top of page
"Összehangolva
a Simonton-módszerrel"
- Segítség daganatos betegséggel küzdőknek
6+1 alkalmas online program
Kezdés: 2022.02.08.
17:00 – 19:00
Tehetsz többet a gyógyulásodért!
ashley-batz-betmVWGYcLY-unsplash%20(5)_e
 • Megismerkednél a Carl Simonton nevéhez fűződő gyógyító kép technikával?

 • Szeretnél ennél is jóval többet megtudni, hogyan fedezheted fel saját, belső erőforrásaidat, melyekkel támogathatod a daganatos betegség legyőzését?

 • Szeretnél a mindennapokban is alkalmazható technikákat, eszközöket kapni, melyek segítenek a megküzdésben?

 • Szeretnél egy támogató közösség tagja lenni, ahol sorstársak erősítenek a legnehezebb pillanatokban?

Akkor ez a program épp neked szól!

Ne késd le a Koránkelő kedvezményünket!

De mi is az a Simonton-módszer

és mivel nyújt neked még többet az Összehangolva-módszer?

A Simonton-módszert az 1970-es években dolgozta ki egy amerikai házaspár, a radioonkológus Carl Simonton, és felesége, Stephanie Simonton, pszichológus. Azt kutatták, hogy mit tesz, mit gondol önmagáról, lehetőségeiről, céljairól az, aki sikeresen megküzd a daganatos betegséggel? Módszerük egyik központi eleme a vizualizáció, azaz gyógyító belső képek felidézése. Régóta tudjuk, hogy a testünk reagál a gondolatban felidézett képekre. Ha egy megható jelenet reggel a villamoson eszedbe ötlik, könnybe lábad a szemed. Ha azonban késésben vagy, és arra gondolsz, mit szól majd a főnököd, a gyomrod reagál: görcsbe rándul. Ezek akaratlan működések, Simonton nem feltalálta, hanem megtalálta a bennük rejlő hatást: ha megjelenik valami a gondolatainkban, a szervezetünk válaszol rá. Kicsit később még részletesebben is mesélünk a Simonton módszerről, várj egy kicsit...

Miben más és több az "Összehangolva - a belső gyógyító erő" módszere? Simonton alapokon nyugszik, de sokkal többféle technikát, módszert, gyakorlatot tartalmaz, mint a  Simonton-módszer. Itt is alapelem az imagináció, mellette a relaxáció, a meditáció is fontos szerepet kap. Az "Összehangolva-módszer egy önismereti út, ami abban támogat, hogy szervezetünk saját belső erőforrásait felfedezzük. Alapvető célja, hogy kialakítson egy olyan szemlélet- és életmód váltást, amiben a betegség passzív elszenvedőjéből az egész-ségünk alakításának cselekvő részeseivé válunk. 

Ma már tudományosan alátámasztott tény, hogy a minket érő külső hatások és belső történések, érzelmek, gondolatok befolyásolják szervezetünk védelmi rendszerének, az immunrendszernek a működését. Erre a tudásra alapoz az Összehangolva-módszer. Kicsit később többet is megtudhatsz róla...

Tibi-0593_edited_edited_edited_edited.jpg

Tótiván Tibor, pszichológus

Három éve ismertem meg Dr. Prezenszki Zsuzsannát és az általa képviselt szemléletet, amit a daganatos betegek gyógyításában használ. Módszerét először az általa vezetett csoportfoglalkozások koterapeutájaként alkalmaztam, mára pedig saját pszichológusi munkámban is kamatoztatom. 

A kórházi munkám során megtapasztalhattam, hogy a testi és a lelki folyamatok összefonódnak, komplex szemléletet képviselek a gyógyításban. A rendelésemen elsősorban daganatos betegek egyéni támogatásával foglalkozom. Ez az a terület, mely mellett elköteleződtem, melyen tudásom folyamatosan igyekszem fejleszteni, hogy a legteljesebb segítséget nyújtsam. A Pázmány Péter Katolikus Egyetemen oktatóként a betegségek pszichoszociális megközelítésére fókuszálok, ami rávilágít a csoport, a közösség gyógyulást segítő erejére.

