top of page

márc. 24., Cs

|

Online csoport 6+1 hét

Összehangolva a Simonton módszerrel – segítség daganatos betegséggel küzdőknek

6+1 alkalmas, online csoport - Kérünk, a "Tovább lépek" gombra kattintás előtt figyelmesen olvasd végig a lenti tudnivalókat!

Sajnáljuk, a regisztráció lezárult.
Más események
Összehangolva a Simonton módszerrel – segítség daganatos betegséggel küzdőknek
Összehangolva a Simonton módszerrel – segítség daganatos betegséggel küzdőknek

Idő és helyszín

2022. márc. 24. 10:00 – 12:00

Online csoport 6+1 hét

Az eseményről

 • Megismerkednél a Carl Simonton nevéhez fűződő gyógyító kép technikával?
 • Szeretnél ennél is jóval többet megtudni, hogyan fedezheted fel saját, belső erőforrásaidat, melyekkel támogathatod a daganatos betegség legyőzését?
 • Szeretnél a mindennapokban is alkalmazható technikákat, eszközöket kapni, melyek segítenek a megküzdésben?
 • Szeretnél egy támogató közösség tagja lenni, ahol sorstársak erősítenek a legnehezebb pillanatokban?

Akkor ez a program épp neked szól!

Alig van, aki daganatos betegségben érintettként ne hallotta volna, hogy

"a gyógyulást csak akarnod kell"

"minden fejben dől el"

"gondolkodj pozitívan"

Azt azonban sokkal nehezebb megmondani, hogyan is kell megfelelően "akarni" a gyógyulást, vagy mit jelent "pozitívan" gondolkodni, azon kívül, hogy eljátszuk a környezet kedvéért, hogy minden rendben van.

A Simonton házaspár módszerére alapozó, de azt jelentősen továbbfejlesztő „Összehangolva - a benned rejlő gyógyító erő” elnevezésű módszer abban támogat, hogy szervezetünk saját belső erőforrásait felfedezzük. Ennek alapjait sajátíthatod el jelen, 6+1 alkalmas online kurzus keretében. A program alapvető célja, hogy kialakítson egy olyan szemlélet- és életmód váltást, amiben a betegség passzív elszenvedőjéből az egész-ségünk alakításának cselekvő részeseivé váljunk. 

A 6+1 foglalkozást tartalmazó program során elindulunk az úton, ahol felfedezzük és támogatjuk a belső erőt, amit szervezetünk védelmi rendszerének összehangolt működése jelent.

 

Ki segít neked?

A foglalkozások vezetője:

​Dr. Prezenszki Zsuzsanna, pszichiáter

Az  Összehangolva-módszer csoportfoglalkozásait Dr. Prezenszki Zsuzsanna  pszichiáter, az onkopszichológia területén dolgozó pszichoterapeuta  tartja, aki több mint 20 éve támogatja daganatos betegek gyógyulását.

Dr.  Prezenszki Zsuzsanna több évtizedes kórházi szakmai gyakorlata és  elméleti tudása garantálja, hogy a betegek minél szélesebb körét  ismerhessék meg mindazoknak a kiegészítő lehetőségeknek, amelyekkel  segíthetik a gyógyulásukat.

Dr.  Prezenszki Zsuzsanna az "Összehangolva- Gyógyít a képzeleted!"  Alapítvány alapító tagja. Magánorvosi praxisa és alapítványi munkája  mellett rendszeresen segíti daganatos betegeket támogató civil  szervezetek munkáját, és részt vesz a szakemberképzésben. Magyarországon  ő vezette be elsőként a Simonton módszerre épülő imaginációs technikát.

Koterapeuta: 

Győrfi Andrea, pszichológus

2015-ben  végzett a Szegedi Tudományegyetemen klinikai és egészségpszichológia  szakirányán, majd 2021-ben a Pécsi Tudományegyetemen klinikai és  mentálhigiéniai szakpszichológus képzésén. Emellett családterápiás  képzést végez, mert úgy véli, „minden gyógyulásban ott van a család, a  közösség, a társas támogatás ereje”. 2016 óta dolgozik a Jahn Ferenc  Dél-pesti Kórház Neurológiai Osztályán pszichológusként.

