top of page
"Összehangolva
a Simonton-módszerrel"
- Segítség daganatos betegséggel küzdőknek
6+1 alkalmas online program
Kezdés: 2022.03.24.
10:00 – 12:00 óra
Tehetsz többet a gyógyulásodért!
ashley-batz-betmVWGYcLY-unsplash%20(5)_e
 • Megismerkednél a Carl Simonton nevéhez fűződő gyógyító kép technikával?

 • Szeretnél ennél is jóval többet megtudni, hogyan fedezheted fel saját, belső erőforrásaidat, melyekkel támogathatod a daganatos betegség legyőzését?

 • Szeretnél a mindennapokban is alkalmazható technikákat, eszközöket kapni, melyek segítenek a megküzdésben?

 • Szeretnél egy támogató közösség tagja lenni, ahol sorstársak erősítenek a legnehezebb pillanatokban?

Akkor ez a program épp neked szól!

Ne késd le a Koránkelő kedvezményünket!

De mi is az a Simonton-módszer

és mivel nyújt neked még többet az Összehangolva-módszer?

A Simonton-módszert az 1970-es években dolgozta ki egy amerikai házaspár, a radioonkológus Carl Simonton, és felesége, Stephanie Simonton, pszichológus. Azt kutatták, hogy mit tesz, mit gondol önmagáról, lehetőségeiről, céljairól az, aki sikeresen megküzd a daganatos betegséggel? Módszerük egyik központi eleme a vizualizáció, azaz gyógyító belső képek felidézése. Régóta tudjuk, hogy a testünk reagál a gondolatban felidézett képekre. Ha egy megható jelenet reggel a villamoson eszedbe ötlik, könnybe lábad a szemed. Ha azonban késésben vagy, és arra gondolsz, mit szól majd a főnököd, a gyomrod reagál: görcsbe rándul. Ezek akaratlan működések, Simonton nem feltalálta, hanem megtalálta a bennük rejlő hatást: ha megjelenik valami a gondolatainkban, a szervezetünk válaszol rá. Kicsit később még részletesebben is mesélünk a Simonton módszerről, várj egy kicsit...

Miben más és több az "Összehangolva - a belső gyógyító erő" módszere? Simonton alapokon nyugszik, de sokkal többféle technikát, módszert, gyakorlatot tartalmaz, mint a  Simonton-módszer. Itt is alapelem az imagináció, mellette a relaxáció, a meditáció is fontos szerepet kap. Az "Összehangolva-módszer egy önismereti út, ami abban támogat, hogy szervezetünk saját belső erőforrásait felfedezzük. Alapvető célja, hogy kialakítson egy olyan szemlélet- és életmód váltást, amiben a betegség passzív elszenvedőjéből az egész-ségünk alakításának cselekvő részeseivé válunk. 

Ma már tudományosan alátámasztott tény, hogy a minket érő külső hatások és belső történések, érzelmek, gondolatok befolyásolják szervezetünk védelmi rendszerének, az immunrendszernek a működését. Erre a tudásra alapoz az Összehangolva-módszer. Kicsit később többet is megtudhatsz róla...

Zsuzsa IMG_5141_edited_edited.jpg

Ki segít neked?

A foglalkozások vezetője:

Dr. Prezenszki Zsuzsanna, pszichiáter

Az Összehangolva-módszer csoportfoglalkozásait Dr. Prezenszki Zsuzsanna pszichiáter, az onkopszichológia területén dolgozó pszichoterapeuta tartja, aki több mint 20 éve támogatja daganatos betegek gyógyulását.

 

Dr. Prezenszki Zsuzsanna több évtizedes kórházi szakmai gyakorlata és elméleti tudása garantálja, hogy a betegek minél szélesebb körét ismerhessék meg mindazoknak a kiegészítő lehetőségeknek, amelyekkel segíthetik a gyógyulásukat.


