top of page
Copy of Copy of Kert és limonádé_edited.jpg
Részletes program:

Július 16, péntek:

14:30-tól - Érkezés, regisztráció

(Az érkezés péntek délután és este folyamatosan lehetséges, de arra kérünk, az éppen zajló programok menetét ne zavard meg. A helyszínen alapítványunk egy segítője fogad és segít a szállás elfoglalásában és a hétvége elindításában akkor is, ha épp egy futó program alatt érkezel.)

15:30- 17:00 „Mit hoztál magaddal?” - Tábornyitás, ráhangolódás, Dr. Prezenszki Zsuzsanna vezetésével

A járvány miatti biztonsági intézkedések hosszú időre az online térbe kényszerítettek bennünket. Most végre személyesen is láthatjuk egymást! Szóljon hát a tábornyitó beszélgető kör a találkozás öröméről. Induljunk neki a három napos  kalandnak, hogy felkutassuk lelkünk kreatív kincsestárát. Azt a részt, ami lehetővé tette, hogy - hol sírva, hol nevetve - megküzdjünk mindazzal, ami mögöttünk van, és feltöltődve induljunk neki azoknak, amik előttünk állnak.

17:30-19:00 „Ki mit hozott a kamrából?” – Batyubál

Közös vacsora, ismerkedés, beszélgetés, szabadidő. Elfogyasztjuk a magunk által hozott finomságokat, feltöltekezünk finom falatokkal és jókedvvel.

19:00-20:30 - Irodalomterápiás csoportfoglalkozás OH kártyák felhasználásával, Dr. Matuszka István irodalomterapeuta vezetésével 

Részletek lejjebb tekerve (vagy ide kattintva) a meghívott vendégeink résznél.

Anchor 1

Július 17, szombat:

8:00-8:45 Reggeli

9:00-10:30 Surranjunk be lelkünk titkos kamráiba! – csoportfoglalkozás Dr. Prezenszki Zsuzsanna vezetésével

Megosztjuk az előző nap élményeit, megnézzük, mi minden tárult fel, mi vált elérhetővé eddig a kreatív kincsestárunkban. Kinyitjuk a lelkünket az új nap törénéseinek. Felhasználjuk a természet erejét, a csodás erdőt, fákat, növényzetet, tájat, friss levegőt, mindazt, amit élvezhetünk ezen a hétvégén. Ahogy nagymamáink kamrája is mindig rejtett valami felfedeznivaló finomságot, surranjunk be együtt lelkünk titkos kamráiba!

10:30- 11:00 Tízórai szünet

11:00-12:30 Légzésjóga Béres Zsuzsanna jóga és meditáció oktató, pszichiáter vezetésével

Részletek lejjebb tekerve (vagy ide kattintva) a meghívott vendégeink résznél. 

13:00 -14:00 Ebéd

(A regisztráció során rendelt ebéd vagy önellátó)

14:00-15:00 Csendespihenő, szabadprogram

15:00-17:00 Meseterápia útkeresőknek – csoportfoglalkozás Czimer Györgyi meseterápiás szakember, önismereti tréner vezetésével

Részletek lejjebb tekerve (vagy ide kattintva) a meghívott vendégeink résznél.

17:00- 17:15 Szünet

17:15 – 18:15 Meridián torna Balogh Noémi 3-1-2 meridián oktatóval

Részletek lejjebb tekerve (vagy ide kattintva) a meghívott vendégeink résznél.

18:15-19:15 Vacsora (a szálláson, előzetes regisztráció és rendelés alapján )

19:00-től Tábortűz és beszélgetőkör

Dr. Prezenszki Zsuzsanna társaságában egy kicsit megkésett Szent Iván éji tűzet ülünk. A tűzbe mindenféle feleslegeset beledobálhatunk, és megnézhetjük közösen, mi született a hamuból.

20:30 Napzárás Dr. Prezenszki Zsuzsannával

Július 18, vasárnap:

8:00 „Ez jobb, mint a kávé!”

Energetizáló séta és kímélő mozgás a harmatos fűben Dr. Prezenszki Zsuzsanna vezetésével

8:30-9:30 Reggeli

10:00 Szállás elhagyása (a szobákat 10 óráig el kell hagyni. Igény szerint a csomagok elhelyezésére a szállás lehetőséget biztosít a vasárnapi programok idejére.)

10:15-11:30 Öt elem meditáció és erőforrásgyűjtés Dr. Prezenszki Zsuzsanna vezetésével

Ezen a hétvégén az Élet Házában és kertjében az élet energiái vesznek körbe minket, mindaz a szépség, amit a természet adhat. Magunkba szívjuk mindezt, s közben találkozhatunk a bennünk lévő életerővel, életforrással is.

11:45- 13:00 „Mit viszel magaddal?”

