top of page
IMG_5224_edited.jpg
Erőforrásgyűjtő NAP
az "Összehangolva - Gyógyít a képzeleted!" Alapítvánnyal
Daganatos betegek és gyógyultak részére
2021. október 2, szombat
09:00-17:00
Dobogókő
-Tarts velünk Te is!
 

Tarts velünk egy Erőforrásgyűjtő Napra,

mely bővelkedik a természet adta gyógyító lehetőségekben! 

Dobogókő, alig néhány kilométerre Budapesttől, igazi csodát rejt. Varázslatos természeti szépsége minden évszakban különleges élmény, de talán ősszel a legszebb. A végeláthatatlan, ezer színt öltő dombok látványa, a táj végtelenje, a Dunáig táguló panoráma egészen lenyűgöző. Aki megérkezik ide, már néhány perc után érzi, hogy különleges erőt sugároz ez a hely. Nem véletlen, hogy Dobogókőről sokan úgy tartják, gyógyító ereje van. A spirituális hagyomány szerint ez az a hely, ahol az ég a földdel összeér, ahol a világ szívdobbanása hallható. 

Mártózzunk meg mi is ebben a varázslatban! Fedezzük fel együtt a csodát, amit a természet energiái rejtenek. Hallgassunk bele a világ szívének lüktetésébe. Nézzünk bele a saját szívünkbe, fedezzük fel titkos erőit, töltsük fel az együttlét örömével, a természet őszi kincseivel.

Az Erőforrásgyűjtő Napunkon minden program azt szolgálja, hogy harmóniába kerüljünk magunkkal és a környezetünkkel, hogy felleljük mindazokat a külső és belső erőforrásokat, amik támogatnak minket a gyógyulás vagy épp az egészségmegőrzés útján.

 

Az élménynap programjai is ezt célozzák, feltöltődés testnek és léleknek:

 csoportfoglalkozások, meditációs séta, vezetett imagináció Dr. Prezenszki Zsuzsanna pszichiáterrel, művészetterápia dr. Matuszka Istvánnal, és speciálisan a daganatos betegek számára kifejlesztett ZumbaGold óra Szabó Krisztával.

(Részletes program lentebb olvasható)

Nézz mélyen a természetbe, és utána mindent jobban fogsz érteni.

(Albert Eistein)

RÉSZLETES PROGRAM

9:00-9:30: Érkezés (egyénileg) és regisztráció – Találkozó a menedékház előtti kis téren.

Kérjük, jelezd megérkezésed Virághné Puskás Katalinnak, akinél a regisztrációs ívünk lesz a helyszínen.

 

9.30-10:00: Napindítás - Bevezető gondolatok, felkészítés a természeti környezetben lévő meditatív, nyitott jelenlétre Dr. Prezenszki Zsuzsanna pszichiáter vezetésével.

A nap struktúrájának és a közösségi szabályok ismertetése.

10:00 - 11:00 Kinyitni a "szívcsakrát" - vezetett imagináció Dr. Prezenszki Zsuzsanna pszichiáter vezetésével

Dobogókő harmóniája, békéje, a természeti környezet ereje mind fontos erőforrások ahhoz, hogy elcsendesüljünk és belenézzünk szívünk titkos kamráiba. Mit érez és mit őriz? Mi árad ki? Mit tartunk benn? És mivel töltjük fel a szívünket?

 

11:00-11:15: szünet

 

11:00-12:00: Szívet-lelket vidító Zumba Gold ® foglalkozás a csupaszív Szabó Krisztával

Szabó Kriszta fitnesz és rehabilitációs Zumba Gold ® oktató, tanító-testnevelő, mozgásfejlesztő pedagógus, aki Zumba módszerét kifejezetten daganatos betegekre specializálta. Az általa vezetett mozgáshoz nem kell semmiféle előképzettség, nemtől, kortól függetlenül végezhető. Akár egy széken ülve is, ha az állva mozgás nehézséget okoz. 

 

12.15 -13.15: Ebéd (melyet a regisztrációkor tudsz előzetesen kiválasztani)

 

13.30 – 15:00: dr. Matuszka István Irodalomterápiás foglalkozása: "Mit rejt a szíved?" 

A művészeti élmény, a művekben megjelenő katarzis abban segít, hogy jobban ráhangolódjunk érzéseinkre, szembesüljünk talán még önmagunk elől is rejtett gondolatainkkal. Támogat a felismerésben, a feldolgozásban, és segít kapcsolódni sorstársainkhoz, megérezni és hasznosítani a közösség erejét.