Dr. Prezenszki Zsuzsanna az "Összehangolva- Gyógyít a képzeleted!" Alapítvány alapító tagja. Magánorvosi praxisa és alapítványi munkája mellett rendszeresen segíti daganatos betegeket támogató civil szervezetek munkáját, és részt vesz a szakemberképzésben. Magyarországon ő vezette be elsőként a Simonton módszerre épülő imaginációs technikát.

"A daganatos betegség diagnózisa nagy félelmet és kétségbeesést, erős tehetetlenségérzést vált ki. Az ember úgy érzi, minden addigi kapaszkodóját elvesztette. Kérdések sokasága kavarog benne arról, hogy mi okozta a bajt, mi lehet a háttérben, mit lehetne tenni...

 

Nehezítik a helyzetet azok a környezettől jó tanácsként kapott mondatok, hogy a "gyógyulást csak akarnod kell", "minden a fejben dől el", és a gyógyuláshoz egyelten dolgod, hogy "gondolkodj pozitívan". Csak azt nem tudja senki megmondani: hogyan is „akard” megfelelően a gyógyulást? Vajon mit jelent "pozitívan" gondolkodni azon túl, hogy azok kedvéért, akik körülötted élnek és félnek, eljátszd, hogy minden rendben van, miközben a könnyeidet nyeled?"

Gyorfi Andrea ret_edited_edited.png

Koterapeuta:

Győrfi Andrea, pszichológus

2015-ben végzett a Szegedi Tudományegyetemen klinikai és egészségpszichológia szakirányán, majd 2021-ben a Pécsi Tudományegyetemen klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus képzésén. Emellett családterápiás képzést végez, mert úgy véli, „minden gyógyulásban ott van a család, a közösség, a társas támogatás ereje”. 2016 óta dolgozik a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház Neurológiai Osztályán pszichológusként.


2015-ben az egyik első „Simonton” képzésén ismerte meg a gyógyító kép módszerét és az akkori képzés vezetőjét, Dr. Prezenszki Zsuzsannát. Ezt követően először önkéntesként foglalkozott érintettekkel, majd pszichológusként kórházi osztályon dolgozott daganatos betegek műtét előtti felkészítésben és tumor amputáció utáni terápiás feladatok ellátásában.
 

A segítség :

"Összehangolva a Simonton-módszerrel" elnevezésű, 6+1 alkalmas online program

De mi is ez a program?

A 6+1 foglalkozást tartalmazó program során elindulunk az úton, ahol felfedezzük és támogatjuk a belső erőt, amit szervezetünk védelmi rendszerének összehangolt működése jelent. Igaz, hogy nem szabhatjuk át örökletes tulajdonságainkat, nem mindig választhatjuk meg a külső körülményeket, de gondolataink, belső képeink világa sokkal gazdagabb lehetőségeket rejt, mint hinnénk. A testi – lelki egyensúly megteremtését és megőrzését többek között egyszerű, mindenki számára könnyen elsajátítható relaxációs és vizualizációs gyakorlatok segítik.

 • önismereti út, mely elvezet belső erőforrásaid intenzívebb mozgósításához

 • lehetőség a Simonton-féle gyógyító kép módszerének megismerésére

 • segítség, hogy szervezeted védelmi rendszerével összehangolódj

 • lehetőség, hogy saját lelki szükségleteidet felismerd és kifejezd, hogy életedet valódi igényeidhez szabd

 • eszköz önmagadhoz, hogy a betegség elszenvedőjéből aktív, önmagáért tenni tudó emberré válj

 • útmutató, hogy szemléletmódot, életmódot válts

 • segítség a betegségtudattal való megküzdésben

 • új eszköztár a környezettel való kommunikációban

 • hatékony lehetőség a betegség megelőzésében, a prevencióban

 • a hagyományos onkológiai kezelés mellé a mindennapokba könnyen beépíthető, egyszerűen megtanulható eszközöket nyújt, hogy testi - lelki egyensúlyod helyreállítsd és megőrizd

 • relaxációs, imaginációs és meditációs technikákat, egyszerű testgyakorlatokat tartalmaz

 • sorstársak, úton lévők és gyógyultak támogató, gyógyító közösségével ajándékoz meg

Ár, időpont, feltételek

A 6+1 alkalmas, online kurzus 2022. március 24-én indul, minden héten csütörtökön zajlik majd, 10:00 és 12:00 óra között, 7 alkalommal.