Táborzáró beszélgetőkör Dr. Prezenszki Zsuzsanna vezetésével. Összesítjük a hétvége élményeit, megosztjuk legfontosabb, legkedvesebb tapasztalásainkat. Számba vesszük, mi mindet viszünk magunkkal, ami az elkövetkező hétköznapokban velünk marad. A beépülő pillanatokat, az együttlét örömében megélt élményeket, az újjászületett energiákat, amik a táborzárás után is tovább támogatják immunrendszerünket.

13:00-tól azok számára, akik még maradnának opcionális ebédelési lehetőség az Ötterem étteremben, majd szabadprogram.

Hazautazás egyénileg a délutáni-esti órákban.

(A programváltozás jogát fenntartjuk, de törekszünk a hétvége minél tartalmasabb eltöltésére.)

Táborunk programjairól és vendégelőadóiról részletesen:
IMG_5208.png

 

- Az Erőforrástábor szakmai vezetője -

Dr. Prezenszki Zsuzsanna pszichiáter,

az onkopszichológia területén dolgozó pszichoterapeuta,

aki több mint 20 éve támogatja daganatos betegek gyógyulását. 

Több évtizedes kórházi szakmai gyakorlata és elméleti tudása garantálja,

hogy a betegek minél szélesebb körét ismerhessék meg

mindazoknak a kiegészítő lehetőségeknek,

amelyekkel segíthetik a gyógyulásukat.
Dr. Prezenszki Zsuzsanna az "Összehangolva- Gyógyít a képzeleted!"

Alapítvány alapító tagja. Magánorvosi praxisa és alapítványi munkája mellett

rendszeresen segíti daganatos betegeket támogató civil szervezetek munkáját,

és részt vesz a szakemberképzésben.

Magyarországon ő vezette be elsőként a Simonton módszerre épülő imaginációs technikát.

 

 

Programok:

Vezetésével zajlanak az Erőforrástábor ívét adó csoportfoglalkozások.

Lelkünk kincsestárának felfedezése, öt elem meditációs séta,

erőforráskör, tábortűz és megújulás-

csak néhány a csoportprogramok közül.

- Vendégelőadóink -

Dr. Matuszka István irodalomterapeuta

Több éve dolgozik önkéntesként a daganatos betegellátás területén. 2019-ben személyközpontú tanácsadó képesítést szerzett a Magyar Személyközpontú Pszichoterápiás és Tanácsadási Egyesületnél. 2020-ban elvégezte a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán a biblioterápia szakot.

Több mint 20 éve foglalkozik szenvedélybetegek segítésével, addiktológiai konzultáns képesítést szerzett a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán.

A programról:

Irodalomterápia OH kártyákal

A péntek esti irodalom csoporton OH kártya segítségével nézünk bele egy olyan irodalmi mű mélyebb üzenetébe, ami egy nehéz élethelyzetben megjelenő emberi kreativitás, leleményesség, helytállás példája. Az OH kártya  olyan szórakoztató pszichológiai játék, amely beindítja képzelőerőnket. A kártyákon megjelenő képek - absztrakt ábrák és konkrét helyzetek - elindítják a képzelet áramát. Segítségükkel ránézhetünk érzelmi eszköztárunkra, látható, és rejtetten megbúvó erőforrásainkra.

Az OH kártyákat eredetileg Ely Raman festőművész alkotta meg, később a Gestalt pszichológia képviselőinek körében vált kedveltté. Ma már számos országban, sokféle irányzat alkalmazza előszeretettel az OH kártyákat, a pedagógia, vállalati tréningek és a pszichoterápia területein egyaránt.

Az OH kártyák elnevezése eredetileg az „Aha” élményre utal, de mi egy kis kirándulást tehetünk ezen az estén az ÖH kártyák irányába is. ÖH, azaz összehangoltság: a festői környezettel, a művészet adta szépséggel, önmagunkkal és egymással.

Matuszka.jpg
Outdoor Reading
DSC_4551_edited.jpg

Dr. Béres Zsuzsanna jóga és meditáció oktató, pszichiáter

Az Osloi Egyetem pszichiátriai és addiktológiai szakambulanciáján dolgozik konzulensként, emellett jógaterapeutaként és meditáció oktatóként a jógát és meditációt mentális betegségek és függőségek gyógyításában is hasznosítja. A Yogi Bhajan hagyományait őrző KRI- nél (Kundalini Oktató és Kutató Intézet, USA) végzett, Guru Dharam-tól Yogamedicinát tanult, aki a Mestere, szupervízora és konzulense. Emellett képezte magát integratív táplálkozástan (Rosenthal Intezet), kínai orvoslás és ayurvéda területein is.

Dr. Prezenszki Zsuzsanna Simonton-módszerre alapozó csoportjaihoz kapcsolódva több éve tart jóga csoportokat Magyarországon daganatos betegeknek.

