top of page
SIM_4181.JPG

Részletes program, szállásleírás

Július 08. péntek

 

14.30-tól érkezés, regisztráció

Az érkezés péntek délután és este folyamatosan lehetséges, de arra kérünk, az éppen zajló programok menetét ne zavard meg. A helyszínen alapítványunk egy segítője fogad és segít a szállás elfoglalásában és a hétvége elindításában akkor is, ha épp egy futó program alatt érkezel.

 

15.00 – 16:00 A tábor nyitóprogramja.

Ráhangolódás a hétvége eseményeire, egymás megismerése vezetett játék keretében, a programok ismertetése és bevezető játék

 

16.00 – 17.00 Induljon a buli: Zumba Gold Szabó Krisztával

A Kriszta által vezetett Zumba Gold speciális, csökkent fizikai teherbírással is könnyen végezhető, de a tánc örömét visszaadó, frissítő, aktiváló mozgás. Mert zumbázni bárhol, bármilyen állapotban lehet, és mindannyiszor előcsalogatja a lelkünkben is a nap ragyogását.

 

 17:30- 18:30 közös vacsora

18:30 – 19:30 Szabadprogram

19:30 -21.30 „Itt és most” - együtt a természetben, együtt a természettel – energiatöltő jelenlét meditáció, majd szabad beszélgetés a nap eseményeiről Dr. Prezenszki Zsuzsannával.

A fogalmat, hogy „jelenlét meditáció” egyre több helyen halljuk. Néha kicsit misztikusnak és elérhetetlennek is tűnik ez a fogalom, pedig a jelenlét-meditáció sokkal egyszerűbb és természetesebb, mint sokszor gondolnánk. Méltán került be abba az eszköztárba, melynek segítségével lelki felkavarodásunkat elcsitíthatjuk, a pillanat adta örömöt megragadhatjuk. S hogy miként kerül táborunk programjai közé? A jelenlét-meditáció segítségével nem csak az érzelmeinkre, de azokon keresztül testi állapotunkra is jó hatással vagyunk. A külső környezet rengeteg lehetőségét kínál, hogy észrevegyük, felfedezzük a „valót”, és ehhez most a minket körülvevő csodás mátrai környezet is segít.

 

Július 9 szombat

 

7:45- 8:15 Napköszöntő reggeli fényfürdő és frissítő nyújtózás Dr. Prezenszki Zsuzsanna vezetésével  

 

8:15 -9:00 Közös reggeli

 

9:30 - 10:30 „Viharban edzett, örömmel áldott”

A daganatos betegség nagyon sok szempontból megváltoztatja az elétünket. Az érintettek sokszor úgy beszélnek a diagnózisról, mint egy határkőről. Ami előtte volt, gyökeresen különbözik mindattól, ami utána történik. A minket ért viharok között nehéz meglátni és megélni az örömeinket. Vajon mi változott a dingnózissal? Vajon felfedezhetők- e, megélhetők- e az öröm pillanatai a diagnózis árnyékában? Erről beszélgetünk Dr. Matuszka István irodalomterapeuta vezetésével, OH kártyák segítségével

 

10:30- 11:00 szünet, közös „nyújtózás”

 

11:00 – 12:30 „Viharokon innen és túl…avagy mire tanít a mesék bölcsessége?” I. rész

Czimer Györgyi meseterápiás csoportvezető és Dr. Prezenszki Zsuzsanna pszichiáter vezetésével a mesék világában merülünk el. Mit találunk az évezredes bölcsességet őrző mesékben a szépségről és a veszteségről? A közös gondolkodást játék és erőforráskereső meditáció egészíti ki, a mesére alapozva.

 

12:30 – 13:30 ebéd

 

13:30  – 14.00 csendespihenő

 

14.00 – 15:30 „Viharokon innen és túl …avagy mire tanít a mesék bölcsessége?” II. rész

A mesék útján haladunk tovább, megnézzük, hogy mit találunk a nehézségekről, és a lelki sebek gyógyulásról.  A program Czimer Györgyi meseterápiás csoportvezető és Dr. Prezenszki Zsuzsanna pszichiáter vezetésével zajlik.

 

15:30 – 16:00 uzsonnaszünet

 

16:00 – 17:30 „Szélcsengő” – közös örömvarázsló játék Dr. Prezenszki Zsuzsanna, Czimer Györgyi, Győrfi Andrea pszichológus és Matuszka István irodalomterapeuta vezetésével

Milyen úton induljunk, ha a megélt pillanat örömeit, lehetőségeit keressük? Hol van az a rejtett ösvény, amit a fájdalmainkon túl, nehézségeinkkel együtt megtalálhatunk?

Egy kedves csengettyű, egy mesebeli bölcs öreg, és egy jó adag kreativitás segít, hogy a választ megtaláljuk.

 

17:30 – 18:30 vacsora

 

18:30 – 19:30 szabadprogram

 

19:30 – 21:30 Fény-máglya

Egy igazi táborból a tábortűz nem maradhat el. Ugyan a magunk módján, de megrakjuk mi is a máglyát, hogy köré gyűlve egy jót beszélgethessünk. Még az is lehet, hogy a végén dalra fakadunk! 😊

 

Július 10 vasárnap

 

7:45- 8:15 Napköszöntő reggeli fényfürdő és egyszerű, szimbolikus tisztító testgyakorlatok.

 

8:15 - 9:00 reggeli 

 

9:00 – 9:30 – a szobák elhagyása

 

9:30 -11:30 Színek árján- kreatív foglalkozás Székely Ildikó selyemfestő vezetésével.

Ildikó a selyem csodálatos, „fénnyel szőtt” világába kalauzol el bennünket, hogy ezzel járuljon hozzá belső kreativitásunk felfedezéséhez és az új megálmodásának képességéhez.

 

11:30 -12:30 Erdei ösvényen az örömeink felé - a tábor zárása

Közös csoportfoglalkozás Dr. Prezenszki Zsuzsanna vezetésével.

Megnézzük, milyen élményeink voltak, melyik ponton milyen örömöket, élményeket éltünk meg, milyen erőforrásokat találtunk. Egy játék keretében magukba gyűjtjük az erőforrásokat, hogy magunkkal vihessük azokat gyógyulási, egészségmegőrzési utunkra.

12:30 opcionális ebéd (díja már egyénileg fizetendő a helyszínen)

 

12:30 opcionális ebéd (díja már egyénileg fizetendő a helyszínen)

FOTÓK A SZÁLLÁSHELYRŐL
bottom of page