top of page
küldetésünk:
"Erőt adunk gyógyulásodhoz!"

Az "Összehangolva Alapítvány daganatos és krónikus betegekért" pszichoonkológiai segítséget és támogató közösséget nyújt daganatos betegek és hozzátartozóik számára.

 

A daganatos betegség villámcsapásként változtatja meg az életet. Daganatos betegként gyakran előfordul, hogy kiszolgáltatottnak, eszköztelennek érezzük magunkat.

 

Csoportfoglalkozásainkon, online és személyes programjainkon keresztül segítünk daganatos betegeknek, hogy  felfedezzék és megerősítsék magukban  azt a belső erőt, mely segítségével a megbomlott szervezeti egyensúly újra helyreállítható.

 

A rák ma már nem egyenlő a halállal. Az utóbbi évtizedek számos kedvező változást hoztak az onkológiai betegek kezelésében. Sokkal több eszköz áll rendelkezésre a test gyógyítására (pl. biológiai, célzott és immunterápiák), és ezzel párhuzamosan a pszichés megküzdést segítő lehetőségek tárháza is gyarapodott.

_edited_edited.jpg

Mit adnak a programjaink a résztvevőknek?

 • pszichoonkológiai támogatást a gyógyuláshoz

 • eszközt önmagukhoz, hogy a betegség elszenvedőjéből aktív, önmagukért tenni tudó emberré váljanak; 

 • segítséget a betegségtudattal való megküzdésben;

 • segítséget a lelkierő megtartásához, az életminőség megőrzéséhez a kezelések alatt;

 • lehetőséget a Simonton-féle gyógyító kép megismerésére;

 • egyéb eszközöket, a mindennapokba könnyen beépíthető, egyszerűen megtanulható technikákat, hogy testi - lelki egyensúlyukat helyreállíthassák és megőrizhessék ( relaxációs, imaginációs és meditációs technikák);

 • lehetőséget, hogy saját lelki szükségleteiket felismerjék és életüket valódi igényeikhez szabhassák, legyenek képesek tenni önmagunkért;

 • segítséget a betegséggel járó szorongás hátterében húzódó gondolkodási csapdák felderítéséhez;

 • segítséget, hogy szervezetük védelmi rendszerével összehangolódjanak;

 • útmutatót, szemléletmódot, hogy életmódot válthassanak;

 • eszköztárat a környezettel való kommunikációban (beleértve az orvos / beteg kommunikáció nehézségeit)

Mit ad a közösség?
A csoportfoglalkozásokon résztvevők: frissen diagnosztizáltak, úton lévők, tünetmentesek és gyógyultak a sorstársi közösség erejével ajándékozzák meg egymást, mely  folyamatosan energiát ad a betegséggel való megküzdésben. A személyes gyógyulási történetek mindig inspirálják a frissen diagnosztizált betegeket. Az érintettek hosszú távon is részesei lesznek egy elfogadó, megtartó közösségnek, ahol a sorstársak összefogás-hálójának erejére is támaszkodhatnak.

Először a Covid kényszerített minket az online térbe, de kiderült, hogy ez nagy lehetőség. Sorra megtaláltak minket azok a betegek, akik nem tudnának Budapesten részt venni egy programon, mert vidékiek vagy mert aktuális egészségi állapotuk, erőnlétük ezt nem engedi. Egyre több külföldön élő magyar is megkeres minket.


Mára a betegvisszajelzések egyértelműen mutatják, hogy az online csoportoknál megteremthető ugyanaz a mélység és megtartó erő, mint a személyes programjainknál. Több száz online foglalkozást tartottunk az elmúlt 3 évben, s közben személyes csoportokat és többnapos programokat is tartottunk, amikor ezt a járványhelyzet engedte. 


A legszebb pillanatok számunkra, amikor egy foglalkozásunkon egy újabb beteg újságolja el boldogan a negatív leletét a sorstársaknak. Amikor egy újabb ember érzi úgy, ő annyi segítséget kapott az alapítványunk programjain a gyógyulásához, hogy ezentúl ő akarja elmondani másoknak: ne félj, van kiút.

Várunk mindenkit, aki elképzeléseinkkel egyetértve támogatóként csatlakozik munkánkhoz, vagy  jövőbeli rendezvényeinken és programjainkon kíván részt  venni -  közös céljainkért: Összehangolva!

bottom of page