A programról:

Légzésjóga

A résztvevők a másfél órás foglalkozáson megismerkedhetik a Dr. Béres Zsuzsanna féle OnkoJóga módszer alapjait, illetve ha már korábban is vettél részt jógaóráin, akkor alkalmad nyílik korábbi ismereteid elmélyítésére, gyakorlására. 

Közös jóga, meditáció és otthon is könnyedén végezhető gyakorlatsorok elsajátítása - ez várja a résztvevőket. Módod lesz megismerni többek között azt a technikát, melyet Yogi Bhajan "ráksejtpusztító légzésnek" nevezett, illetve az "egyperces légzést" is. Ezek hozzájárulnak szervezetünk felfrissítéséhez, az általános jó közérzet kialakításához, olyan érzés, mintha "újra indítanánk a rendszert".

Ha pedig már ismered ezeket, itt az alkalom, hogy mélyítsd tudásod.

A gyakorlatok segítenek:

  • a krónikus stressz hatásait csökkenteni,

  • harmonizálni a hormonháztartásod,

  • stabilizálni az idegrendszered,

  • erősíteni az immunrendszered.

Outdoor Yoga Meditation
Czimer%20Gy%C3%B6rgyi_edited.png

Czimer Györgyi meseterápiás szakember,

önismereti tréner

Czimer Györgyi, akkreditált meseterápiás szakember, önismereti tréner, a Debreceni Kossuth Lajos Gyakorló Gimnázium irodalomtanára, vezetőtanár, mestertanár. "A nő titkai - A női beavatás útja a magyar népmesék világában" c. könyv szerzője. 

A programról: 

Útkereső meseterápia

A mesék történetei felismeréseket, fogódzókat és mintákat rejtenek, melyek felfedésével tisztázhatjuk, miből fakadnak külső-belső konfliktusaink. A csoportban feldolgozott mesék révén nemcsak jobban megértjük testünk-lelkünk működését, hanem hatékony technikákat és alkalmazható módszereket is találunk a szövegekben és a közös beszélgetések során. Megértjük, hogy nehézségeink megoldása a kezünkben van, ha hagyjuk magunkat megérinteni a mesék „gyógyító ereje” által, és megtapasztaljuk, hogy a megbillent harmónia egy magasabb szinten mindig helyreállítható.

image (1)_edited_edited_edited_edited.jp
hands-1327811_1280_edited.jpg

Balogh Noémi, meridián torna oktató

 

2013-ban szerezte meg a "3-1-2" meridián oktatói képesítését Dr. Eőry Ajándok orvos-természetgyógyász képzésén, melyet azóta is minden évben megújít. A Városligetben 5 éven át visszatérően tartott meridián torna órákat az érdeklődőknek. Évek óta az Országos Onkológiai Intézetben tart foglalkozásokat daganatos betegeknek (mely a járvány miatt szünetelni kényszerült), jelenleg a Vérmezőn zajlik a programja keddenként.

 

Program:

Meridián torna

A 3-1-2 meridián tornában a "3" a 3 fontos akupresszúrás pontra, az "1" a hasi légzésre, a "2" kétfázisú fizikai gyakorlásra utal /guggolás/, és a testen futó meridiánokkal ismerkedhetünk meg. Megtudhatjuk, miként segíthetjük szervezetünk gyógyulását testünket behálózó meridiánok  stimulálásával. 

A kínai irányzat felfogása szerint  ha az energiaáramlás akadálytalan, akkor jól működik a testünk, ha elakadás van a test valamely részén és hosszasan fennáll ,akkor betegség alakulhat ki. Ennek megelőzésére és helyreállítására  alkotta meg a meridián tornát a kínai Zhu prof. ajánlásával dr. Eőry Ajándok .

 

A program kezdetén egy rövid előadás lesz a meridián pontokról, melyet speciális mozgásprogram követ. A torna általános állóképességgel végezhető, előképzettséget nem igényel. Amennyiben mozgásodban akadályozott vagy jelenleg, a program vezetőjével egyeztethetsz róla, hogy miképp tudsz bekapcsolódni a programba

Ha kíváncsi vagy a szállás, étkezés, részvételi díj,

egyéb technikai részletekre, kattints ide:

Jelentkezz most!

Csak klikk a gombra, töltsd ki a regisztrációs űrlapot és már készen is vagy!

Copyright: www.drprezenszki.hu . Minden jog fenntartva!

A weboldal bármely tartalma, szöveges, képi vagy egyéb eleme csak a jogi nyilatkozatban foglalt feltételek mellett használható fel.

Az ÁSZF ide kattintva, az Adatkezelési Tájékoztató pedig itt olvasható,

Anchor 2
Györgyi
W Andi
Matuszka
Meridián
bottom of page