2015-ben  az egyik első „Simonton” képzésén ismerte meg a gyógyító kép módszerét  és az akkori képzés vezetőjét, Dr. Prezenszki Zsuzsannát. Ezt követően  először önkéntesként foglalkozott érintettekkel, majd pszichológusként  kórházi osztályon dolgozott daganatos betegek műtét előtti  felkészítésben és tumor amputáció utáni terápiás feladatok ellátásában.

A programról:

Igaz, hogy nem szabhatjuk át örökletes tulajdonságainkat, nem mindig választhatjuk meg a külső körülményeket, de gondolataink, belső képeink világa sokkal gazdagabb lehetőségeket rejt, mint hinnénk. A program:

 • lehetőség a Simonton-féle gyógyító kép módszerének megismerésére
 • segítség, hogy szervezeted védelmi rendszerével összehangolódj
 • lehetőség, hogy saját lelki szükségleteidet felismerd és kifejezd, hogy életedet valódi igényeidhez szabd
 • eszköz önmagadhoz, hogy a betegség elszenvedőjéből aktív, önmagáért tenni tudó emberré válj
 • útmutató, hogy szemléletmódot, életmódot válts
 • segítség a betegségtudattal való megküzdésben
 • új eszköztár a környezettel való kommunikációban
 • hatékony lehetőség a betegség megelőzésében, a prevencióban
 • a hagyományos onkológiai kezelés mellé a mindennapokba könnyen beépíthető, egyszerűen megtanulható eszközöket nyújt, hogy testi - lelki egyensúlyod helyreállítsd és megőrizd
 • relaxációs, imaginációs és meditációs technikákat, egyszerű testgyakorlatokat tartalmaz
 • sorstársak, úton lévők és gyógyultak támogató, gyógyító közösségével ajándékoz meg

Ár, időpont, feltételek:

A 6+1 alkalmas, online kurzus 2022. március 24-én indul, minden héten csütörtökön zajlik majd, 10:00 és 12:00 között, 7 alkalommal.

A regisztráció határideje 2022. március 21, vagy a létszám beteltéig. A csoport minimum 8, maximum 14 fővel indul, a regisztráció 14 főnél lezárul, ezután várólistára lehet feliratkozni.

„Koránkelő” kedvezmény: ha március 16-ig fizetsz, az ár 24.500. Ft

Teljes ár: 29.000. Ft (fizetési határidő március 21.)

Részletfizetési lehetőség: 3 x 10.000 Ft (fizetési határidők: 03.24. -04.05.-04.19)

Támogatóink segítségével további kedvezményeket adhatunk az alábbi csoportoknak, amiről a regisztrációkor nyilatkozhatsz:

 • rokkant ellátásban részesülők,
 • alacsony jövedelmű nyugdíjasok,
 • tartósan táppénzen lévők (legalább egy hónapja),
 • gyermekeiket egyedül nevelők,
 • munkanélküliek.

Számukra a kedvezményes ár:

a Koránkelő kedvezmény időszakában, azaz március 16-ig fizetve: 19.600 Ft;

március 21-ig fizetve 23.500 Ft.

A  regisztráció során fogod tudni a kedvezményes díjat igényelni. A  kedvezmények nem vonhatók össze, egyszerre csak egy címen vehető  igénybe.

Kérjük, hogy a kedvezményt csak azok igényeljék, akik valóban rászorulnak.

Ezúton is köszönjük mindazoknak, akik a kedvezményes ár lehetőségét számunkra pénzügyi támogatásukkal megteremtik!

A jelentkezés folyamata

A részvétel regisztrációhoz kötött, melyet megtehetsz a "Tovább lépek" gombra kattintva.

A részvételi szándékod megerősítéseként arra kérünk, hogy a részvételi díjat utald át Alapítványunk részére a regisztrációdat követő 4 naptári napon belül, csak ezzel válik érvényessé a regisztrációd.

