top of page
Élménynap, meditáció és légzésjóga
az "Összehangolva - Gyógyít a képzeleted!" Alapítvánnyal
-Tarts velünk Te is!
2020 augusztus 29., szombat, 10:00-18:00

Tarts velünk egy Élménynapra, mely bővelkedik a természet adta gyógyító lehetőségekben! 

A Pilis lábánál fekvő varázslatos szépségű kastélykert és környezete, a patinás szökőkút, a fák üde zöldje, a tisztások illata megannyi külső környezet adta lehetőség, ami a belső erőforrások felfedezésében, mély átélésében segít. E hatás alapozását adják az élménynap programjai: vezetett meditáció, légzőjóga és élmény terápiás csoportfoglalkozások is várják a résztvevőket. 

(Részletes program lentebb olvasható)

IMG_20200816_120120_edited.jpg

Augusztus végi Élménynapunk a pomázi Teleky-Wattay Kastélyszálló teraszán és közeli környezetében zajlik majd.  A COVID-19 okozta korlátozások az elmúlt hónapokra az online térbe szorítottak minket. Bár a szervezeti egyensúly visszaálltát és megőrzését szolgáló foglalkozások ott is zavartalanul folytak tovább, mégis sokunkban ott élt a sóvárgás, hogy személyesen is találkozhassunk. Ezt is szolgálja az Élménynap, melyet augusztus 29-re szervezünk, s mely az összetartó közösség élménye mellett feltöltődést nyújt testnek és léleknek. 


Jól ismerjük az érzést, amit a város zaját magunk mögött hagyva egy zöld környezetben tett üdítő séta jelent. A Japánból induló, terápiás céllal használt „erdőfürdők” hatását ma már több vizsgálat is igazolta. De bármilyen meditatív jelenlét, elmélyült, tudatos séta a természet ölelésében (melyet ezúttal a kastélypark zöld környezete biztosít majd számunkra) kedvező hatással van a szervezetünk védelmi rendszerének működésére. A kutatások azt is mutatják, hogy ilyen helyzetekben fokozódhat a természetes ölősejteknek az aktivitása, amelyek szerepe a daganatos betegségek megelőzésében alapvető.

Nézz mélyen a természetbe, és utána mindent jobban fogsz érteni.

(Albert Eistein)

RÉSZLETES PROGRAM

9.30 – 10:00: érkezés (utazási lehetőségekről lentebb olvashattok)


10:00 – 10.30: Bevezető gondolatok, felkészítés a természeti környezetben lévő meditatív, nyitott jelenlétre, a nap struktúrájának és a közösségi szabályoknak az ismertetése Dr. Prezenszki Zsuzsanna vezetésével.
 

10.30 – 13: 00 Délelőtti programok Dr. Prezenszki Zsuzsanna pszichiáter, onkopszichológus vezetésével:

 • „Összehangolva a természettel- összehangolva belső környezetünkkel” séta

 • „Az öt elem: víz, levegő, föld, nap, fák – vezetett meditáció

 

A Dr. Prezenszki Zsuzsanna által vezetett délelőtti programok során mélyebben tudatosíthatod magadban a természetben fellelhető élményeket, érzeteket, fókuszált, irányított figyelemmel mélyebben élheted át hatásaikat. Megérezheted az erőforrásként hasznosítás lehetőségét, felfedezheted eddig ismeretlen belső hatásait. A sétát és a meditációt a megtapasztalt élmények vezetett megbeszélése követi.
(A délelőtti program közben tízórai szünetet tartunk)

 

13:00-14:00 ebéd (étkezési lehetőségekről lentebb olvashatsz)


14:00-15:00 Immunerősítő jóga a természetben Béres Zsuzsa légzésjóga oktatóval


Dr. Béres Zsuzsa pszichiáter, légzésjóga oktató vezetésével olyan egyszerű légzésjóga gyakorlatokat ismerünk meg, amik alkalmasak az immunrendszer állapotának „kalibrálására”, az ideális immunrendszeri egyensúly beállítására. A gyakorlatok előzetes képzettség nélkül, átlagos fizikai állapottal könnyen elvégezhetők. Hatásuk tovább viszi, elmélyíti a természeti környezet, a korábbi séta és meditáció kedvező testi-lelki hatásait.