Mindezek a tapasztalatok az „Összehangolva a Simonton módszerrel” csoportokon összeadódnak, annak érdekében, hogy minél több daganatos beteget segíthessek hozzá a gyógyuláshoz.

A daganatos betegség villámcsapásként változtatja meg az életet. A diagnózis után ugyanazokat a hétköznapi teendőket végzed, de közben már csak azon jár a fejed: „Vajon van kiút?” Egyszerre vágysz a gyógyulásra és vagy szkeptikus, amikor találkozol a legkülönfélébb, gyógyulást ígérő módszerekkel.


Amikor szakemberként először találkoztam a „gyógyító kép” technikával, magam is megkérdőjeleztem egyes elemeit. Miben segít ez pontosan? Hogyan hathat a gyógyulást kereső beteg szervezetére? Aztán pont ez a szkeptikus kíváncsiság adott lendületet, hogy elmélyedjek a módszerben. Hiszem, hogy a legtöbb kérdésben, kétkedésben ott a lehetőség, hogy előre mozdítson minket.

 

Ma már tapasztalatól tudom: a gyógyító kép technikai nem bonyolult, nem komplex, és nem kíván különleges képességeket. „Rólad szól”: egyszerű gondolati alapokat ad, hétköznapokban is jól használható technikákkal ismertet meg, melyek segítségével az immunrendszeredet támogathatod a gyógyulás útján. Célommá vált, hogy ezt a gyógyulási lehetőséget minél több betegnek megmutassam. 

A segítség :

"Összehangolva a Simonton-módszerrel" elnevezésű, 6+1 alkalmas online program

De mi is ez a program?

A 6+1 foglalkozást tartalmazó program során elindulunk az úton, ahol felfedezzük és támogatjuk a belső erőt, amit szervezetünk védelmi rendszerének összehangolt működése jelent. Igaz, hogy nem szabhatjuk át örökletes tulajdonságainkat, nem mindig választhatjuk meg a külső körülményeket, de gondolataink, belső képeink világa sokkal gazdagabb lehetőségeket rejt, mint hinnénk. A testi – lelki egyensúly megteremtését és megőrzését többek között egyszerű, mindenki számára könnyen elsajátítható relaxációs és vizualizációs gyakorlatok segítik.

 • önismereti út, mely elvezet belső erőforrásaid intenzívebb mozgósításához

 • lehetőség a Simonton-féle gyógyító kép módszerének megismerésére

 • segítség, hogy szervezeted védelmi rendszerével összehangolódj

 • lehetőség, hogy saját lelki szükségleteidet felismerd és kifejezd, hogy életedet valódi igényeidhez szabd

 • eszköz önmagadhoz, hogy a betegség elszenvedőjéből aktív, önmagáért tenni tudó emberré válj

 • útmutató, hogy szemléletmódot, életmódot válts

 • segítség a betegségtudattal való megküzdésben

 • új eszköztár a környezettel való kommunikációban

 • hatékony lehetőség a betegség megelőzésében, a prevencióban

 • a hagyományos onkológiai kezelés mellé a mindennapokba könnyen beépíthető, egyszerűen megtanulható eszközöket nyújt, hogy testi - lelki egyensúlyod helyreállítsd és megőrizd

 • relaxációs, imaginációs és meditációs technikákat, egyszerű testgyakorlatokat tartalmaz

 • sorstársak, úton lévők és gyógyultak támogató, gyógyító közösségével ajándékoz meg

Ár, időpont, feltételek

A 6+1 alkalmas, online kurzus 2022. február 8-án indul, minden héten kedden zajlik majd, 17:00 és 19:00 között, 7 alkalommal (kivéve március 15-ét, mely munkaszüneti nap, ezért mi sem tartunk foglalkozást).

