top of page
Mindfullness tréning daganatos betegséggel érintetteknek és gyógyultaknak
zen-5533494_1280.jpg
Tudatos jelenléten alapuló stresszcsökkentés​(MBSR - Mindfulness Based Stress Reduction)
deniz-altindas-t1XLQvDqt_4-unsplash.jpg

8 alkalmas online csoportfoglalkozás,
minden héten kedd délelőtt

Kezdés: 2023. április 4. kedd

10:00-12:00

Fazekas Gábor
Magyar Mindfulness és Kontemplatív Egyesület elnöke
MBSR, MBCT tanár, meditáció oktató
vezetésével

Legújabb programunkon a Mindfulness eszközeit bevetve
indulunk el a gyógyulás és egészségmegőrzés útján.

A stresszkezelésre fókuszáló mindfulness tréningünkön a Jon Kabat-Zinn által kidolgozott klasszikus legelső mindfulness (tudatos jelenlét alapú) módszerrel ismerkedünk meg.

Az MBSR módszer pozitív hatásait tudományos kutatások is igazolták, ezért világszerte az egyik legnépszerűbb, legismertebb stresszcsökkentő módszer. A stresszcsökkentés mellett számos szerteágazó kedvező hatása van, mint pl. csökken a szorongás, a negatív gondolatok, erősödik az immunrendszer, a jóllét érzete, a figyelmi és koncentrációs képességünk, javul az alvásminőség, és még sorolhatnánk tovább.

A tanfolyam az éber jelenlét gyakorlására épül. Azt tanuljuk, hogyan tudunk pillanatról pillanatra tudatosan jelen lenni a testünkben, az elménkben, ahelyett, hogy elvesznénk a negatív gondolatokban és érzelmekben.

dee-ri-qVRQC8W4-unsplash.jpg

A program kedvező hatásai kb. napi félórás rendszeres gyakorlás révén tapasztalhatók meg. Az otthoni gyakorlást tanfolyami jegyzet és meditációs hanganyagok segítik.

Amennyire lehetséges, a gyakorlatokat beépítjük a mindennapokba is. Ez azt jelenti, hogy a napi tevékenységeinket is éber figyelemmel végezzük (például az utcán vagy a természetben sétálva, a villamoson utazva, sorban állva, sportolás, valamint a napi rutintevékenységek, mosogatás, zuhanyzás stb. közben).

Ez a program maximum 14 fő részvételével kerül megrendezésre.

 Amennyiben a 14 fős keret megtelik, a regisztrációt a dátumtól függetlenül lezárjuk.

(Ez esetben várólistára továbbra is lehet jelentkezni.)

Jelentkezés további részletei lentebb görgetve olvashatók!

Az MBSR tanfolyamot ajánljuk mindenkinek, aki szeretné fejleszteni / javítani / erősíteni:

 • koncentrációs képességét,

 • immunrendszerét,

 • kreativitását,

 • érzelmi stabilitását,

 • emberi kapcsolatait,

 • együttérző képességét,

 • szeretne kedves lenni magával és másokkal egyaránt,

 • valamint megértő önmagával, másokkal és a világgal. 

nick-grappone-qvkkLjSjG7E-unsplash.jpg

Aki szeretne könnyebben és tudatosabban túljutni / tudatosan változtatni:

stresszes helyzeteken, pánikon, fizikai és lelki fájdalmakon, egészségi problémákon, visszatérő negatív gondolatokon és érzelmeken, agyi beidegződéseken, káros szokásokon, alvásproblémákon.

Amennyiben tartós, nem változtatható kedvezőtlen kondícióról van szó, akkor szeretne elfogadóbban és tudatosabban együtt élni mindezekkel.

"A jelen pillanat az egyetlen, amelyben változni és változtatni, gyógyulni, szeretni, fejlődni lehet."

Jon Kabat – Zin

Ki segít neked?

Fazekas Gábor

Magyar Mindfulness és Kontemplatív Egyesület elnöke

A Center For Mindfulness Hungary alapítója

MBSR, MBCT tanár, 

meditáció oktató

Az elmúlt 15 évben szerteágazó tapasztalatokra tettem szert mindfulness és meditáció oktatása, nemzetközi konferenciák, illetve mindfulness tanárképzések szervezése és tartása terén. 15 éve tartok mindfulness alapú tanfolyamokat, rendszeres meditációs foglalkozásokat és szervezek előadásokat az Országos Onkológiai Intézetben ingyenes önkéntes jószolgálati tevékenységként.