15:00-15.30 szünet, uzsonna


15.30-17:00: Délutáni programok Dr. Prezenszki Zsuzsával
„Erőforrás- kör”– megtapasztalt élményeinkből közös erőforrás mezőt, gyógyító erőt gyűjtünk
„Vándorkő” játék – közös történetírás a résztvevők gondolatait egymásba fűzve
„S te mit viszel magaddal?” - záró kör, a nap összegzése

 

17:00-18:00 szabadprogram
Lehetőség beszélgetésre, szabad sétára a kastély parkjában, és a környező területen, egy üdítőre, kávéra hazautazás előtt.

HELYSZÍN

A Pomázi Teleki-Wattay Kastély lesz egynapos élményprogramunk helyszíne, ahol a programokhoz egyaránt használjuk majd az épület gyönyörű teraszát, és az azt körülvevő kastélyparkot, környezetet. A kastélyt a felsővattai Wattay Pál építtette 1773-ban barokk stílusban. 1927-ben az épületet eklektikus stílusban átalakították. A gyönyörűen karbantartott földszintes, árkádos, manzárdtetős épület, oromzatán a kastély építtetőjének címerével ma is őrzi egyedülálló hangulatát és gazdag múltját, miközben az azt körülölelő pomázi, pilisi táj szépsége is magával ragadó. 
A COVID-19 helyzetre való tekintettel (is) a programok alapvetően szabadtéren lesznek megtartva. Eső esetén a kastély teraszáról nyíló terem áll rendelkezésünkre. 

Részvételi feltételek

 • A részvétel regisztrációhoz kötött, melyet megtehetsz a lap alján lévő "Regisztrálok" gombra kattintva.

 • A részvételi szándékod megerősítéseként arra kérünk, hogy minimum 4000 Ft támogatási díjat utalj át Alapítványunk részére, ennek fejében részt vehetsz a nap összes programján (Dr. Prezenszki Zsuzsanna és Béres Zsuzsa által vezetett programokon egyaránt), és használhatod a helyszínünk infrastruktúráját. (A bankszámla adatokat a regisztrációdat visszaigazoló e-mailben találod majd.)

 • Amennyiben úgy döntesz, hogy 4000 Ft-nál magasabb támogatási díjat utalnál Alapítványunk számára, azzal az őszre tervezett programjaink és tanfolyamaink megvalósulását tudod segíteni, melyet előre is nagyon köszönünk

 • Befizetésed beérkezése után értesítünk a jelentkezésed véglegesítéséről.

 • A befizetett támogatásról a program helyszínén kapsz igazolást. Ha céges igazolást szeretnél, akkor írd meg a cég adatait ide: osszehangolva@drprezenszki.hu. Cég esetén az összeg költségként elszámolható.

 • Maximum létszám: 30 fő, minimum létszám: 10 fő

 • Regisztrációs határidő: 2020. augusztus 26

 • Kérjük, ha regisztráltál, de mégsem tudsz részt venni, jelezd a szervezes@drprezenszki.hu címen mihamarabb, hogy átadhassuk másnak a helyed!

UTAZÁS

Cím: Teleki-Wattay Kastályszálló, 2013, Pomáz, Templom tér 3.

Autóval
Az utazás egyénileg történik. Ha jelzed Alapítványunk felé a szervezes@drprezenszki.hu email címre, hogy szeretnél egy másik résztvevő autójába becsatlakozni, akkor megpróbálunk segíteni ennek megszervezésében. (De garantálni ennek megvalósulását nem tudjuk) Ez esetben kérjük, hogy a sofőr és utasai osszák fel  a benzin és autópályaköltséget.
A kastélypark parkolójában ingyenes parkolási lehetőség biztosított.

 

HÉV-vel:
Pomáz HÉV állomástól a kastélypark nagyjából 20 perces séta. Egyéni igény szerint a HÉV megállóból taxival is eljuthattok a kastélyparkba.

Javasolt járat Budapestről: 8:38-kor a Battyhány téről Pomázra induló H5 HÉV járat.