Miután regisztráltál a programra:

1. Rendszerünk automatikus visszaigazoló e-mailt küld számodra, melyben a banki adatokat is megtalálod. Ha a regisztrációd követő 10 percben nem kapod meg a visszaigazoló emailt, kérjük jelezd az szervezes@drprezenszki.hu címen! Kérjük, nézd meg postaládádban a Promóciók (Promotion) és a Levélszemét (Spam) mappákat is. Ha ott megtalálod a levelünk, tedd át az elsődleges leveleid közé, illetve címünket vedd fel a címlistádba, így segítheted, hogy következő alkalommal már gond nélkül megkapd a részvétellel kapcsolatos leveleinket.

2. A csoport összetétele és a betegséged fajtája is befolyásolhatja, hogy ezt a programot, vagy esetleg mást ajánlunk neked. Amennyiben korábban nem vettél részt programjainkon, kapsz egy előzetes kérdőívet, néhány rövid kérdéssel a betegséged kapcsán, ez segíti a szakmai vezetőnket, hogy előzetesen megismerjen.

3. Sor kerül egy nagyjából 10-20 perces, előzetes telefonos (vagy online) konzultációra Dr. Prezenszki Zsuzsanna pszichiáterrel, alapítványunk szakmai vezetőjével, amennyiben korábban nem vettél részt alapítványunk vagy Dr. Prezenszki Zsuzsanna programjain. (Díját a részvételi díj tartalmazza.)

Felhívjuk figyelmed, hogy a jelentkezésed akkor válik véglegessé, ha a fent leírt lépések (1,2,3) lezajlottak és a részvételi díj is megérkezett az Alapítványunk számlájára.

A program szervezője az "Összehangolva - Gyógyít a képzeleted!" Alapítvány.

A 6+1 alkalmas online program minden részletét és feltételét folyamatosan megtalálhatod ezen a linken (is): https://www.drprezenszki.hu/osszehangolva-simonton-modszerrel-7

Amire szükséged lesz:

szélessávú internetkapcsolat, valamilyen "okoseszköz" (számítógép/ laptop /tablet /okostelefon), mely kamerával, mikrofonnal és fülhallgatóval (vagy headsettel) rendelkezik

Amiben segítünk:

A programot a Zoom felületén rendezzük meg. Minden résztvevő ugyanúgy látja egymást, mintha egy csoportszobában ülnénk körbe. Fontos számunkra, hogy a résztvevők az online térben is biztonságban érezhessék magukat, minden elhangzó információ a csoporton belül maradjon. A Zoom „várószobájának” használatával ellenőrizzük, hogy az eseményre csak a résztvevők léphessenek be és csak a regisztrált e-mail címről.

A résztvevők minden héten a program előtti nap (azaz szerda) délután megkapják a zártkörű Zoom linket, melyen csatlakozhatnak a programhoz, arra az e-mail címre, melyről regisztráltak. Amennyiben a Zoom meghívó nem érkezne meg a fenti időpontig, kérjük feltétlenül jelezd az osszehangolva@drprezenszki.hu e-mail címen. (Előtte nézd meg postaládádban a Promóciók (Promotion) és a Levélszemét (Spam) mappákat. Ha ott megtalálod, kérjük tedd át az elsődleges leveleid közé, illetve címünket vedd fel a címlistádba, így segítheted, hogy következő alkalommal már gond nélkül megkapd a meghívónkat.)

Első alkalommal a Zoom beállításához segítséget nyújtunk felhasználói leírással és szükség esetén próba belépéssel is, ha jelzed, hogy szükséged van rá.

Ha valamire nem találsz választ a fenti leírásban, kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot:

szervezési kérdések:   szervezes@drprezenszki.hu

pénzügyi, alapítványi kérdések: osszehangolva@drprezenszki.hu

szakmai kérdések: info@drprezenszki.hu

A regisztrációkor megadott adataidat az Adatkezelési Tájékoztatónknak megfelelően kezeljük és szolgáltatásunkat az Általános Szerződési Feltételeknek megfelelően nyújtjuk. Ezeket a honlap alján található linkeken olvashatóak.

Esemény megosztása

bottom of page