15:00-15:15: Szünet

 

15.15 - 16.15: Megmártózunk a hely szellemében - meditációs séta az erdőben Dr. Prezenszki Zsuzsanna pszichiáter vezetésével

A séta és a meditáció jól kiegészítik egymást, Dobogókő ideális helyszín lesz az elmélyedéshez, a belefeledkezéshez. A lombok alatti séta, a páratlan kilátás, a friss levegő, a növények illata mind azt segítik majd, hogy elérd belső erőforrásaid.
A séta könnyű, vízszintes terepen, mindössze néhányszáz méter hosszú távon zajlik, hétköznapi erőnlét elegendő hozzá, így az is bátran részt vehet, aki épp gyengébbnek érzi magát a kezelései miatt. 

 

16.15 – 16.45: Mit viszel magaddal? - Zárókör, a nap összegzése Dr. Prezenszki Zsuszanna és dr. Matuszka István vezetésével

Megosztjuk élményeinket és legfontosabb tapasztalásainkat. Átgondoljuk, hogy a magunkba gyűjtött erőforrásokat miként vihetjük magunkkal, s hogy a hétköznapi küzdelmek között hogyan őrizhetjük meg energiaszintünket, belső harmóniánkat.

 

17:00 után: visszautazás egyénileg.

Programjaink szakmai vezetői

Zsuzsa

Dr. Prezenszki Zsuzsanna

Pszichiáter, az Összehangolva- Gyógyít a képzeleted! Alapítvány szakmai vezetője

Kriszta

Szabó Kriszta

Zumba Gold ® oktató, tanító-testnevelő, mozgásfejlesztő pedagógus

Matuszka István

Dr. Matuszka István

Irodalomterapeuta, személyközpontú tanácsadó

Regisztrálj most!

Jelentkezési határidő: szeptember 29.

177795745_1375112789488930_7614137492255278038_n.jpg

HELYSZÍN

Ezúttal Dobogókőn tartjuk Erőforrásgyűjtő élménynapunkat, mely egyedi hangulatával, csodálatos növényzetével és áramló energiáival segíti a programjainkat.

 

Jó idő esetén a Báró Eötvös Lóránd menedékház közelében lévő területeken, illetve könnyen járható séta és túraútvonalakon megközelíthető, kinti helyszíneken tartjuk a programjainkat. Figyelünk tehát arra, hogy az is könnyen résztvehessen, akinek egészségügyi helyzete miatt a nehezebb terep jelenleg nehézséget okoz. 

 

Rossz idő esetén a Báró Eötvös Lóránd Menedékház zárt terme nyújt számunkra lehetőséget a programok megtartására. Ebédünket a menedékház étterme biztosítja.

ÉTKEZÉS

A helyszínen üzemel étterem, ahol természetesen ásványvizet, kávét, teát, üdítőt is vásárolhatsz. Az étteremnek zárt és teraszos része egyaránt van.

 

Közös ebédet tervezünk, melyen a résztvevők és a csoportvezetők is résztvesznek, s melyet a Báró Eötvös Lóránd Menedékház étterme biztosít nekünk. Ennek díját a részvételi díj nem tartalmazza, a helyszínen kell rendezned az étterem felé.

Ide kattintva előre tájékozódhatsz az étterem kínálatáról és árairól.

 

Az Erőforrásgyűjtő Napunkra történő regisztráció során jelezned kell, hogy velünk együtt szeretnél-e ebédelni, mert ez alapján tudunk helyet foglalni az étteremben. 

Inkább hoznál magadnak szendvicset? Ezt is teheted természetesen, de ez esetben azt kérjük, hogy a hozott ételt az éttermen ill. az étterem teraszán kívüli helyen fogyaszd el.

 

Tízóraira és uzsonnára javasoljuk, hogy hozz magadnak szendvicset, gyümölcsöt, amit szintén közösen fogyasztunk majd el a szünetekben.

Gourmet Meal

UTAZÁS

Cím: 2098 Pilisszentkereszt /Dobogókő/, Téry Ödön u 26.

Találkozunk 9 és 9:30 között a Menedékház előtti kis téren!

AUTÓVAL:
 A korábbi évek tapasztalata alapján valószínűleg sokan jöttök majd autóval. A befizetett résztvevőknek létrehozunk egy zárt Facebook csoportot, ahol egymás között egyeztethettek az utazás közös lebonyolításáról. Ha megvalósul a közös utazás, javasoljuk, hogy a sofőr és utasai osszák fel  a benzinköltséget.

 

TÖMEGKÖZLEKEDÉSSEL:

Közvetlen autóbuszjáratokkal lehet elérni Dobogókőt Pomázról (megálló neve: Pomáz, autóbusz állomás) és Esztergomból (megálló neve: Esztergom, autóbusz állomás). Dobogókőn a végállomáson kell leszállni, melynek neve: Pilisszentkereszt-Dobogókő hegytető.

Amennyiben Budapest vagy Szentendre felől érkezel a rendezvényre, a H5 jelzésű szentendrei HÉV járatával kell eljutnod Pomázig, majd onnan átszállni a 860 számú autóbusra, mely Pomáz-Pilisszentkereszt-Dobogókő útvonalon közlekedik. A buszpályaudvart Pomázon a HÉV állomás közvetlen szomszédságában találod.