Fakultatív találkozási pont: Battyhány tér HÉV állomáson találkozás lehetséges Dr. Prezenszki Zsuzsával, 8:20-tól; a 8:38-kor induló HÉV utolsó kocsijánál a peronon. Ha későbbi megállónál szállsz fel a HÉV-re, útközben vagy Pomáz HÉV állomáson is lehetséges a többiekhez való csatlakozás , ez utóbbi helyen 9:06 (HÉV megérkezés) és 9:15 között között.  Innen közös séta a kastélyparkba.


Bármilyen úton-módon is érkezel, kérjük fél 10 és 10 óra között érkezz meg a helyszínre.
A programok 10 órakor elindulnak, késés esetén a bekapcsolódás csak a szünetekben lehetséges, a programok alatt nem!

ÉTKEZÉS

A helyszínen büfé lesz, kávét, üdítőt, ásványvizet, teát tudtok vásárolni. 


Opcionális ebéd: Ha szeretnél ebédet, kérjük jelezd a regisztrációkor.

Kétféle menüt rendelhetsz: 1. Csirkemell párolt zöldségkörettel 2. Vegetáriánus lecsó

Az ebéd ára 1.500 Ft/adag, mely a helyszínen fizetendő. Kérjük hozz aprót, hogy a pénz összeszedése ne jelentsen problémát. 

Ha nem szeretnél ebédet rendelni, hozz magaddal egy napra való hideg élelmet. Ha rendelsz, akkor is gondolj a tízóraira, uzsonnára, mert a helyszínen ételvásárlási lehetőség nem áll rendelkezésre.

FONTOS TUDNIVALÓK

Mit hozz magaddal?

 • Kényelmes, sportos ruházat és cipő

 • Törülköző vagy polifoam, bármi olyasmi, amin szívesen ülsz a földön a természetben zajló programok alatt.

 • Kullancs és szúnyogriasztó, naptej 

 

Mit NE hozz magaddal?

 • Kutyát, macskát, bármilyen kisállatot

 • A programok gyógyult és gyógyuló daganatos betegeknek, krónikus betegeknek és hozzátartozóiknak szólnak. Gyerekeket nem tudunk fogadni, mert a programok kialakítása számukra nem alkalmasak. 

 

Egyéb:

 • A Covid-19 járványhelyzetre való tekintettel a helyszínen egészségügyi nyilatkozat kitöltése kötelező lesz. A Covid-19 kapcsán minden szükséges és előírt óvintézkedést megteszünk, ezekről részletesebben az ÁSZF-ben olvashatsz. A programok szabadtéren zajlanak. (Eső esetén terem biztosított)

 • Kérjük, hogy nátha vagy influenzaszerű tünetek jelentkezése esetén semmiképp ne vegyél részt a programunkon!

 • A program során biztosítjuk a szappanos kézmosás és kézfertőtlenítés lehetőségét. A program során ajánlott tartani az 1,5 méteres védőtávolságot, mind a foglalkozások, mind az étkezések, mind pedig a szociális helyiségek használata során. Ajánlott maszkot viselni, de mivel a program szabadtéri jellege jelentősen csökkenti a járványügyi kockázatot, ezért nem kötelező a maszk viselése a szabadban.

 • Kérjük a pontos érkezést, a későket csak a programok hivatalos szüneteiben tudjuk fogadni, a programok közben bekapcsolódni nem lehetséges!

 • Ha valamire nem találsz választ a fenti leírásban, kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot: szervezési kérdések:   szervezes@drprezenszki.hu, pénzügyi kérdések: osszehangolva@drprezenszki.hu

 • A regisztrációkor megadott adataidat bizalmasan kezeljük, harmadik félnek nem adjuk ki, Adatkezelési Tájékoztatónk és az Általános Szerződési Feltételek a www.drprezenszki.hu honlap alján található linkeken olvashatóak.

 

A programváltozás jogát fenntartjuk, de programváltozás esetén a lehető leghamarabb értesítünk minden jelentkezőt.

Sok szeretettel várunk, tarts velünk Te is!

S ha mindez még nem lenne elég csábító, itt megnézhetsz néhány hangulatképet korábbi Erőforrás Táborainkról és Erdőfürdőnkról:

Sok szeretettel várunk, tarts velünk Te is!

Jelentkezz most!

Hogyan tudsz jelentkezni?

Csak klikk a gombra, töltsd ki a regisztrációs űrlapot és már készen is vagy!

bottom of page