A regisztráció határideje 2022. március 21, vagy a létszám beteltéig. A csoport minimum 8, maximum 14 fővel indul, a regisztráció 14 főnél lezárul, ezután várólistára lehet feliratkozni.

„Koránkelő” kedvezmény: ha március 16-ig fizetsz, az ár 24.500. Ft

Teljes ár: 29.000. Ft (fizetési határidő március 21.)

Részletfizetési lehetőség: 3 x 10.000 Ft (fizetési határidők: 03.24. -04.05.-04.19)

Támogatóink segítségével további kedvezményeket adhatunk az alábbi csoportoknak, amiről a regisztrációkor nyilatkozhatsz:

 • rokkant ellátásban részesülők,

 • alacsony jövedelmű nyugdíjasok,

 • tartósan táppénzen lévők (legalább egy hónapja),

 • gyermekeiket egyedül nevelők,

 • munkanélküliek.

 

Számukra a kedvezményes ár:

a Koránkelő kedvezmény időszakában, azaz március 16-ig fizetve: 19.600 Ft;

március 21-ig fizetve 23.500 Ft.

 

A regisztráció során fogod tudni a kedvezményes díjat igényelni. A kedvezmények nem vonhatók össze, egyszerre csak egy címen vehető igénybe.

Kérjük, hogy a kedvezményt csak azok igényeljék, akik valóban rászorulnak.

Ezúton is köszönjük mindazoknak, akik a kedvezményes ár lehetőségét számunkra pénzügyi támogatásukkal megteremtik!

Jelentkezz most!

Hogyan tudsz jelentkezni?

Csak klikk a gombra, töltsd ki a regisztrációs űrlapot és már készen is vagy!

A jelentkezés folyamata

 

A részvétel regisztrációhoz kötött, melyet megtehetsz a "Regisztrálok" gombra kattintva.

A részvételi szándékod megerősítéseként arra kérünk, hogy a részvételi díjat utald át Alapítványunk részére a regisztrációdat követő 4 naptári napon belül, csak ezzel válik érvényessé a regisztrációd.

Miután regisztráltál a programra:

1. Rendszerünk automatikus visszaigazoló e-mailt küld számodra, melyben a banki adatokat is megtalálod. Ha a regisztrációd követő 10 percben nem kapod meg a visszaigazoló emailt, kérjük jelezd az szervezes@drprezenszki.hu címen! Kérjük, nézd meg postaládádban a Promóciók (Promotion) és a Levélszemét (Spam) mappákat is. Ha ott megtalálod a levelünk, tedd át az elsődleges leveleid közé, illetve címünket vedd fel a címlistádba, így segítheted, hogy következő alkalommal már gond nélkül megkapd a részvétellel kapcsolatos leveleinket.

2. A csoport összetétele és a betegséged fajtája is befolyásolhatja, hogy ezt a programot, vagy esetleg mást ajánlunk neked. Amennyiben korábban nem vettél részt programjainkon, kapsz egy előzetes kérdőívet, néhány rövid kérdéssel a betegséged kapcsán, ez segíti a szakmai vezetőnket, hogy előzetesen megismerjen.

3. Sor kerül egy nagyjából 10-20 perces, előzetes telefonos (vagy online) konzultációra Dr. Prezenszki Zsuzsanna pszichiáterrel, alapítványunk szakmai vezetőjével, amennyiben korábban nem vettél részt alapítványunk vagy Dr. Prezenszki Zsuzsanna programjain. (Díját a részvételi díj tartalmazza.)

Felhívjuk figyelmed, hogy a jelentkezésed akkor válik véglegessé, ha a fent leírt lépések (1,2,3) lezajlottak és a részvételi díj is megérkezett az Alapítványunk számlájára.

 

A program szervezője az "Összehangolva - Gyógyít a képzeleted!" Alapítvány. 