Autóbusz menetrend itt

HÉV menetrend itt


Bármilyen úton-módon is érkezel, kérjük 9:00 és 9:30 óra között érkezz meg a helyszínre.
A programok 9:30 órakor elindulnak, késés esetén a bekapcsolódás csak a szünetekben lehetséges, a programok alatt nem!

KIKNEK SZÓL?

Ez a program daganatos betegséggel érintetteknek és gyógyultaknak szól, de hozzátartozóikat is szeretettel várjuk. Kérjük, hogy a családtagok külön regisztráljanak.

Mit hozz magaddal?

 • Kényelmes, sportos ruházat és cipő

 • Törülköző vagy polifoam, bármi olyasmi, amin szívesen ülsz a földön a természetben zajló programok alatt.

 • Kullancs és szúnyogriasztó

 • Kulacsban víz /tea

Mit NE hozz magaddal?

 • Kutyát, macskát, bármilyen kisállatot

 • Kapcsold ki mobiltelefonod, és minden zajos eszközöd:-)

Részvételi feltételek

 • A részvétel regisztrációhoz kötött, melyet megtehetsz a lap alján lévő "Regisztrálok" gombra kattintva.

 • A részvételi szándékod megerősítéseként arra kérünk, hogy minimum 5000 Ft támogatási díjat utalj át Alapítványunk részére a regisztrációdat követő 72 órán belül, ennek fejében részt vehetsz a nap összes programján (Dr. Prezenszki Zsuzsanna, Szabó Kriszta és Matuszka István által vezetett programokon egyaránt), és használhatod a helyszínünk infrastruktúráját. (A bankszámla adatokat a regisztrációdat visszaigazoló e-mailben találod majd. Amennyiben szeptember 21 után regisztrálsz, a befizetésednek legkésőbb szeptember 29-ig meg kell érkeznie.)

 • Amennyiben úgy döntesz, hogy 5000 Ft-nál magasabb támogatási díjat utalnál Alapítványunk számára, azzal az őszre tervezett programjaink és tanfolyamaink megvalósulását tudod segíteni, melyet előre is nagyon köszönünk

 • Befizetésed beérkezése után értesítünk a jelentkezésed véglegesítéséről.

 • A befizetett támogatásról a program helyszínén kapsz igazolást. Ha céges igazolást szeretnél, akkor írd meg a cég adatait ide: osszehangolva@drprezenszki.hu. Cég esetén az összeg költségként elszámolható.

 • Maximum létszám: 25 fő, minimum létszám: 14 fő

 • Jelentkezési határidő: 2020. szeptember 29. 

 • Kérjük, ha regisztráltál, de mégsem tudsz részt venni, jelezd a szervezes@drprezenszki.hu címen mihamarabb, hogy átadhassuk másnak a helyed!

TOVÁBBI TECHNIKAI TUDNIVALÓK

 • Amennyiben a jövőben a járványhelyzet ezt megköveteli, a Covid-19 kapcsán minden szükséges és előírt óvintézkedést megteszünk, ezekről részletesebben az ÁSZF-ben olvashatsz. A programot a mindenkori járványügyi előírásoknak megfelelően bonyolóítjuk le. A programok szabadtéren zajlanak. (Eső, túlzott hideg esetén különterem biztosított számunkra a menedékházban.)

 • Kérjük, hogy nátha vagy influenzaszerű tünetek jelentkezése esetén semmiképp ne vegyél részt a programunkon!

 • Kérjük a pontos érkezést, a későket csak a programok hivatalos szüneteiben tudjuk fogadni, a programok közben bekapcsolódni nem lehetséges!

 • Ha valamire nem találsz választ a fenti leírásban, kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot:

szervezési kérdések:   szervezes@drprezenszki.hu,

pénzügyi kérdések: osszehangolva@drprezenszki.hu

 • A regisztrációkor megadott adataidat bizalmasan kezeljük, harmadik félnek nem adjuk ki, Adatkezelési Tájékoztatónk és az Általános Szerződési Feltételek a www.drprezenszki.hu honlap alján található linkeken olvashatóak.

 

A programváltozás jogát fenntartjuk, de programváltozás esetén a lehető leghamarabb értesítünk minden jelentkezőt.

Sok szeretettel várunk, tarts velünk Te is!

S ha mindez még nem lenne elég csábító, itt megnézhetsz néhány hangulatképet korábbi Erőforrás Táborainkról és Erdőfürdőnkról:

Sok szeretettel várunk, tarts velünk Te is!

Jelentkezz most!

Hogyan tudsz jelentkezni?

Csak klikk a gombra, töltsd ki a regisztrációs űrlapot és már készen is vagy!

bottom of page