top of page

Részletes program, szállásleírás

Június 10. péntek

 

14.30-tól érkezés, regisztráció

Az érkezés péntek délután és este folyamatosan lehetséges, de arra kérünk, az éppen zajló programok menetét ne zavard meg. A helyszínen alapítványunk egy segítője fogad és segít a szállás elfoglalásában és a hétvége elindításában akkor is, ha épp egy futó program alatt érkezel.

 

15.30 – 17:00 A tábor nyitóprogramja.

Ráhangolódás a hétvége eseményeire, egymás megismerése vezetett játék keretében, , a programok ismertetése és bevezető játék

 

Mit mutat a kártya? Induljunk el együtt a belső kincskeresés az ÖH kártya segítségével Dr. Prezenszki Zsuzsanna pszichiáter vezetésével

 

17:00 közös vacsora

 

18:00 – 19:00 „Itt és most” a Balatonparton

A fogalmat, hogy „jelenlét meditáció” egyre több helyen halljuk. Néha kicsit misztikusnak és elérhetetlennek is tűnik ez a fogalom, pedig a jelenlét-meditáció sokkal egyszerűbb és természetesebb, mint sokszor gondolnánk. Méltán került be abba az eszköztárba, melynek segítségével lelki felkavarodásunkat elcsitíthatjuk, a pillanat adta örömöt megragadhatjuk. S hogy miként kerül táborunk programjai közé? A jelenlét-meditáció segítségével nem csak az érzelmeinkre, de azokon keresztül testi állapotunkra is jó hatással vagyunk. A külső környezet rengeteg lehetőségét kínál, hogy észrevegyük, felfedezzük  a „valót”, ehhez a program során egy gyerekkorból hozott körjáték is segít.

 

19:00 -20:00 Szabadprogram

 

20:00 – 22:00 : „Mit üzennek a csillagok?”

Csillagnéző, energiatöltő vezetett meditáció, majd szabad beszélgetés a nap élményeiről Dr. Prezenszki Zsuzsanna vezetésével

 

június 11. szombat

 

8:00- 8:45 „Ezüsthíd”

Napköszöntő reggeli fényfürdő és frissítő nyújtózás a Balatonparton Dr. Prezenszki Zsuzsanna vezetésével  

 

9:00 -10:00 Közös reggeli

 

10:00 -11:00 „Más szemmel a világ”

A daganatos betegség nagyon sok szempontból megváltoztatja az elétünket. Az érintettek sokszor úgy beszélnek a diagnózisról, mint egy határkőről. Ami előtte volt, gyökeresen különbözik mindattól, ami utána történik. Máshogy nézünk a világra, máshogy nézünk önmagunkra. Sok minden, ami értékesnek tűnt, értéktelenné válik, és sok minden új értelmet, újfajta hangsúlyt kap. Tótiván Tibor pszichológus vezetésével erről a változásról beszélgetünk. 

 

11:30 – 13:00 „Az élet vize…avagy mire tanít a mesék bölcsessége?” I. rész

 

Czimer Györgyi meseterápiás csoportvezető és Dr. Prezenszki Zsuzsanna pszichiáter vezetésével a mesék világában merülünk el. Mit találunk az évezredes bölcsességet őrző tündérmesében a szépségről és a veszteségről? A közös gondolkodást játék és erőforráskereső meditáció egészíti ki, a mesére alapozva.

 

13:00 – 14:00 ebéd

 

14:00  – 14.30 csendespihenő

 

14.30 – 16:00 „Az élet vize…avagy mire tanít a mesék bölcsessége?” II. rész

A mesék útján haladunk tovább, megnézük, hogy mit találunk a traumáról, és mit a gyógyulásról… Közben megmártózunk a Balatonban, hagyjuk, hogy a víz elmossa a lélek fájdalmait is. A program Czimer Györgyi meseterápiás csoportvezető és Dr. Prezenszki Zsuzsanna pszichiáter vezetésével zajlik.

 

16:30 – 17:00 uzsonnaszünet

 

17:00 – 18.30 „Táncot jár a napfény”

Nem csak a napfény, mi is táncra perdülünk. ZumBalaton Szabó Kriszta zumba oktatóval. A Kriszta által vezetett Zumba Gold speciális, csökkent fizikai teherbírással is könnyen végezhető, de a tánc örömét visszaadó, frissítő, aktiváló mozgás. Mert zumbázni bárhol, bármilyen állapotban lehet, és mindannyiszor előcsalogatja a lelkünkben is a nap ragyogását.

 

18.30 – 19:00 vacsora

 

19:00 – 20:00 szabadprogram

 

20:00 – 22:00 Fürödj fényben!

A vízhez hozzátartozik a tűz – és egy igazi táborból a tábortűz sem maradhat el. Ugyan saját módunkon, de megrakjuk hát mi is a máglyát, hogy köré gyűlve egy jót beszélgethessünk.

 

június 12 vasárnap

 

8:00- 8:45 „Ezüsthíd”

Napköszöntő reggeli fényfürdő és egyszerű, szimbolikus tisztító testgyakorlatok a Balatonparton

 

9:00 -10:00 reggeli  - a szállás elhagyása

 

10:00 -11:30 Ebben az idősávban a programok két csoportban, párhuzamosan zajlanak, a két csoport váltja egymást.

 

„Élményfürdő”

Mi kerül a fájdalom helyére, amit elmosott a víz? Mivel töltjük fel lelki raktárainkat? Itt az idő, hogy megmártózzunk saját belső erőforrásunk tengerében. Összegezzük eddigi tapasztalatainkat, megnézzük eddig mit éltünk át, milyen élményekkel, tanulságokkal gazdagodtunk– s tesszük ezt játékkal, meditációval, Dr. Prezenszki Zsuzsanna pszichiáter vezetésével.

 

Színek árján- kreatív foglalkozás Székely Ildikó selyemfestő vezetésével.

Ildikó a selyem csodálatos, „fénnyel szőtt” világába kalauzol el bennünket, hogy ezzel járuljon hozzá belső kreativitásunk felfedezéséhez és az új megálmodásának képességéhez.

 

12:00 -13:00 „Hova hisz az ezüsthíd?” - A tábor zárása

Közös játék és csoportfoglalkozás Dr. Prezenszki Zsuzsanna vezetésével.

Megnézzük, milyen élményeink voltak, melyik ponton milyen örömöket, élményeket éltünk meg, milyen erőforrásokat találtunk. Egy játék keretében magukba gyűjtjük az erőforrásokat, hogy magunkkal vihessük azokat gyógyulási, egészségmegőrzési utunkra.

 

13:30 opcionális ebéd (díja már egyénileg fizetendő a helyszínen)

FOTÓK A SZÁLLÁSHELYRŐL
bottom of page