről.A résztvevők minden héten a program előtti nap délután megkapják a zártkörű Zoom linket, melyen csatlakozhatnak a programhoz, arra az e-mail címre, melyről regisztráltak. Amennyiben a Zoom meghívó nem érkezne meg a fenti időpontig, kérjük feltétlenül jelezd az osszehangolva@drprezenszki.hu e-mail címen. (Előtte nézd meg postaládádban a Promóciók (Promotion) és a Levélszemét (Spam) mappákat. Ha ott megtalálod, kérjük tedd át az elsődleges leveleid közé, illetve címünket vedd fel a címlistádba, így segítheted, hogy következő alkalommal már gond nélkül megkapd a meghívónkat.)

Első alkalommal a Zoom beállításához segítséget nyújtunk felhasználói leírással és szükség esetén próba belépéssel is, ha jelzed, hogy szükséged van rá. Ha valamire nem találsz választ a fenti leírásban, kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot:

szervezési kérdések:   szervezes@drprezenszki.hu

pénzügyi, alapítványi kérdések: osszehangolva@drprezenszki.hu

szakmai kérdések: info@drprezenszki.hu

A regisztrációkor megadott adataidat az Adatkezelési Tájékoztatónknak megfelelően kezeljük és szolgáltatásunkat az Általános Szerződési Feltételeknek megfelelően nyújtjuk. Ezeket a honlap alján található linkeken olvashatóak.

Várunk szeretettel!

Ne maradj le, jelentkezz most!

„Ha valaki segít Neked az nem jelenti azt, hogy gyenge vagy, csupán azt, hogy nem vagy egyedül!”

(Ilyen az élet c. film)

Esemény megosztása

bottom of page