A regisztráció határideje 2022. február 3., vagy a létszám beteltéig. A csoport minimum 8, maximum 12 fővel indul, a regisztráció 12 főnél lezárul, ezután várólistára lehet feliratkozni.

„Koránkelő” kedvezmény: ha január 27-ig fizetsz, az ár 24.500. Ft

Teljes ár: 29.000. Ft (fizetési határidő február 3.)

Részletfizetési lehetőség: 3 x 10.000 Ft (fizetési határidők: 2021.02.03. - 02.24.-03.10.)

Támogatóink segítségével további kedvezményeket adhatunk az alábbi csoportoknak, amiről a regisztrációkor nyilatkozhatsz:

 • rokkant ellátásban részesülők,

 • alacsony jövedelmű nyugdíjasok,

 • tartósan táppénzen lévők (legalább egy hónapja),

 • gyermekeiket egyedül nevelők,

 • munkanélküliek.

 

Számukra a kedvezményes ár:

a Koránkelő kedvezmény időszakában, azaz január 27-ig fizetve: 19.600 Ft;

február 03-ig fizetve 23.500 Ft.

 

A regisztráció során fogod tudni a kedvezményes díjat igényelni. A kedvezmények nem vonhatók össze, egyszerre csak egy címen vehető igénybe.

Kérjük, hogy a kedvezményt csak azok igényeljék, akik valóban rászorulnak.

Ezúton is köszönjük mindazoknak, akik a kedvezményes ár lehetőségét számunkra pénzügyi támogatásukkal megteremtik!

Jelentkezz most!

Hogyan tudsz jelentkezni?

Csak klikk a gombra, töltsd ki a regisztrációs űrlapot és már készen is vagy!

A jelentkezés folyamata

 

A részvétel regisztrációhoz kötött, melyet megtehetsz a "Regisztrálok" gombra kattintva.

A részvételi szándékod megerősítéseként arra kérünk, hogy a részvételi díjat utald át Alapítványunk részére a regisztrációdat követő 4 naptári napon belül, csak ezzel válik érvényessé a regisztrációd.

Miután regisztráltál a programra:

1. Rendszerünk automatikus visszaigazoló e-mailt küld számodra, melyben a banki adatokat is megtalálod. Ha a regisztrációd követő 10 percben nem kapod meg a visszaigazoló emailt, kérjük jelezd az szervezes@drprezenszki.hu címen! Kérjük, nézd meg postaládádban a Promóciók (Promotion) és a Levélszemét (Spam) mappákat is. Ha ott megtalálod a levelünk, tedd át az elsődleges leveleid közé, illetve címünket vedd fel a címlistádba, így segítheted, hogy következő alkalommal már gond nélkül megkapd a részvétellel kapcsolatos leveleinket.

2. A csoport összetétele és a betegséged fajtája is befolyásolhatja, hogy ezt a programot, vagy esetleg mást ajánlunk neked. Amennyiben korábban nem vettél részt programjainkon, kapsz egy előzetes kérdőívet, néhány rövid kérdéssel a betegséged kapcsán, ez segíti a szakmai vezetőnket, hogy előzetesen megismerjen.

3. Sor kerül egy nagyjából 10-20 perces, előzetes telefonos (vagy online) konzultációra Dr. Prezenszki Zsuzsanna pszichiáterrel, alapítványunk szakmai vezetőjével, amennyiben korábban nem vettél részt alapítványunk vagy Dr. Prezenszki Zsuzsanna programjain. (Díját a részvételi díj tartalmazza.)

Felhívjuk figyelmed, hogy a jelentkezésed akkor válik véglegessé, ha a fent leírt lépések (1,2,3) lezajlottak és a részvételi díj is megérkezett az Alapítványunk számlájára.

 

A program szervezője az "Összehangolva - Gyógyít a képzeleted!" Alapítvány. 