Az Oxford Mindfulness Center, a Global Mindfulness Collaborative, a Mindfulness Teacher Trainer Alliance és a Danish Center For Mindfulness szervezetekkel partnerségben MBCT (Mindfulness Based Cognitive Therapy) és MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) tanárképzéseket szerveztem 2014-2021 között, melyeken én is tanítottam, és már önállóan képzek MBSR mindfulness tanárokat.

”Nyitott szív és nyitott tudat. Minden irány felé megnyíló szeretetteljes tudatosság: ez az alapja a gyakorlásomnak, melynek fontosabb tanítói és állomásai Willigis Jaeger bencés pap, szerzetes és zen mester, és az általa alapított németországi Benediktushof meditációs központ, Jon Kabat-Zinn, és az általa alapított Center For Mindfulness (University of Massachussetts Medical School), illetve Jálics Ferenc SJ jezsuita pap, szerzetes és az általa tanított keresztény meditáció Dobogókőn.”

Fazekas Gábor-400x400.jpg

Kiknek nem ajánljuk a programot?
Az életünkben előfordulhatnak súlyos megpróbáltatások és traumák, mint például a daganatos betegség diagnózisa. Ha frissen diagnosztizált vagy és még kezelésre jársz, akkor a Simonton programjainkat javasoljuk Neked.
Az MBSR nem célzott terápia, azaz nem valamilyen konkrét betegség gyógyítását célzó program. Ezért nem helyettesít semmilyen konvencionális terápiát vagy orvosi kezelést, viszont kiegészíti és segíti azokat. Szerteágazó pozitív hatásai nem csak a stressz csökkentésében segítenek, hanem az élet különböző területein is működnek. Ha nem vagy biztos abban, hogy ez a program neked való, de szeretnél jönni a programra, akkor a jelentkezési folyamatba beiktatott beszélgetésen kiderítheted.

todd-quackenbush-B60t4HvxznY-unsplashv_edited.jpg

A 8 alkalmas kurzus 2023 április 4.-én indul,

minden héten keddenként 10:00-12:00 között, 8 héten át.

  

A regisztráció határideje: 

2023.március 31. vagy a létszám beteltéig

A csoport minimum 10, maximum 14 fővel indul,

a regisztráció 14 főnél lezárul, ezután várólistára lehet feliratkozni. 

 

Fazekas Gábor másfél évtizede tart saját szervezésben MBSR tanfolyamokat, melyeken a rászoruló daganatos betegeket kedvezményes áron vagy ingyenesen vehetnek részt. Szellemiségének igyekszünk mi is megfelelni, ezért a jelen programunkat törekszünk mindenki számára elérhetővé tenni. 

 

A program ára:

 • Teljes ár: 24.000, Ft/ 8 alkalom, mely a program önköltségi ára, s mellyel alapítványunk fennmaradását támogatod.

 • Amennyiben módod áll ennél több támogatást nyújtani, azt örömmel várjuk, és ezzel támogatod azokat, akik kedvezményes áron szeretnének ezen a programon részt venni. Ezt előre is köszönjük.

 • Ha a 24 000 Ft kifizetése megterhelő számodra és kedvezményt kérsz, küldj egy emailt a jelentkezes.osszehangolva@gmail.com címre és írd le röviden helyzeted. 48 órán belül választ adunk.

Kérjük, a kedvezményt csak azok igényeljék, akik valóban rászorulnak. (Hiszen csak így tudunk minél több valóban rászorulónak segíteni.)

A jelentkezés menete

A részvétel regisztrációhoz kötött, melyet megtehetsz a lap alján lévő

"Regisztrálok" gombra kattintva.

A részvételi szándékod megerősítéseként arra kérünk, hogy a részvételi díjat utald át Alapítványunk részére a regisztrációdat követő 4 naptári napon belül, csak ezzel válik érvényessé a regisztrációd.

Miután regisztráltál a programra:

1. Rendszerünk automatikus visszaigazoló e-mailt küld számodra, melyben a banki adatokat is megtalálod. Ha a regisztrációd követő 10 percben nem kapod meg a visszaigazoló emailt, kérjük jelezd a jelentkezes.osszehangolva@gmail.com címen! Kérjük, nézd meg postaládádban a Promóciók (Promotion) és a Levélszemét (Spam) mappákat is. Ha ott megtalálod a levelünk, tedd át az elsődleges leveleid közé, illetve címünket vedd fel a címlistádba, így segítheted, hogy következő alkalommal már gond nélkül megkapd a részvétellel kapcsolatos leveleinket.

2. A csoport összetétele és a betegséged fajtája is befolyásolhatja, hogy ezt a programot ajánljuk-e neked. Regisztrációd követően kapsz emailben egy kérdőívet, ez segíti a program vezetőjét, hogy előzetesen megismerjen.