Amire szükséged lesz:

szélessávú internetkapcsolat, valamilyen "okoseszköz" (számítógép/ laptop /tablet /okostelefon), mely kamerával, mikrofonnal és fülhallgatóval (vagy headsettel) rendelkezik

Amiben segítünk:

A programot a Zoom felületén rendezzük meg. Minden résztvevő ugyanúgy látja egymást, mintha egy csoportszobában ülnénk körbe. Fontos számunkra, hogy a résztvevők az online térben is biztonságban érezhessék magukat, minden elhangzó információ a csoporton belül maradjon. A Zoom „várószobájának” használatával ellenőrizzük, hogy az eseményre csak a résztvevők léphessenek be és csak a regisztrált e-mail címről. 

 

A résztvevők minden héten a program előtti nap (azaz szerda) délután megkapják a zártkörű Zoom linket, melyen csatlakozhatnak a programhoz, arra az e-mail címre, melyről regisztráltak. Amennyiben a Zoom meghívó nem érkezne meg a fenti időpontig, kérjük feltétlenül jelezd az osszehangolva@drprezenszki.hu e-mail címen. (Előtte nézd meg postaládádban a Promóciók (Promotion) és a Levélszemét (Spam) mappákat. Ha ott megtalálod, kérjük tedd át az elsődleges leveleid közé, illetve címünket vedd fel a címlistádba, így segítheted, hogy következő alkalommal már gond nélkül megkapd a meghívónkat.)

 

Első alkalommal a Zoom beállításához segítséget nyújtunk felhasználói leírással és szükség esetén próba belépéssel is, ha jelzed, hogy szükséged van rá.

 

Ha valamire nem találsz választ a fenti leírásban, kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot:

szervezési kérdések:   szervezes@drprezenszki.hu

pénzügyi, alapítványi kérdések: osszehangolva@drprezenszki.hu

szakmai kérdések: info@drprezenszki.hu 

A regisztrációkor megadott adataidat az Adatkezelési Tájékoztatónknak megfelelően kezeljük és szolgáltatásunkat az Általános Szerződési Feltételeknek megfelelően nyújtjuk. Ezeket a honlap alján található linkeken olvashatóak.

Ne maradj le, regisztrálj most!

Megkérdeztük korábbi csoportjaink résztvevőitől, hogy mit adott nekik a csoport?

Eszközt adott, hogy én is tehetek a gyógyulásomért, ne csak kiszolgáltatottan várjam mások segítségét.

Módszert, hogy nyugodtabban, harmonikusabban éljek.

Reményt, hogy meg lehet gyógyulni.

Felhívta a figyelmemet, hogy a saját életünkért nekünk kell tenni. Az életemet ÉN befolyásolom.

 

D. Károly

A betegség miatt nagy tanácstalanság volt bennem: hogyan tovább, mit akar jelezni a testem, hogyan kerülhetném el a továbbiakban a BAJ-t? A csoportban nagyon fokozatosan haladtunk, egyre beljebb, magunkba (és egymásba).  Nem volt semmi hókusz-pókusz, szép lassan megtanultunk befelé nézni, eljutni az "itt és most"-ba. Legvégül megtörtént a csoda: találkoztam - velem. Ezt a belső ént azóta is megszólítom, amikor szükségét érzem.... Nagyon hálás vagyok ezért a kincsért.

K. Judit

Nagyon megszerettem mindenkit. Sokat tanultam mások történetéből, jöttek megerősítések, válaszok, és jó volt, hogy néha én is segítettem másoknak, ez nagy öröm volt számomra! Köszönöm a rengeteg megnyugtatást, megerősítést Mindenkinek!

A tanultakat alkalmazom, és bízom benne, - még ha sokszor nehéz is, - hogy felülkerekedek a félelmeimen, szorongásaimon, és nem fog packázni velem ez a szemét félelem.

Hiányozni fog a heti találkozó... Nagyon...Nagyon...

F. Detti

Jelentkezz most!

bottom of page