Amire szükséged lesz:

szélessávú internetkapcsolat, valamilyen "okoseszköz" (számítógép/ laptop /tablet /okostelefon), mely kamerával, mikrofonnal és fülhallgatóval (vagy headsettel) rendelkezik

Amiben segítünk:

A programot a Zoom felületén rendezzük meg. Minden résztvevő ugyanúgy látja egymást, mintha egy csoportszobában ülnénk körbe. Fontos számunkra, hogy a résztvevők az online térben is biztonságban érezhessék magukat, minden elhangzó információ a csoporton belül maradjon. A Zoom „várószobájának” használatával ellenőrizzük, hogy az eseményre csak a résztvevők léphessenek be és csak a regisztrált e-mail címről. 

 

A résztvevők minden héten a program előtti nap (azaz hétfő) délután megkapják a zártkörű Zoom linket, melyen csatlakozhatnak a programhoz, arra az e-mail címre, melyről regisztráltak. Amennyiben a Zoom meghívó nem érkezne meg a fenti időpontig, kérjük feltétlenül jelezd az osszehangolva@drprezenszki.hu e-mail címen. (Előtte nézd meg postaládádban a Promóciók (Promotion) és a Levélszemét (Spam) mappákat. Ha ott megtalálod, kérjük tedd át az elsődleges leveleid közé, illetve címünket vedd fel a címlistádba, így segítheted, hogy következő alkalommal már gond nélkül megkapd a meghívónkat.)

 

Első alkalommal a Zoom beállításához segítséget nyújtunk felhasználói leírással és szükség esetén próba belépéssel is, ha jelzed, hogy szükséged van rá.

 

Ha valamire nem találsz választ a fenti leírásban, kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot:

szervezési kérdések:   szervezes@drprezenszki.hu

pénzügyi, alapítványi kérdések: osszehangolva@drprezenszki.hu

szakmai kérdések: info@drprezenszki.hu 

A regisztrációkor megadott adataidat az Adatkezelési Tájékoztatónknak megfelelően kezeljük és szolgáltatásunkat az Általános Szerződési Feltételeknek megfelelően nyújtjuk. Ezeket a honlap alján található linkeken olvashatóak.

Ne maradj le, regisztrálj most!

Megkérdeztük korábbi csoportjaink résztvevőitől, hogy mit adott nekik a csoport?

Eszközt adott, hogy én is tehetek a gyógyulásomért, ne csak kiszolgáltatottan várjam mások segítségét.

Módszert, hogy nyugodtabban, harmonikusabban éljek.

Reményt, hogy meg lehet gyógyulni.

Felhívta a figyelmemet, hogy a saját életünkért nekünk kell tenni. Az életemet ÉN befolyásolom.

 

D. Károly

A betegség miatt nagy tanácstalanság volt bennem: hogyan tovább, mit akar jelezni a testem, hogyan kerülhetném el a továbbiakban a BAJ-t? A csoportban nagyon fokozatosan haladtunk, egyre beljebb, magunkba (és egymásba).  Nem volt semmi hókusz-pókusz, szép lassan megtanultunk befelé nézni, eljutni az "itt és most"-ba. Legvégül megtörtént a csoda: találkoztam - velem. Ezt a belső ént azóta is megszólítom, amikor szükségét érzem.... Nagyon hálás vagyok ezért a kincsért.

K. Judit

Nagyon megszerettem mindenkit. Sokat tanultam mások történetéből, jöttek megerősítések, válaszok, és jó volt, hogy néha én is segítettem másoknak, ez nagy öröm volt számomra! Köszönöm a rengeteg megnyugtatást, megerősítést Mindenkinek!

A tanultakat alkalmazom, és bízom benne, - még ha sokszor nehéz is, - hogy felülkerekedek a félelmeimen, szorongásaimon, és nem fog packázni velem ez a szemét félelem.

Hiányozni fog a heti találkozó... Nagyon...Nagyon...

F. Detti

Jelentkezz most!

bottom of page