3. Ezen felül sor kerülhet egy rövid, előzetes telefonos konzultációra is a program vezetőjével. (Díját a részvételi díj tartalmazza.) 

Jelentkezz most!

Felhívjuk figyelmed, hogy a jelentkezésed akkor válik véglegessé, ha a fent leírt lépések (1,2,3) lezajlottak és a részvételi díj is megérkezett az Alapítványunk számlájára.

Ha valamire nem találsz választ a fenti leírásban, kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot:

 jelentkezes.osszehangolva@gmail.com .

Amire szükséged lesz:

 

szélessávú internetkapcsolat, valamilyen "okoseszköz" (számítógép/ laptop /tablet /okostelefon), mely kamerával, mikrofonnal és fülhallgatóval (vagy headsettel) rendelkezik

 

Amiben segítünk:

A programot a Zoom felületén rendezzük meg. Minden résztvevő ugyanúgy látja egymást, mintha egy csoportszobában ülnénk körbe. Fontos számunkra, hogy a résztvevők az online térben is biztonságban érezhessék magukat, minden elhangzó információ a csoporton belül maradjon. A Zoom „várószobájának” használatával ellenőrizzük, hogy az eseményre csak a résztvevők léphessenek be és csak a regisztrált e-mail címről.

 

A résztvevők minden héten a program előtti nap (azaz hétfő) délután 18 óráig megkapják a zártkörű Zoom linket, melyen csatlakozhatnak a programhoz, arra az e-mail címre, melyről regisztráltak. Amennyiben a Zoom meghívó nem érkezne meg a fenti időpontig, kérjük feltétlenül jelezd az jelentkezes.osszehangolva@gmail.com

 e-mail címen. (Előtte nézd meg postaládádban a Promóciók (Promotion) és a Levélszemét (Spam) mappákat. Ha ott megtalálod, kérjük tedd át az elsődleges leveleid közé, illetve címünket vedd fel a címlistádba, így segítheted, hogy következő alkalommal már gond nélkül megkapd a meghívónkat.)

 

Első alkalommal a Zoom beállításához segítséget nyújtunk felhasználói leírással és szükség esetén próba belépéssel is, ha jelzed, hogy szükséged van rá.

 

A regisztrációkor megadott adataidat az Adatkezelési Tájékoztatónknak megfelelően kezeljük és szolgáltatásunkat az Általános Szerződési Feltételeknek megfelelően nyújtjuk. Ezeket a honlap alján található linkeken olvashatóak.

 

Kíváncsi vagy korábbi résztvevők visszajelzéseire?
Itt elolvashatod:

Ezúttal nem a saját személyiségfejlõdésem vezérelt, hogy foglalkozzak magammal, és minden kedden reggel elmenjek a Kékgolyó utcába, hanem édesanyám betegsége. … meg tudtad mutatni az édesanyámnak, hogy a meditáció nem ezotéria, hanem egy valódi, bármikor bevethetõ, akár kapaszkodóként alkalmazható eszköz az élet bármely helyzetében. Például egy súlyos betegséggel való szembenézéskor. … hozzásegítetted õt, hogy felvállalja a betegségét és ezzel önmagát, megteremtetted azt a befogadó közeget, ahol nyíltan, pozitív megerõsítésekkel beszélhetett az érzéseirõl, gondolatairól.

Melinda

A hétköznapjaimban legmarkánsabban a rutin tevékenységek figyelemmel kísérése változott. Úgy érzem, jobban le tudom állítani, amikor egy-egy érzelmi spirálba kerülök és ezáltal kiegyensúlyozottabbá is váltam. A formális gyakorlatok közül az ülõmeditációt részesítem elõnyben, de a test pásztázást is szívesen végzem, igaz azt ritkábban.

Eszter

A programot nagyon hasznosnak, és hatékonynak értékelem. Tudom, hogyha sikerül folytatnom a folyamatos gyakorlást, és teljesen beépül az életmódomba a Mindfulness, akkor egy sokkal magasabb „színvonalon” tudom élni az életemet. Már most jóval tudatosabb vagyok, mint elõtte (de tudom, hogy még az út legelején állok csak). Többször sikerült még az impulzív cselekményem elõtt leállítani magam, és végig gondolni, hogy miért lettem ideges

Konstantin

Várunk szeretettel!

Ne maradj le, jelentkezz most!

A program az "Összehangolva- Gyógyít a képzeleted!" Alapítvány szervezésében valósul meg. 

Programunkat a mindenkori járványügyi szabályoknak megfelelően tartjuk meg.

A regisztrációkor megadott adataidat az Adatkezelési Tájékoztatónknak megfelelően kezeljük és szolgáltatásunkat az Általános Szerződési Feltételeknek megfelelően nyújtjuk. 

bottom of page